[O1] zamiana klimy manul na auto, bujanie szkodnika, zamiana

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamw1
    Classic
    • 2010
    • 37

Zamieszczone przez Woytas
    Tapeta pulpitu w męskim stylu
    k
  • Dijkstra
    RS
    • 2008
    • 1589

Witajcie, nurtuja mnie 3 rzeczy, szukalem ale nie znalazlem odpowiedzi wiec pytam:
    1) z jakimi przerobkami nalezy sie liczyc by zamienic klime manualna na climatronic? sam sterownik idzie ju zwyhaczyc za 150 zeta, nie wiem tylko co jeszcez trzeba by poprzerabiac i ile by to kosztowalo.

2) moj szkodnik combi z silnikiem 1,9 tdi ahf strasznie sie buja na boki, jak
    dynamicznie zmienia sie pas z lewego na prawi i z prawego na lewy amory mam ok, bo po 71% skutecznosci. zastanawia mnie czy wystarczy wymienic na jakies lepsze gazowki i bedzie lepiej? czy moze konieczna bedzie rowniez wymiana sprezyn?? nadmienie tylko ze nie chce obnizac bryczki ani o mm. a moze wystarczy cos dolozyc?? - np jakis stabilizator na tylna os???????? oczywsice im tansze rozwiazanie tym lepsze

3) da sie do octavki z 99r wsadzic przednie reflektory z modelu po lifcie(przezroczyste)?
    Moje foty
    Moja stronka
    Moje 4 kolka

Komentarz

• czarny_wwa
      Rider
      • 2008
      • 411
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Co do:
      Zamieszczone przez Dijkstra
      1) z jakimi przerobkami nalezy sie liczyc by zamienic klime manualna na climatronic? sam sterownik idzie ju zwyhaczyc za 150 zeta, nie wiem tylko co jeszcez trzeba by poprzerabiac i ile by to kosztowalo.
      to z tego co się orientuję, to niestety jest to grubsza robota, oprócz prawidłowego podłączenia wszystkiego w grę wchodzi również montaż czujników temperatury, itp. dość gruba robota. Z tego co pamiętam było to gdzieś już opisane, a zdjęcia można było zobaczyć na czeskim forum.

Drugi temat zostawiam bez komentarza, gdyż w sumie odpowiedziałeś sobie po części na pytanie.

Po trzecie:
      3) da sie do octavki z 99r wsadzic przednie reflektory z modelu po lifcie(przezroczyste)?
      niestety nie włożysz reflektorów bez przeróbki. Ten temat również był poruszany przy tematyce odmładzania octavii. Wpisz w szukajke jak przerobić octavię na po FL, itd., itp. i wszystko będziesz wiedział.

Mam nadzieję, że pomogłem wskazówkami bo pisać szkoda, gdyż wszystko jest już napisane :diabelski_usmiech

Komentarz

• JanuszSz
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 2835
        • Superb II combi (3T5)

Dijkstra, Aby zamienić klimę manual na klimatronic trzeba wymienić cały zespół nagrzewnicy od panelu sterowniczego do filtra p.pyłkowego.Musisz mieć dawcę z kompletnym klimatronikiem,rozebrać deskę,wyrzucić stary tunel i włożyć nowy.Koszt podzespołów ok.1800-2000 zł.Montaż we własnym zakresie,lu kolejne kilka stówek.

Jeśli chcesz mieć przezroczyste reflektory w przedliftowej O1 rozejrzyj się za reflektorami z wersji Laurin & Klement(+ kierunki),oczywiście przedliftowy.Ewentualnie możesz zmienić zderzak,grill,belkę i dać reflektory poliftowe.
        Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• kiler nn
          Classic
          • 2008
          • 16

nie wiem jak robią nigdy nie miałem z nimi styczności tylko kiedyś się na to natknąłem a że byłbym sam zainteresowany taką zamianą to zapamiętałem
          Życie to nie bajka . Moje zycie to szybka jazda na bikach

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

Dijkstra, rzuć okiem na moje auto (link w podpisie) i zobacz czy takie lampy Ci pasują są gładkie takie jak chcesz, a żeby u Ciebie zamontować te z wersji po FL trzeba zmienić zderzak, grill, kierunki, beklę no i oczywiście lampy
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez kiler nn
              http://moto.allegro.pl/item531662508_przerobka_na_climatronic_vw_golf_bor a_octavia.html

nie wiem jak robią nigdy nie miałem z nimi styczności tylko kiedyś się na to natknąłem a że byłbym sam zainteresowany taką zamianą to zapamiętałem
              Niezła oferta,bo odkupują Twoją klimę manualną,z którą nie miałbyś co zrobić.

Komentarz

• Dijkstra
                RS
                • 2008
                • 1589

Zamieszczone przez Maru 123
                Dijkstra, rzuć okiem na moje auto (link w podpisie) i zobacz czy takie lampy Ci pasują są gładkie takie jak chcesz, a żeby u Ciebie zamontować te z wersji po FL trzeba zmienić zderzak, grill, kierunki, beklę no i oczywiście lampy
                przezajedwabista bryczka super zes ja zrobil. Swiatla mi si epodobaja, bede musial takowych poszukac. podobnie z grilem, standard nie podoba mi sie mam pytanko co do tych aluminiowych obwodek na zegary. duzo z tym roboty? widzialem na allegro komplet za jakies 40pln
                Moje foty
                Moja stronka
                Moje 4 kolka

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

widzialem na allegro komplet za jakies 40pln
                  te sobie odpuść... są kiepskie. kup ori firmy milotec- http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p...43&d_id=151918 . roboty na pół godziny a efekt miodzio bez klejenia- wszystko trzyma sie na taśme obustronnie klejącą (oczywiście jest już do obwódek zamontowana0 ty musisz tylko odkleic folię i bach na zegary
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Dijkstra
                    RS
                    • 2008
                    • 1589

a wracajac do mojego 2 pytania, od czego zaczac i co da najwiekszy efekt?
                    Moje foty
                    Moja stronka
                    Moje 4 kolka

Komentarz

• JanuszSz
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 2835
                      • Superb II combi (3T5)

Dijkstra, Sprężyny.Amory odpowiadają za w niarę "poziome" poruszanie się auta,czyli po ugięciu natychmiastowy powrót do poziomu.Jeśli autko buja się na boki w teście łosia załóż sztywniejsze sprężyny.Mogą być od RS-a,lub nieco obniżone Eibachy,lub takie na "ruskie drogi"

Komentarz

• Dijkstra
                        RS
                        • 2008
                        • 1589

czuje ze jak takie zaloze to mi plomby powypadaja na naszych drogach a same amory cos zmienia? czy nie oplaca sie samych wymieniac?
                        Moje foty
                        Moja stronka
                        Moje 4 kolka

Komentarz

• JanuszSz
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 2835
                          • Superb II combi (3T5)

Nowe amory przy wypracowanych sprężynach nic nie dadzą,szybciej je tylko szlag trafi.
                          Z tymi plombami to nie tak do końca.Miałem Octę 1,6 ze sprężynami -30mm Eibacha i bardzo sobie chwaliłem.Samochód jechał jak przyklejony i wcale nie było zbyt twardo.Żeby one były do TDI,to już dawno bym założył,a tak leżą w piwnicy i czekają na kupca.

Komentarz

Pracuję...