Zamieszczone przez MiKruS
Brewki do Octavii - pytanko
Zwiń
X
-
Brewki do Octavii - pytanko
Witam
Zakupilem sobie brewki do octavii takie jak na zdjeciu ponizej..Na co je najlepiej przykleic zeby nie zniszczyc szybki lampy po ewentualnym demontazu?? I czy w przypadku xenonow nie beda jakos niegatywnie wplywaly na jakosc oswietlenia??
bede wdzieczny za info
PozdrawiamZałączone pliki--------------
-
-
Klej do szyb jest praktycznie nieusuwalny :roll:
Wystarczy że dasz silikon bezbarwny na całej długości brewek, dociskasz je ładnie, a potem proponuje położyć na nie kilkakrotnie złożoną szmate i docisnąć delikatnie maskę. w ten sposób uzyskasz odstęp między brewkami, a maską tak że przy jej dotrzaskiwaniu nie obijesz lakieru.
kZapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
tylko zeby wymienic zarówke przy ksenonach to musisz wyjąc lampe a żeby wyjąc lampe to musisz odkleic brewki. Klej nakładaj od góry nigdy nie zakładaj kleju na szybe lampy bo jak ci sie znudzą brewkli to kleju nie usuniesz.152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
-
Witam
Nie jest to oryginał Miloteca, ale jest 4 razy tanszy i kosztowały mnie 29zł..
A co do tego kleju to dobzre ze zapytalem bo w pierwszej chwili wlasnie myslalem nad klejem do szyb(paru moich znajomych tak ma doklejone), a coz tym silikonem? Jak mi sie znudza juz te brewki to nie zostanie śladu ze cos bylo na lampie doklejone?
POzdrawiam--------------
Komentarz
-
-
To jest instrukcja montażu miloteca...
MILOTEC Auto Extras, der Online-Shop für Skoda Tuning und Zubehör für Superb, Octavia, Fabia, Roomster, Rapid, Yeti und Citigo direkt vom Hersteller.
Jeśli użyjesz silikonu w czym nie widze problemu , pamętaj użyj ze środkiem grzybobójczym (do akwriów , szklarski bezbarwny najlepszy).
Kwestja bezśladowej likwidacji silikonu nie jest taka oczywista , zejdzi ale też nie tak bezbleśnie.
Moja rada jesli kleić to punktowo , będzie mniej sprzątania , jak odleci to za te pieniądze nieduża strata.. Faktem jest że silikon trzyma słabiej....
....może to zaleta albo wada ....
Komentarz
-
-
danielpoz
-
Jak przyklei silikonem od góry to na nic to nie będzie rzutowało, śladu też nie powinno być po nim.Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
-
Nie polecam klejenia na silikon. Bedzie sie trzymac ale niepewnie. A co do Miloteca to brewki miloteca nie są wogóle klejone do lampy !!! jedynie do kierunku i mały element jest do lampy przyklejany a potem przykręcany.
Weź pod uwagę ze jak inne brewki przykleisz to nie wymienisz żarówki w kierunkowskazie po to właśnie Miloteca są przykręcane !
Komentarz
-
-
ja miałem przyklejone i jakos zarówek na szczęscie nie musiałem zmieniać152 KM/342,8 Nm
ARL, FMIC, dostroił Masters Tuning
Komentarz
-
Komentarz