Zamieszczone przez MisiekWAW
Felgi prostowanie....
Zwiń
X
-
Felgi prostowanie....
Psialem w innym topicu ze mialem problem jak by z tylnim prawym kolem. Ze jak dociaze auto na zakretach pojawia sie uczucie jak by bylo malo powietrza w kole.
Bylem na wywazaniu kol nie dawno i sprawa sie wyjasnila. Felgi od strony pasazera sie powichrowaly/pogely :? przez nasze kochane drogi :evil:
I teraz pytanie ,jak to jest z prostowaniem felg ,czy po prostowaniu bedzie ona tak samo sztywna jak nowa ,czy pognie sie juz szybciej?
I w skrocie jak oni to mniej wiecej prostuja ? :roll:
-
-
www.felgus.com.pl, kilka tam prostowałem nawet było spawanie rantu. Są nieżli, ale trochę daleko dla Ciebie :?Były posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cookwww.felgus.com.pl, kilka tam prostowałem nawet było spawanie rantu. Są nieżli, ale trochę daleko dla Ciebie :?w wawie jestem praktycznie co 2 dni,a czasmi 2 razy dziennie :diabelski_usmiech
A jakie sa ceny ? :roll:
[ Dodano: Wto 21 Cze, 05 09:34 ]
Nie wiesz czy wyprostowali by fele na miejscu ? jak bym podjechal autem :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9@Samiec: zadzwoń jeszcze tutaj - też kiedyś robiłem i jest OK.
http://felgi.webpark.pl
Komentarz
-
-
arci9 napisał/a:
@Samiec: zadzwoń jeszcze tutaj - też kiedyś robiłem i jest OK.
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Hm..to ten sam adres i numer tel. co i w tam tym linku tylko chyba stronka starszaops: nie luknąłem dokłądnie gdzie odsyła pierwszy link - a po samym numerze telefonu to raczej cięzko od razu rozpoznać , że to to samo :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
a jak takie prostowane felgi sie maja do bezpieczenstwa potem i stabilnosci pojazdu?
Normalnie sie kieruje?
Z tego co wiem nikt nie laduje prostowanych felg na przod, wszyscy daja na tyl
wiec cos w tym musi byc, jakas roznica...ale czy odczuwalna dla kierowcy?
Czy moze tylko raz odczuwalna jak sie w cos wjedzie?
Ja mam w garazu 2 felgi pokrzywione, czekam az skasuje sobie jeszcze 2 i bede mial 2 kompletyjedne nowki do jezdzenia drugie prostowane na sprzedaz
Wiec sie pytam, czy mowic klientowi ze sprzedaje prostowane czy dac mu sie cieszyc ze kupil tanio drogie felgi? czy zoorientuje sie zaraz jak wsiadzie do auta?
Tak wiem jestem wredny oszust :diabelski_usmiechheheh
Komentarz
-
-
Wszystko zalezy co jest z felga robione. Bo prostowac mozna felge ktora ma rant na 10cm, ktory jest zlamany i w tym przypadku felge trzeba spawac szlifowac itd a mozna tez lekko zgieta felge np dobita w jakims "kraterze" wyciagnac i bedzie prosta.
A co do wytrzymalosci, warsztaty twierdza, ze w zasadzie nic zlego nie powinno sie stac. Znam goscia ktory ma dwa komplety felg 17" i jak to mowi jak sie jedne pogna to daje je do prostowania do czasu az zona znow ich nie zalatwi.
Komentarz
-
-
Ostatnio dawałem do prostowania dwie felgi z auta syna. Załatwił całą prawą stronę wpadając w dziurę.Jedna była wgięta ok 2,5 cm druga 1,5 cm. Po wyprosdtowaniu wizualnie jak nowe. Wywazenie bez problemu(cieżarki 5-20 g) . Jechalem tym samochodem do 200kn/h i zero wibracji. Biorąc pod uwagę koszt, wyniosło mnie za 2 felgi 170 zł nie ma sie nad czym zastanawiać.Octavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Ja załatwiałem prostowanie felgi, którą załatwiła siostra w swoim civicu. Gość powiedział, że po prostowaniu (krzywiznę felgi było widać na wyważarce jak kręciło się koło) że po prostowaniu sprawność felgi ocenia na 99,5% w porównaniu do nówki. Więc nie ma się nad czym zastanawiaćprostować i jeździć
Komentarz
-
-
spoko, to zakładam ją znowu na przód. U mnie zagięcie było minimalne, podczas jazdy myślałem że trzeba tylko wyważyć, gdy wrzucili na wyważarke to delikatnie biło w jednym miejscu. W sumie to po prostowaniu pewnie będzie miała najmniej odważników ze wszystki kół, czyli na kierownicy mniej będzie czuć niż po zamianie.
Jedyne co mnie zastanawia czy przy następnym walnięciu w dziurę ta prostowana nie skrzywi się szybciej od nieprostowane. ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Feryedyne co mnie zastanawia czy przy następnym walnięciu w dziurę ta prostowana nie skrzywi się szybciej od nieprostowane. ??O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz