Zamieszczone przez Woytas
[O1] zamiana klimy manul na auto, bujanie szkodnika, zamiana
Zwiń
X
-
[O1] zamiana klimy manul na auto, bujanie szkodnika, zamiana
Witajcie, nurtuja mnie 3 rzeczy, szukalem ale nie znalazlem odpowiedzi wiec pytam:
1) z jakimi przerobkami nalezy sie liczyc by zamienic klime manualna na climatronic? sam sterownik idzie ju zwyhaczyc za 150 zeta, nie wiem tylko co jeszcez trzeba by poprzerabiac i ile by to kosztowalo.
2) moj szkodnik combi z silnikiem 1,9 tdi ahf strasznie sie buja na boki, jak
dynamicznie zmienia sie pas z lewego na prawi i z prawego na lewy amory mam ok, bo po 71% skutecznosci. zastanawia mnie czy wystarczy wymienic na jakies lepsze gazowki i bedzie lepiej? czy moze konieczna bedzie rowniez wymiana sprezyn?? nadmienie tylko ze nie chce obnizac bryczki ani o mm. a moze wystarczy cos dolozyc?? - np jakis stabilizator na tylna os???????? oczywsice im tansze rozwiazanie tym lepsze
3) da sie do octavki z 99r wsadzic przednie reflektory z modelu po lifcie(przezroczyste)?
-
-
Co do:
Zamieszczone przez Dijkstra1) z jakimi przerobkami nalezy sie liczyc by zamienic klime manualna na climatronic? sam sterownik idzie ju zwyhaczyc za 150 zeta, nie wiem tylko co jeszcez trzeba by poprzerabiac i ile by to kosztowalo.
Drugi temat zostawiam bez komentarza, gdyż w sumie odpowiedziałeś sobie po części na pytanie.
Po trzecie:Zamieszczone przez Dijkstra3) da sie do octavki z 99r wsadzic przednie reflektory z modelu po lifcie(przezroczyste)?
Mam nadzieję, że pomogłem wskazówkami bo pisać szkoda, gdyż wszystko jest już napisane :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Dijkstra, Aby zamienić klimę manual na klimatronic trzeba wymienić cały zespół nagrzewnicy od panelu sterowniczego do filtra p.pyłkowego.Musisz mieć dawcę z kompletnym klimatronikiem,rozebrać deskę,wyrzucić stary tunel i włożyć nowy.Koszt podzespołów ok.1800-2000 zł.Montaż we własnym zakresie,lu kolejne kilka stówek.
Jeśli chcesz mieć przezroczyste reflektory w przedliftowej O1 rozejrzyj się za reflektorami z wersji Laurin & Klement(+ kierunki),oczywiście przedliftowy.Ewentualnie możesz zmienić zderzak,grill,belkę i dać reflektory poliftowe.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kiler nnhttp://moto.allegro.pl/item531662508_przerobka_na_climatronic_vw_golf_bor a_octavia.html
nie wiem jak robią nigdy nie miałem z nimi styczności tylko kiedyś się na to natknąłem a że byłbym sam zainteresowany taką zamianą to zapamiętałemZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Dijkstra, rzuć okiem na moje auto (link w podpisie) i zobacz czy takie lampy Ci pasują są gładkie takie jak chcesz, a żeby u Ciebie zamontować te z wersji po FL trzeba zmienić zderzak, grill, kierunki, beklę no i oczywiście lampy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dijkstrawidzialem na allegro komplet za jakies 40pln
Komentarz
-
-
Dijkstra, Sprężyny.Amory odpowiadają za w niarę "poziome" poruszanie się auta,czyli po ugięciu natychmiastowy powrót do poziomu.Jeśli autko buja się na boki w teście łosia załóż sztywniejsze sprężyny.Mogą być od RS-a,lub nieco obniżone Eibachy,lub takie na "ruskie drogi"Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Nowe amory przy wypracowanych sprężynach nic nie dadzą,szybciej je tylko szlag trafi.
Z tymi plombami to nie tak do końca.Miałem Octę 1,6 ze sprężynami -30mm Eibacha i bardzo sobie chwaliłem.Samochód jechał jak przyklejony i wcale nie było zbyt twardo.Żeby one były do TDI,to już dawno bym założył,a tak leżą w piwnicy i czekają na kupca.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz