gdzie pojechać z fotelami na zmianę obicia ??
Fotele, ale z wozu innej marki ...
Zwiń
X
-
andrew55
-
kotlet dość stary ale nie będę zakładał nowego bo moje pytanie jest w temacie
zastanawiam się jak to jest
jeżeli auto ma np 2 poduchy - tylko przednie pasażer i kierowca i kupi się fotele takie które mają airbagi boczne (czy to od Octy czy od Leona itp) - jak jest z możliwością ich podłączenia - ale tak dokładniej
poza zmianą kostek jak jest z ich wyzwalaniem?
czy "to" (czujniki, układy itp) co jest w aucie z 2xPP jest takie samo jak w 4xPP ?
jak jest z aktywacją bocznych poduszek? czy w aucie z 4xPP wszystkie odpalają razem? czy zależnie od miejsca uderzenia i aktywacji czujników?
Komentarz
-
-
paf, wszystkie odpalaja niezaleznie. Jak masz uderzenie czolowe, to boczne nie powinny zadzialac i odwrotnie.
Wydaje mi sie, ze dolozenie bocznych to nie jest prosta sprawa, chyba ze czujniki sa, w co watpie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawapaf, wszystkie odpalaja niezaleznie. Jak masz uderzenie czolowe, to boczne nie powinny zadzialac i odwrotnie.
Wydaje mi sie, ze dolozenie bocznych to nie jest prosta sprawa, chyba ze czujniki sa, w co watpie.Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Panowie, powiedzcie tak szczerze - czy warto zmieniać fotele na te od leona FR. Mogę mieć takie w dobrym stanie za 800pln. Dodatkowo typ od którego mogę je mieć, stwierdził że ze zmianą trochę zachodu jest.....
I za ile sprzedaliście swoje od octavii?1,9TDI ALH Ambiente
Polska to chyba jedyny kraj, który posiada kopie zapasową prezydenta oraz rząd sterowany radiem.
Komentarz
-
-
Iras75, ja swoich do tej pory nie opylilem, tylko udalo mi sie tylni podlokietnik pogonic, a swoje kupilem za 600 zl, stan taki, ze wystarczylo porzadnie wyprac, zero otarc itd, zero problemow z montazem, generalnie PnPByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ogrzewam kotleta, jeszcze nie śmierdzi więc dobrze
Chodzi mi po głowie właśnie wymiana foteli, najlepiej na takie z poduszkami bocznymi.
Na tapetę wziąłem wlaściwie 3 rozwiązania, fotele Recaro z Lancera Evo IX, Recaro Sportster CS i Recaro z golfa V R32, GTI czy R. O ile mocowanie do foteli z Lancera da się zrobić (mechaniczne) to pytanie czy poduszki z innego zupełni koncernu zagadają ze sterownikiem VAGowskim? Nie wiem jaki poduszki stosuje Mitsubishi (Autoliv, Bosch itd.) Recaro Sportster CS można zmówić z poduchami na gotowo ale cena nowych powala.... dlatego schodzą na dalszy plan. No chyba że z Clio Sport poducha zagada podobnie jak w przypadku Evo to będą CS-y.
I pojawiają się fotele z GV.
Wszystko super, poduchy boczne raczej na pewno by zagadały ze sterownikiem tylko jak takie fotele są mocowane do szyn? Czy tak jak w Evo mają płaskie mocowania "od dołu" do szyn i szyny do podwozia, czy są zintegrowane z szynami i trzeba bardziej rzeźbić?
Zaznaczę że mechaniczne mocowanie to nie problem, ale diabeł tkwi w szczegółach.
Mój wybór ogranicza się do foteli z otworami pod szelki i najlepiej z poduszkami bocznymi.
Komentarz
-
-
Podgrzewam kotleta :roll:
Zamieszczone przez Nexus6jedyny problem to wtyczki airbagów bocznych (różne dla każdej z marek koncernu VAG) :twisted:
Zamieszczone przez wasylNEXUS
urywam ze swoich i łacze kabelki z nowymi działa i nic nie wybuchło :P
Komentarz
-
-
Sev jak dobrze pamiętam to ktoś na OCP czy na Skoda Club robił takiego moda.
Było to nawet opisane jak co gdzie adoptować. Jak znajde ten temat do zalinkuje. Wiem, że część ludzi kupowała przejsciówki do szyn VW z tym, że tanie to nie jest.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Recaro z Golfa GTI miał u nas w O1 użytkownik Staszek20vt - gdyby nie odpisał u nas to z tego co pamiętam na forum seata leona jest
A z ciekawostek O1 z wnętrzem z Golfa R32:
pod zdjęciami jest adres email (co prawda całość z 2008 r. ale może aktualny) więc można też do gościa uderzyć i popytać (of course in english)Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixSev jak dobrze pamiętam to ktoś na OCP czy na Skoda Club robił takiego moda.
Było to nawet opisane jak co gdzie adoptować. Jak znajde ten temat do zalinkuje. Wiem, że część ludzi kupowała przejsciówki do szyn VW z tym, że tanie to nie jest.
Komentarz
-
-
Witam kolegów, też wrzuciłem fotele z leona skóra z alkantarą, pełna elektryka, ale co do tylnej kanapy to bardziej odpowiadał mi podłokietnik ze schowkiem ze starej kanapy niż ten trzeci zagłówek, jak zrobię fotki to wrzucę. Musze tylko gdzieś dorwać materiał podobny do boczków i wywalić tą alkantarę.Kubala
------------------------------------
było 139 KM i 310 Nm
jest 105 KM i 240 Nm (i jest dobrze)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernika więc tak to u mnie wygląda, w porównaniu do oryginalnych foteli te są o wiele wygodniejsze, lepiej trzymają w zakrętach. Jedyna wada to brak regulacji lędźwiowej. Jak widać tylna kanapa posiada 3 zagłówki wiec o jeden więcej niż Octa.
Przekładka P&P
[ Dodano: Sro 30 Mar, 11 12:29 ]
Witam kolegów, też wrzuciłem fotele z leona skóra z alkantarą, pełna elektryka, ale co do tylnej kanapy to bardziej odpowiadał mi podłokietnik ze schowkiem ze starej kanapy niż ten trzeci zagłówek, jak zrobię fotki to wrzucę. Musze tylko gdzieś dorwać materiał podobny do boczków i wywalić tą alkantarę.
-
owen, Najwięcej pracy (czyli ok kwadransa) zajęła mi zamiana wtyczek bo seatowskie były inne. Fotele zmieniałem na odłączonym aku ale po założeniu i podłaczeniu aku i tak pokazał się błąd poduch który trzeba było usunąć.
Jeśli masz podstawowe umiejętności manualne poradzisz sobie ze zmianą w godzine, półtorej z browarkiem w ręku :wink:
Komplet fotele + kanapa kosztował mnie 350 + wysyłka (chyba 80 zł).
Komentarz
-
Komentarz