kto jedzie z okolic zaglbia na zlota 4.12 ?? bo moze by sie troszke zrelaksowac przy klapach bagaznika? :lol:
Okleina deski ;)
Zwiń
X
-
Okleina deski
Kolejny temat z grupy "czy ktos juz ma?". Srebrne wstawki w kokpicie. Sprawa zdaje sie byc prosta - kupujemy wycinanke na allegro, czyscimy plastiki i naklejamy na nie nowy design.
Zamieszczam link, aby unaocznic problem:
Dwa pytania po 100 punktow kazde:
-Jak to sie sprawuje w praktyce: czy elementy wygladaja przyjaznie, czy widac zabawe w wyklejanke?
-oraz jak wyglada wytrzymalosc kleju: czy okleina wytrzymuje napiecie przedmiesiaczkowe zwiazane z uzywaniem kosmetykow samochodowych oraz czy naklejki znosza dzielnie trudy codziennej eksploatacji?
Czytalem posty sprzed kilku lat na tym forum i znalazlem rozne opinie. Postanowilem wiec odswiezyc sprawe. Moze cos sie zmienilo, moze ktos ma zdjecia ze swojego "wyklejonego" wnetrza. Osobiscie widzialem takie rozwiazanie w golfie IV w komisie i wygladalo dosc przyzwoicie. Do tego stopnia, ze mialem ochote je kupic (okazalo sie, ze kaseta). Jako wizualne plusy mozna wymienic: odnowienie srodka (obecnie wszedzie sa srebrne wstawki), sam fakt "zmiany". Plusem moze byc, ze taki material mozna efektowniej rozswietlic LEDem.
[ Dodano: Czw 15 Sty, 09 18:58 ]
Sprostowanie: aukcja zawiera drewnopodobne swinstwa, a mi chodzi o sreberko (mozna znalezc na innych aukcjach).Ambiente Ice 90KM
Właściciel: od listopada 2008
-
-
Jesli jestes wielkim esteta to odradzam, jesli nie jestes i podoba Ci sie takie cos to wtedy moze byc. Wyklejanka ta znosi probe czasu i kosmetykow tylko musi byc bardzo dobrze przyklejona. Jak bedziesz kleil to musisz pamietac o podstawowej zasadzie, a mianowicie musisz bezwarunkowo wszystko bardzo dobrze odtluscic i jak bedziesz kleil, to nie dotykaj strony klejonej na rogach bo usuniesz lub zatluscisz klej i w tym miejscu pozniej bedzie odlazic.M47N2
Komentarz
-
-
No nie moge powiedziec, ze nie jestem esteta. Musze tez sobie odpowiedziec na pytanie co mnie bardziej denerwuje: monotonia wystroju czy te wstawki? Znajac moj charakter to zaplace troche wiecej, dam tunerowi i wynegocjuje jakas dluga gwarancje na to i niech on sie martwi :wink:Ambiente Ice 90KM
Właściciel: od listopada 2008
Komentarz
-
-
Frytendo, nie wiem jaki gatunek tej konkretnie folii, ale ja bym się nie zdecydował na taką wyklejankę. Kolega zrobił to u siebie w aucie tylko folią carbon też z alledrogo ale od innego gościa. Wyglądało wszystko piknie do momentu jak w upalne lato zostawił nad morzem auto na cały dzień na słońcu. Jak wrócił w aucie był jeden wielki kibel - folia się pomarszczyła, poodklejała, tragedia była to zedrzeć i zmyć ale dzięki temu odkryliśmy super środek do usuwania kleju z castoramy 8)
Komentarz
-
-
moja propozycje,polakieruj i będzie sto razy lepiej wyglądało niż ta wiejska okleina-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
ja wiem ze to rzecz gustu, ale jak chcesz miec ladnie zmienione wnetrze to zdjemij fabryczne plastiki i polakieruj je czarnym lakierem fortepianowym (tak jak bylo w E100) takie naklejki to WTnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Kiedys tez nad tym myslalem ale jak zobaczylem to zrezygnowalem. Osobiscie nie polecam wyglada tandetnie. Pomysl Maru 123 jest bardzo dobry ja bym kombinowal w tym kierunku.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Frytendo, wiadomorzecz gustu, mój jest taki, że w życiu bym tego nie zrobił.
Pewnie jak dobrze odtłuścisz i przykleisz nie powinno się odklejać, warto może żeby ktoś się wypowiedział jak to się zachowuje w lecie w upały jak jest narażone na słońce ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
mozesz odwiedzic lakiernika i zrobic kolor
Zamieszczone przez Maru 123speedy-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
A jak to wymontować z samochodu do malowania są tylko te zaczepy jak na zdjęciu?OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
Komentarz