Tylna klapa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mnemorius
    Classic
    • 2008
    • 31

Tylna klapa

Tak jak napisał dobrygrzeswawa, skrzypienie jest od silent blokow na belce tez tak mialem. Co do obcierania wydaje mi sie ze to wina szerokiej opony, a wczesniej przed wymiana sprezyn nie obcieralo Ci?? Mozesz zalozyc jakas wezsza opone i sprawdzic jak to sie bedzie zachowywac.
  • pablo_doctor
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2007
    • 791

Tylna klapa

Trzy pytania :
    1) ktora strona auta poprowadzony jest wezyk od sprysku tylnej szyby i wycieraczki.
    2) jaki jest nr sterownika wycieraczek z opcja wycieraczki z tylu / czy to ten sam co w kombi?/
    3) skad uklad "wie" ze chce spryskac tylko tylna szybe - jak jest jedna pompka z dwoma wyjsciami ??
    Mile widziany schemat wiazki od manetki do sterownika i od sterownika do klapy
    pozdro

Prosze ni podsylac linkow z pokrewnym tematem bo te ktore odnalazlem zwieraja szczatki informacji potrzebnych do fachowej przekladki - czytaj jak z fabryki.
    pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• awiacek
      Ambiente
      • 2007
      • 152

Re: Tylna klapa

Zamieszczone przez pablo_doctor
      Trzy pytania :
      3) skad uklad "wie" ze chce spryskac tylko tylna szybe - jak jest jedna papka z dwoma wyjsciami ??
      Mile widziany schemat wiazki od manetki do sterownika i od sterownika do klapy
      pozdro
      Nie jestem pewien ale pompka jest sterowana przeminnie napięciem (tzn. plus na 1 pin i minus 2 pin gdy szyby przednie i na odwód gdy na tył)

Schemacik...
      Załączone pliki

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

cooolll tak myslalem ze jak sie kreci we jedna to prysjka na przedzie a jak odwrotnie to na tyl
        PUNKT dla Ciebie
        pablo_doctor

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

Komentarz

• awiacek
          Ambiente
          • 2007
          • 152

pablo_doctor2) jaki jest nr sterownika wycieraczek z opcja wycieraczki z tylu / czy to ten sam co w kombi?/
          Sprawdziłem w ETKA'ce sterownik jest ten sam dla wszystkich opcji (sam przód lub przód i tył) 4B0 955 531 E oznaczenie na obudowie 377. Główna różnica to manetka.

pablo_doctor, Widziałem twój stary post na temat zbiorniczka 5,5 litrowego do spryskiwaczy. Możesz podzielić się trochę wiedzą?
          1. Czy pasuje zbiorniczek od VW
          2. Dużo musiałeś rozkręcać do zamontowania (chodzi mi czy wystarczy zluzować filtr paliwa i zbiorniczek wyrównawczy)
          3. Po której stronie jest pompka spryskiwaczy szyb.
          4. Czy długość wężyków do pompki jest wystarczająca przy przekładce ze zbiorniczka 3 litry na 5.5 litra

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

co do tego czy zbiornik od vw bedzie pasowal to ni mam bladego pojecia. podczas montowania /w mym przypadku/ odkrecilem filtr pochlaniaczA par paliwa oraz wyjolem reflektor - dla swej wygody. trzeba sie troszke nakombinowac zwlaszcza za pierwszym razem. podczAs montowania zbiornika ze starego wyciagasz pompe bez rozpinania wezyka. starczy go na 100% poniewaz trafia w te same iejsce co byl do tej pory. dobrze jest poprowadzic 2kable zanim zamontujesz zbiornik. jest tam taki specjalny kanal. jeden kabel bedzie do +pompy spryskiwacza reflektorow. adrugi do czujnika poziomu plynu. opisalem tu zbiornik 5,5l z opcja spryskiwania reflektorow.
            pablo_doctor

Komentarz

Pracuję...