Tak jeszcze coś dołożę. Mam jeszcze Golfa mk2 z silnikiem 1.6 (kod PN), będącym praprzodkiem obecnie stosowanych 1.6 8V. Silnik ma 230.000km, od 60.000km jeździ prawie wyłącznie na gazie. Silnik to wciąż brzytwa, żadnego zużycia oleju, minimalnie poci się spod głowicy (ale ma tak "od zawsze"), zapala w największe mrozy. Więc ten 1.6 to naprawdę wytrzymała konstrukcja...
Podłokietnik OII
Zwiń
X
-
Podłokietnik OII
Wtam,
Trochę brakuje mi podłokietnika z przodu.
Może orientujecie się jak zdemontować konsolę i tunel - mam taki jak w classiku
Czy tunel z podłokietnikiem będzie pasował?
Czy do dmuchawy/nagrzewnicy da się podłączyć tylne nawiewy, które są w konsoli/tunelu z podłokietnikiem?
Skąd wytrzasnąć w miarę nowy niezniszczony tunel i które elementy muszę kupić - (popielniczka zostaje?)
To co widziałem do tej pory na allegro lub giełdzie to straszne badziewie
I jeszcze jedno pytanie - czy podłączenie wejscią AUX IN () do radia stream jest problemem?
pzdr
AD
-
-
Zamieszczone przez SuperbmanoctavkaTDI, musisz kupic kompletny podlokietnik,bedzie sie na niego skladal tunel,podporka,nawiew,rura(rury) do dmuchawy.Co do podlaczenia to nie jestem pewien,choc sprzedalem pare sztuk,generalnie musisz szukac nowego, one chodzą po okolo 500-700zł
Pozdrawiam
na allegro strasznie zniszczone, a po czesku nie rozumiem (no poza paroma wyrazami z innej dziedziny
Komentarz
-
-
Czesc! Albo nauczysz sie czeskiego, albo nie bedzie podlokietnika
A tak powaznie, potrzebujesz nowy kompletny zestaw czyli tunel srodkowy dla aut z podlokietnikiem, stope wraz z klapa w wersji tapicerki onyx oraz kratke wentylacyjna wraz z zaworem oraz kolanem do podlaczenia nawiewu. Taki kompletny NOWY zestaw jest do kupienia w Czechach (namiar dam Ci na priva). Koszt to ca 700 pln wraz z wysylka.
Oprocz tego potrzebujesz krotka raczke/rekojesc hamulca recznego
oraz
(raczej tylko ASO):
kierownice powietrza 1Z1 857 509 (ok. 80 pln)
srube dystansowa WHT 001 759 (ok.10 pln)
blachowkrety torx (6 szt) 4,2x16
wkrety torx (kilka sztuk) M5x16 i M6x16
aby podlaczyc aux-in musisz miec
Stream z obsluga aux-in (Stream MP3)
kostke 12 pin do gniazda Quadlock, czyli kostke nr 3B7 035 447 (do kupienia na allegro wraz z pinam, uwaga: kolor bialyi) ok. 15 pln
zlacze 8E0 973 754 plus piny (ok. 5 zlotych zlacze, serwis pinow nie ma ale zamawia pasujaca wiazke, przy czym liczy jak za zboze czyli +20 pln).
kabel stereo ekranowany
ludzie, ktorzy to montowali twierdza, ze jesli masz wszystkie manele pod reka zajmuje to ca.2h. przed montazem warto przeczytac instrukcje montazowe z serwisówki O2 (http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13890)
sam wlasnie skompletowalem wszystko, czekam jeszcze na kostke, robie kabel aux-in i zabieram sie do montazu
Komentarz
-
-
Co myslicie o takich wynalazkach? Czy moze ktos montowal cos takiego?
A)
B)http://www.agcar.cz/pl/detail/podoketnik-1075.html
C)http://www.autobest-tuning.cz/interi...ia-ii-112.html
Komentarz
-
-
octavian16
podłokietnik do MINT-a
Witam, Dobry den, Ahoj
Na stronie agcar są fajne i proste w montażu podłokietniki. Nie musisz mieć innego tunelu czy czegoś innego.
Cześć Nashle, Ahoj
Komentarz
Komentarz