>Najczęściej< dają jednak trochę więcej (chodzi mi o konie).
Często jak jest box analogowy, ktory ma juz swoje lata, to moze byc już "rozjechany" i wtedy rzeczywiscie może być już słabawy, ale ogólnie nie jest aż tak źle.
Zresztą box z oczywistych względów podnosi głównie dolny i sredni zakres obrotów, wiec samochod robi się mimo wszystko duzo żwawszy niż seryjny nawet jesli power max. nie wzrósł jakoś widowiskowo.
mnie na tym właśnie zależało i możliwości łatwego demontażu. Ponadto po kilku dniach przestawiłem jednak z 7 na 5 (skala 0-9). powrócił metaliczny stukot i komputer ma bardziej realne wskazania, a przyrosty to mniej więcej chyba właśnie ok. 10KM. Podobno przy maks daje 15% co dawałoby ok. 20KM, ale jak mocniej się przyciśnie to niestety dymi. Szkoda mi czasu i pieniędzy na hamowanie czegoś co i tak planuję wymienić za 2,5roku.
Witam wszystkich, jako nowy forumowicz. Nie jestem znawcą więc nie będę sie wymądrzać.Mam pytanko do tych co wiedzą: mam Skodę Octavię 1,9 130KM. Czy gdybym chciał ją jeszcze lekko podkręcić to bawić się w boxy, czy lepiej wgrać jakoś inny program? Czy ktoś eksperymentował z tym silnikiem i jakie dało to efekty, chetnie skorzystam z podpowiedzi, no i jaki jest koszt takiej zabawy. Z góry dzięki!
[ Dodano: Wto 15 Lip, 08 23:30 ]
Aha, i czy może mi ktoś wytłumaczyć te skróty do silników? jak powinienem oznaczyć mój 1,9 tdi 130KM ?
ale to już było.... nie raz nie dwa....skorzystaj z opcji SZUKAJ... i popatrz na górę strony....
Box to raczej jak trzeba mieć demontowalne urządzenie, a po kilku latach to już program, różnica w cenie nie jest taka duża...
Tak,tylko tu jest od cholery tych postów, myślałem że wyłapię kogoś z takim silnikiem i kto już to przerabiał, ja mam 2004 r (przebieg 67000)i nie specjalnie zależy zeby było demontowalne czy nie.Będę szukać.
MT ceniona firma ... 130 km to ASZ oznaczenia (jak się myle to poprawić) temat już był wielokrotnie wałkowany ... ale zrób sobie chipa a będziesz napewno zadowolony
Generalnie jest takie powiedzonko , powielane przez MT " box to zło".
Ja mam zapięty firmy V-tech od prawie 30 kkm i jeździ , nic sie nie pierniczy, odpukać gada z resztą furmanki bez problemów . Co prawda czyściłem turbinę , ale zaraz po zalożeniu (po 2 kkm), więc nie box był tego przyczyną. Nie dymi mocniej niż normal i paliwa nie spala też więcej. Srednie to około 5.5 l/100, jak kozaczę mocniej na trasie to wychodzi 6.2 l/100. Jakie wyniki po boxie w podpisie.
Przyrost mocy nie jest porażający, ale momentu przybyło zacnie. I wystarczy !!
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
rezon, ale nie wmawiaj mi , że dymi skoro ja tym jeżdżę i wiem co piszę!! A bywa , nawet często, że jeżdżę za, czyli moim autem za Octavką żony. A co do spalania to nic za darmo i konie trzeba napoić. Czasami bywa przy spokojnej jeździe nawet 4,5l/100, na dynamicznej trasie , gdzie srednia oscyluje w granicach 90 km/h średnia to 5,8- 6,2 l/100. Czyli prawie norma !!
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
wojtisek1, naciśnij mocniej na pedał gazu i napisz jeszcze raz, że nic ci nie dymi, to cię użytkownicy TDI śmiechem zabiją. A rurę wydechową to oczywiście masz czarną bo pomalowaną a przypadkiem nie pokrytą sadzą???
Kazdy diesel bez DPF-a dymi. Jeden mniej drugi bardziej. Jak box poleje paliwem to musi zadymic, bo silnik nie dostaje wystarczajaco duzo powietrza. Wiec dym jest, kwestia tylko jak duzo :diabelski_usmiech
Szczerze to nie wiem jak to wyglada w praktyce, musialbym pojezdzic takim Ale z drugiej strony wydech jest praktycznie czysty, a normalnie zrobi sie czarny w srodku.
rezon, śmiechem to najchętniej ja cie zabiję !!
piszesz jak połuczony !! Pewnie , że dymi , każde autko dymi tym bardziej dizluchy :!: :!: Ale nie bardziej niż przed zalożeniem boxa !!! Czytaj dokładnie !! A rura jest czarna od sadzy jak w każdym nie nowym rozdizlowanym motorze :!: :!:
Komentarz