ufo
zobacze jak tam moj wyglada moze kiedys znowu bedzie akcja na hamownie to wezme oba i sprawdze jak narazie jestem bardzo zadowolony, w sobote lukne czy moj siniczek tez
Generalnie wykres na hamowni może się różnić, ale baaardzo nieznacznie, gadałem dzisiaj z kolesiem, mówi że taki pomiar robił w golfie 1.9 ARL (150KM) i wyszło tak
Seria - 147KM
Wkładka K&N - 149KM
....
[ Dodano: Pią 06 Mar, 09 23:50 ]
tzn nie mówił ale pokazał mi dwa wykresy ; )
W seryjnym silniku nie ma sensu zakładania filtra stożkowego-poza większą przepustowiścią powietrza-ale również zanieczyszczeń, i delikatnie zmienionym dzwiękiem nie uzyskasz zadnej poprawy osiągów. Kolejna kwestia to taka że aby to miało sens potrzebujesz mieć obliczoną pojemnośc układu dolotowego-czyli nie wystarczy wstawić kawałka rury z filtrem.
Ja osobiście odradzam. Pozdrawiam
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
powiem tak robiac dziaisj fotki, skusilem sie zalozylem spowtoem orginal, zaraz ide wlozyc K&N, bez porwnania, lepsze przyspieszenie jest na K&N :P musze to tylko hamowania potwierdzic :P
Generalnie wykres na hamowni może się różnić, ale baaardzo nieznacznie, gadałem dzisiaj z kolesiem, mówi że taki pomiar robił w golfie 1.9 ARL (150KM) i wyszło tak
Seria - 147KM
Wkładka K&N - 149KM
Ja tez robilem pomiary na hamowni i wyszlo mi dokladnie odwrotnie. :P
Jest na forum obszerny watek nt. sportowych wkladek i juz dawno temu zgodnie stwierdzilismy, ze lepiej ta kase wydac na frytki. :lol:
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
ja osobiście mam golfa III z tym sinikiem zapodałem filterek stożkowy śmigam sprawdzam jestem zadowolony , nawet bardzo . Sam dzwięk jest naprawde na wielopunkcie masakryczny , a osiągi mierzone g-techem błąd pomiaru , praktycznie to samo z tym że ja nie mam markowego stożka tylko ten zwykły za 30 zł
koledzy ale powiedzmy sobie szczerze, sam stozek nie da duzego efektu bez innych zmian w silniku czy chodz by jego osprzecie a mianowicie odetkaniu wydechu(brak katalizatora czy mniej restrykcyjne tlumiki) robudowie calego dolotu(wymiana przewodow na wieksze i gladkie w srodku co zmiejsza opory, czy odopowiednim doprowadzeniu "swiezego" powietrza). i po takich zmianach widac efekt a zwlaszcza po zrobieniu dodatkowo komputera(zwlaszcza silniki turbo)
Komentarz