tak bedzie na alufeldze ale czy bridgestone w tym rozmiarze taki rant posiada?
widze ze wynik wciaz ten sam 9:8 tym niemniej wciaz sklaniam sie bardziej w strone ER300 z tym ze chyba ktorys z adminow opony.com czyta to forum bo widze ze cena juz ulegla zmienie... :?
(jesli czyta to moze jakis rabacik?? :szeroki_usmiech )
[ Dodano: Nie 30 Mar, 08 15:54 ]
bo klebery chyba nie mają rantu ochronnego
Moje CPC2 też nie mają rantu a mam je założone. Trzeba tylko bardziej uważać przy krawężnikach. A jak masz alufelgi z wypukłymi ramionami na zewnątrz to i tak je porysujesz niezależnie od tego czy masz rant czy nie .
Ja jeżdzę na ER30 i nie mam żadnych zastrzeżeń (mogły by być faktycznie trochę cichsze). W deszczu moim zdaniem opona odprowadza wodę bardzo dobrze. Jezeli chodzi o sklepy internetowe to zobacz również na www.netcar.pl - sklep w pełni sprawdzony. Dostawa profesjonalnie i szybko.
Zdecydowanie Bridgestone, to chyba obecnie najlepsza guma w rozmiarze 205/55/16 i 195/65/15.(Dają ją często jako pierwsze do Audi, Mondeo, Passatów)
Niech Cię Pan bóg broni przed Pirelli, włoski to dobry jedt makaron i Cianti Cecci.
Mam wrażenie, że ich opony wygrywają testy na tej samej zasadzie, co dziennikarze wybierają ciągle Fiaty i Alfy autami roku, no cóż każdy musi żyć, a nie każdy umie zrobić coś dobrego :wink:
rafi22, dzis obnizyli cene do identycznej z tamta z tym ze 1 male spostrzezenie - to dokladnie ten sam sklep (widocznie maja wiecej niz 2 serwisy internetowe) spojrz na wyglad strony z opisem opony, tresc opisu i na opinie urzytkownikow - identyczne :wink:
[ Dodano: Pon 31 Mar, 08 10:37 ]
tak mysle... pytanie z innej beczki: czy ktomus z Was przydalaby sie FV na takie opony? (ja od stycznia z przyczyn technicznych zrezygnowalem z prowadzenia firmy wiec jest mi zbedna) oddam za dobra flaszke :szeroki_usmiech (jakby cos na PW - "oferta" wazna do 15:00)
ps:
jak im sie napisze na FV nie pisza rozmiaru opon ale wskazany jest nr rejestracyjny pojazdu (wowczas nikt sie nie dopier...).
czy ktoś orientuje się czy opony 205/60/15 mają taką samą średnicę jak 195/65/15.
Wiem że profil opony jest niższy ale jest szersza więc może de facto profil jest taki sam??? :?: :?: bo w sumie obwód jest ten sam gdyż nie trzeba wg producenta przeprogramowywa prędkościomierza
[ Dodano: Pon 31 Mar, 08 12:36 ]
chodzi mi o to czy profil jest w rzeczywistości taki sam?
Geralt, a gdzie ty kolego chcesz jeździć 210 km/h ?? na polskich autostradach chyba raczej nie bo raczej trudno rozpędzić się do ponad 200, a jak już wydaje ci się że masz tak super sportowy wózek to przesiądź się na 205/55/R16 lub 205/50/R17 a najlepiej 215/45/R17 bo się zbijesz na 195'kach
Tu nie chodzi tylko o prędkość . Opona z niższym indeksem prędkości, nawet jak będzie użytkowana do 100 km/h zetrze się szybciej niż analogiczna opona z wyższym indeksem, jeśli silnik dysponuje jakąś tam większą mocą. Większą moc trudniej przenieść i opona dostaje po dupsku
Zamieszczone przez Fery
czy ktoś orientuje się czy opony 205/60/15 mają taką samą średnicę jak 195/65/15.
Wiem że profil opony jest niższy ale jest szersza więc może de facto profil jest taki sam??? :?: :?: bo w sumie obwód jest ten sam gdyż nie trzeba wg producenta przeprogramowywa prędkościomierza
Są jakieś kalkulatory rozmiarów w necie .
205 to szerokość, 60 to % szerokości. Czyli 205 * 0,6 = 123 (wysokość opony)
195 * 0,65 = 126,75.
Czyli różnica w wysokości wg. moich obliczeń wynosi niecałe 4 mm.
pisze bo moze komus sie przydac: czytajac Wasze wypowiedzi sadzilem ze głośna będzie oznaczać szumy wzrastające wraz z prędkością natomiast po 2 dniach jazdy na ER300 stwierdzam że nadmiernych szumów nie zauważyłem (z tym że nie przekraczałem 130 i przejechalem moze z 250km) natomiast dużo bardziej niż na zimowych słyszę każdą najmniejszą dziurę/łatanie/nierówność drogi, początkowo jest to upierdliwe ale po pewnym czasie mozna sie przyzwyczaic, na razie malo na nich zrobilem i nie moge powiedziec zebym mial jakies sytuacje ekstremalne ale ogolnie polecam - zapowiada sie ze bedzie to naprawde dobra opona :wink:
Wszystko spoko tylko dlaczego Dynaxer, ja osobiście smigam na Hydraxer w indeksie W i ogólnie jest zabawa przednia........ polecam goraco :szeroki_usmiech
Świetne ceny różnych opon i wysyłka w cenie, dziś dzwonię i zamawiam takie Yoko
Dobre Opony ja osobiście polecam C - drive świetna przyczepnośc opony ale niestety co zatym idzie troche szybciej sie ścierają ja teraz kupiłem AVS dBdecibel 205/60/15. Co do klebera to w ideksie h jest 189 zł
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz