[O1] Kontrlka Airbag

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mojrzesz
    Drive
    • 2009
    • 89

[O1] Kontrlka Airbag

Czekajcie bo się pogubiłem, co wreszcie z tymi wlepami ? co gdzie i jak :?:
    rozumiem że rozmawiamy teraz o znaczkach na grilla :roll:
    a tak dla ścisłości żeby się nie kłócić na jednym forum usłyszałem "Bo liczą się ludzie a nie samochody..."
    tak że nie zabijcie się dla kogo powinny być a dla kogo nie te wlepki :szeroki_usmiech 8)
  • thickel
    Drive
    • 2007
    • 51
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

[O1] Kontrlka Airbag

Witam.
    Wczoraj wracając z trasy i właczając wycieraczki z powodu padającego śniegu. Zapaliła mi się
    kontrolka airbag-u i już nie zgasła. Po włączeniu zapłonu gaśnie jak wszystkie kontrolki lecz
    po sekundzie, dwóch znów sie zapala. Doradźcie mi co mam zrobić z tym problemem, i czy konieczne jest podpięcie pod VAG-a
    Seryjne 1.9 TDI AGR + wtryski ASV

Komentarz

• radekn
      Classic
      • 2007
      • 19

U mnie w zeszłym roku też się zapaliła i tak została. Auto na gwarancji więc konieczna była wycieczka do serwisu. Zdiagnozowano, jeśli pamiętam błąd sterownika poduszki kierowcy. Trochę musiałem poczekać na części, ale w końcu nawet dość zgrabnie i bez większych widocznych strat serwis sobie z tym poradził :wink:

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Konieczne jest podpiecie.....bo teraz mozesz nie mieć sprawnych poduszek.
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Teraz oczywiscie caly uklad zwiazany z poduszkami jest odlaczony.

Trzeba podpiac VAG-a (uwaga na niektore wersje sterownikow do tanich kabelkow z Allegro) i sprawdzic blad i sprobowac go wykasowac. Warto sprawdzic bezpieczniki nad akumulatorem czy tam cos nie zaczyna sniedziec.

To ze wlaczyla sie po uruchomieniu wycieraczek jest troche podejrzane.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• thickel
            Drive
            • 2007
            • 51
            • Octavia II (1Z3)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

dzięki wszystkim za pomoc. W piątek jadę kupić kabelek do mojej skody
            Seryjne 1.9 TDI AGR + wtryski ASV

Komentarz

• henio
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 631

U mnie niestety tak samo się stało w drodze do Katowic do Wojtka.Po przyjechaniu do niego mówie o co chodzi a on tylko lekko się podeśmiał i powiedział że wysiadł sterownik poduszek.No i faktycznie wykasowanie błądu nic nie zmieniło , kupiłem na Allegro sterownik za 50 zł i juz rok jest ok

Komentarz

• marekdudi
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 64

+Pozdrawiam,miałem podobny przypadek ale w Sienie zapaliła się kontrolka zatrzymałem pojazd na poboczu za chwile odpaliła mi poduszka w twarz.Zalecam nie bagatelizowanie tego problemu.
                marekdudi

Komentarz

• henio
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 631

Znowu w peugeocie partnerze co jakis czas zaświeci mi kontrolka, ale poruszam kabelkami pod fotelem :lol: i zaraz gaśnie.Prawdopodobnie styki zaśniedziały.

Komentarz

• kjedi
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 282

witaj, w mojej O II miałem taki sam przypadek jeszcze na gwarancji. Zdiagnozowano chwilowy brak napięcia. Tłumaczenie- w przypadku włączenia dodatkowego źródła prądu mogło dojść do chwilowego "załamania" napięcia. Chwila i po problemie.
                    Pozrd

Komentarz

pokazuje to jako za duża rezystancja i występuje sporadycznie, kasuje się Vag-iem

Komentarz

Pracuję...