czy na pewno bak ma 55l ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bogdan19
    Classic
    • 2009
    • 4

Pan Nowak udał się do szpitala po wyniki badań żony.
    Pracownik szpitala mówi:
    - Bardzo nam przykro, ale mieliśmy tu trochę zamieszania i niestety wyniki pańskiej żony wróciły z laboratorium razem z wynikami jakiejś innej pani Nowak i teraz nie wiemy, które są które. Szczerze mówiąc, ani te, ani te nie są nadzwyczajne.
    - Co to znaczy?
    - Jedna z pań ma Alzheimera, a druga uzyskała pozytywny wynik testu na AIDS.
    - Ale chyba badania można powtórzyć ?!
    - Teoretycznie można, ale te badania są bardzo drogie, a NFZ nie zapłaci za dwa testy dla tego samego pacjenta.
    - To co ja mam robić ?
    - NFZ zaleca w takiej sytuacji, by zawiózł Pan żonę do śródmieścia i tam zostawił. Jeżeli trafi sama do domu, po prostu proszę zrezygnować ze współżycia
  • spacedrama
    Classic
    • 2007
    • 8

witam forumowiczów.
    dość dzina sytuacja spotkala mnie na stacji benzynowej. otóż na oparach (wskazówka juz na zero) dojechalem do stacji benzynowej. postanowilem zatankować do pełna zeby kontrolnie sprawdzic ile pali. robilem to juz pare razy ale zawsze mialem cos w baku wiec jak pistolet stanał to myslałem ze jest 55l i koniec, przeliczalem i wychodzilo. ale tym razem w baku nie mialem nic (albo tylko mi sie zdawalo), bo po nalaniu wyszlo ze zatankowalem 48l a nie ok 55l. skad ta róznica 7l !!!! wskazówka zle pokazuje brak paliwa, a może bak ma mniejsza pojemność ?! dodam ze moj samochod to Octavia 1,9 SDI 68KM.
    pozdr.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

:?:

jak to w baku nie miałeś NIC :?:
      pchałeś ją na stację :?:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• Artur73
        Drive
        • 2007
        • 82

Pojemność baku ma 55 litrów, wskazówka u mnie pokazuje zero przy 4 litrach, komputer też zero, pistolet może wcześniej odbił.

Komentarz

• piernik
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 975
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

spacedrama, a ile razy odpowietrzałeś?? Ja przy "pustym" zbiorniku bez odpowietrzania wpycham ok 48-49 litrów. Z kilkukrotnym odpowietrzeniam wejdzie i 56 litrów :szeroki_usmiech

Komentarz

• dariuspolo
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1168

T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
            SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
            Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...