życzę powodzenia :wink:
dorośli faceci robią to inaczej niż na forum, ale nie ja tu rządzę!
Czujny jesteś Mikrus
k
dorośli faceci robią to inaczej niż na forum, ale nie ja tu rządzę!
Czujny jesteś Mikrus
k
) trzymała by chyba do odpalenia silnika, gdzyż nawet szarpnięcie silnikiem podczas odpalenia ją zdejmie, nie mówiąc o ciśnieniu doładowania na biegu jałowym podczas przygazowania więc? czy aby napewno tylko ręką???
o co tu do cholery chodzi? W końcu okazuje się, że to kolega od srebrnej kombi tak polecił, żeby pilnować, bo źle zrobione będzie hehehe
albo że nie znam się na jego kolektorze dolotowym i nie mam kluczy by go odkręcić?? Myślałęm, że rozmawialiśmy i klient przyznał, że dolne sruby łatwiej odkręcić od dołu, ale może i nie pamiętam...Ale ja się znać nie musze i nie chcę, Pieniacz zna swój silnik i dobrze, a do mnie przyjeżdżają różni ludzie z różnymi silnikami, ja znam się i chce znac się dobrze na wydechach, a nie na konstrukcjach silników, nie jestem warsztatem mechanicznym, tylko obróbki stali nierdzewnej, więc po co k... mnie z tego powodu mieszać z błotem? Przecież obok 1,9 TDI są jeszcze setki popularnych silników i ich kombinacji na rynku i co? Jestem zły, bo nie mam kluczy do wszystkich? Dlatego właśnie uważam tego Pana i jego argumenty za śmieszne, przyznając naszą z nim porażkę.
P. Wojtek przerabiał cały dolot i wydech. robota była dosyć ciężka i czasochłonna - z ustawieniem (dołożeniem trzeciego przelotu) zeszło się - ale bardzo sobie chwaliłem efekt i podejscie firmy - mimo że siedziałem do późna nikt złego słowa nie powiedział, 
Komentarz