MateO89, a w jakim celu chcesz to założyć? dla wyglądu czy ochrony przed obiciami z kamieni. Bo jak dla ochrony to są specjalne folie które się klei na zderzak, maskę, błotniki i na lusterka. Jest taka firma w Polsce co się tym zajmuje i jak się nie myle to w Częstochowie. Teraz nie pamiętam jak się nazywa, ale jak znajde to wkleję linka
[O1] obnizona o 35mm
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Marian 2A gdzie da się jeżdzić tak obniżonym autem, bez wielkiego strachu, aby w coś nie uderzyć?
Większość użytkowników chce podwyższyć, z reguły po niemiłych spotkaniach z asfaltem.
...ja u siebie od dolnej krawędzi przedniego zderzaka do ziemi mam mniej niż 10cm, od miski do podłoża jeszcze mniej...
...poza tym felgi 16cali i opony 205/50 i fakt, trze o nierówności i koleiny na jezdni i wieszam sie na każdym prawie krawężniku, aleee w zakętach idzie jak czołg :lol: :lol: :lol:
no i miska i zderzak są całe, więc jednak da sie!
Komentarz
-
-
marcello, To zalezy gdzie jezdzisz. Jedni jezdza na obnizonym zawiasie o 35 po kopalniach i oprocz zerwanej oslony jest OK, a ja jezdze po budowach i innych dziwnych placach nieutwardzonych to bez plyty pod silnik jest ciezko. Do tego zima jezdze w miejscach, gdzie snieg odgarniaja tylko w czasie roztopow, a tak to lezy tak jak sie ujezdzil :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RALFja chce do siebie założyć sprężyny -35mm ale patrząc po zdjęciach to dla mnie nadal jest wysoko
Ps. czy sprężyny od O1 combi albo O1 heczbeka w benzynce podpasują mi do heczbeka w dieslu ??
[ Dodano: Sob 15 Lis, 08 12:19 ]
Zamieszczone przez Maicroftmarcello, To zalezy gdzie jezdzisz. Jedni jezdza na obnizonym zawiasie o 35 po kopalniach i oprocz zerwanej oslony jest OK, a ja jezdze po budowach i innych dziwnych placach nieutwardzonych to bez plyty pod silnik jest ciezko. Do tego zima jezdze w miejscach, gdzie snieg odgarniaja tylko w czasie roztopow, a tak to lezy tak jak sie ujezdzil :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
ello
U siebie mam wspomniane sprężyny Weitec'a (-35mm) z KAyabą AGX. O ile na serii zdarzyło mi się przyp... pare razy płytą w glebe to na nowym niższym zestawie nie zdarzyło się to ani razu :wink:
Wynika to chyba z innej "charakterystki" ugięcia zawiasu. Mimo że niżej to jednak ugięcie jest mniejsze.
Generalnie to przez pierwsze km po wymianie jeździłem z "duszą na ramieniu", że zaraz gdzieś zgubie podwozie
Ze stresu wybawiłem się przejeżdżając kilka razy w miejscu gdzie na serii notorycznie zadarzało mi się przywalić.... i o dziwo żadnych negatywnych skutków.
Oczywiście o niektórych krawężnikach można zapomnieć ale tragedii nie mausrany pracą po same pachy
Komentarz
-
-
hello) ja che do excel G założyć weitec.
excel G podobno są dobre bo auto nie nurkuje przy hamowaniu i dość dobrze trzyma w zakrętach, sprężyny na chwile obecna są seryjne a założył bym coś twardszego żeby auto jeszcze lepiej trzymało się w zakrętach a i przy okazji poszło w dół bo teraz to jest terenówka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RALFja che do excel G założyć weitec
Co do gleby, można pomyśleć nad tym aby przy obniżeniu zaopatrzyć się w koła o nie co większej średnicy, które spowodują że pomimo widocznego zmniejszenia prześwitu koło - nadkole, prześwit - miska/podwozie - asfalt nie zmieni się, ale ma to skutki uboczne w postaci choć by możliwych przekłamań na liczniku z powodu większej średnic koła.
Co do ludzi którzy boją się na serii, że coś urwą (miskę), nie ma co pękać przejechałem 4 000km po Ukrainie i..... miska cała, nawet nie było krytycznej sytuacji, a niespodzianek tam bez liku :evil:W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Tu masz zdjęcia mojej Octavii: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=20760 - zawieszenie Koni Sport, ktore obniza o 30 lub 35 mm (nie pamietam dokladnie) i felgi 17". Generalnie nie jest wcale zbyt nisko. Od kiedy zalozylem to zawieszenie to o nic nie zawadzilem, a wczesniej buda tak sie bujala, ze co chwila w cos uderzalem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez RALFczy sa wogóle jakies sprężyny które dają więcej obniżenia niż -30/35
Zamieszczone przez speedygwintaW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cieqZłotym środkiem będą sprężyny od RS'a.taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz
-
-
ooo.. to zajebiaszczo :wink: czyli bo b6 dwururowych byloby oki 8)
z tak obnizonym choc juz ze sporym tarciem zderzakiem ale dalbym pewnie rade wjechac do garazu...
pozostaje sie tylko zorientowac ile komplet sprezyn od rsa kosztujetaka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
Komentarz
-
-
tyle cenia sie sprezyny od rsa??
to chyba lepiej kupic komplet sprezyn na -3,5/4 cm i dolozyc jakies odboje czy gumy pouliretanowe (jakos tak), ktore podwyzsza i bedzie ok 2cm nizej a koszt wyjdzie mniejszy.. jezeli zle glowkuje prosze wyprowadzic mnie z bledu
chyba, ze kolega Udesky mial na mysli ceny b6... mnie w wawce wyszly wiecej :?taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
Komentarz
-
Komentarz