Zamieszczone przez szkoda
Filtr K&N do O2 FL 1.4 TSI
Zwiń
X
-
Gość
Tagi: Brak
-
namo
Zalet sportowych filtór K&N nie muszę przytaczać.
Prodycent www.knfilters.com jeszcze nie ma w swoim Find Products for Your Vehicle filtrów do O2 FL 1.4 TSI.
Ale przecież ten sam silnik jest w Golfie VI. Co więcej K&N przygotował filtry dla tego motorka.
Są do wyboru 2 zestawy: E-2014 i S7S-9500
Miło :-) i tu odwieczny problem. Który wybrać?
Montował już ktoś K&N-a do 1.4 TSI? Ta plastikowa puszeczka S7S-9500 z logo K&N będzie pasowała?
-
ani jeden ani drugi obydwa są może źle napisze naolejone ( a napewno czyści się go preparatem na bazie jakies oliwy) a tym samym przepływka szybciej się skonczy ja u siebie mam o dziwo nadal orginalny papierowy jeżeli już to ja bym montował jakis gąbczastyET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez S3 CHRISani jeden ani drugi obydwa są może źle napisze naolejone ( a napewno czyści się go preparatem na bazie jakies oliwy) a tym samym przepływka szybciej się skonczy ja u siebie mam o dziwo nadal orginalny papierowy jeżeli już to ja bym montował jakis gąbczasty
Komentarz
-
Zamieszczone przez namoZamieszczone przez S3 CHRISani jeden ani drugi obydwa są może źle napisze naolejone ( a napewno czyści się go preparatem na bazie jakies oliwy) a tym samym przepływka szybciej się skonczy ja u siebie mam o dziwo nadal orginalny papierowy jeżeli już to ja bym montował jakis gąbczastyET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez namoZalet sportowych filtór K&N nie muszę przytaczać.
jeśli ci nie zależy na zdrowotności silniczka to montuj, jak najbardziej...powodzonka!
i jeszcze jedno, śmiertelnej mocy i tak nie uzyskasz, jedyne co zadziała to twoja podświadomość, że masz k&n zamiast normalnego, pospolitego filterka.
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez ufoże to LIPA
Miały takie bordowe filtry z naklejkami K&N. Pewno za darmo dostali od sponsora żeby działały na podświadomość kierowcy
Komentarz
-
namo
Nie zauważyłem że średnia wieku na tym forum to 40 lat. Po co wam Kategoria "Tuning", żeby poruszać w niej tematy "Jak zamontować lampkę z Superb-a"?
Komentarz
-
namo
Zamieszczone przez KriSSoZapodajZamieszczone przez KriSSocustomowy wydechZamieszczone przez KriSSoporządne strojenie
Komentarz
-
S3 CHRIS dobrze Ci napisał, używanie filtrów które wymagają olejenia to słaby pomysł ze względu na przepływomierz, jeśli już musisz to szukaj filtra typu suchego.
Jako że nie wierzysz w to co Ci piszą, że jedyny efekt jaki uzyskasz to efekt czysto psychologiczny to pojedź na hamownię przed i po montażu i udowodnij niedowiarkom że się mylą :lol:
U mnie w Octavii (wtedy 174KM i 390Nm) założenie wkładki K&N zabrało 10Nm i nie dodało ani pół złamanego KM, natomiast w Maździe zysk ze zmiany dolotu był spory ale ja wywaliłem całą puszkę filtra i kawałek dolotu i zastąpiłem innym :idea:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
namo no coz widze ze wiesz lepiej to po co sie pytasz?
sportowe filtry w silnikach doladowanych zwlaszcza na serii to o kant dupy potluc....szkoda kasy przyrosty (jesli wogule) mizerne a zywotnosc przeplywki sie skraca.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
namo, także widzisz kolego, nikt ci źle nie życzy, masz kasę na nowy silnik to zamontuj sobie ten k&n i będziesz zadowolony jak niemowlak ze smoczka :wink:
Zamieszczone przez namoMiały takie bordowe filtry z naklejkami K&N. Pewno za darmo dostali od sponsora żeby działały na podświadomość kierowcy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89namo, sluchaj starszych i doswiadczonych jesli mowia ze k&n to syf, to tak jest...ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
Komentarz
-
Komentarz