Kierynki razy 3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kars
    Classic
    • 2010
    • 2

Kierynki razy 3

Zamieszczone przez friday the 13th
    Co myslicie o tych glosniczach, bo gosciu na aukcjii strasznie je zachwala? Beda lepsze niz Helix DB?
  • josh76
    Classic
    • 2009
    • 10

Kierynki razy 3

Z etki wynika, że całe sterowanie kierunkowskazami odbywa się przez włącznik świateł awaryjnych. Tam jest niby przerywacz. Czy też ten moduł odpowiada za to, że kierunkowskazy migają 3 razy po krótkim włączeniu dźwigienki?
    Mam superb z 2004 ale strasznie spodobał mi się ten patent w nowszych wersjach. Wg. Etki zarówno w 2004 jak i ostatnich modelach S1 wyłącznik ten ma ten sam symbol 3U0953 235 J. Wychodzi na to, że musi być coś jeszcze, co steruje kierunkami, tylko co?
    Macie pomysły?

Komentarz

• radik79
      Ambiente
      • 2008
      • 222
      • Octavia III (5E3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez josh76
      kierunkowskazy migają 3 razy po krótkim włączeniu dźwigienki
      W octavii II FL moge to sobie zmienić za pomocą Maxi-Dota - to się nazywa komfortową obśługą kierunkowaskazów czy jakos tak. Jak masz u siebie Max-Dot to poszukaj w nim tej funkcji.

Podejrzewam, że skoro to ten sam strownik, to pewnie jest to kwestia odpowiedniego zakodowania za pomocą softu.

Pozdrawiam,
      ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• josh76
        Classic
        • 2009
        • 10

Niestety nie jest tak prosto Maxi-DOT mam, ale to superb z 2004, więc takich rzeczy w nich nie ma A jak w Octavce wchodzi się w te dodatkowe funkcje maxi-dot?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Dokupuje sie taki modul. Sprzedawal to u nas ktos na forum.

Nie pamietam tylko kto. Sprzedaje je na allegro.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• josh76
              Classic
              • 2009
              • 10

OK, wiem, że można zrobić to przez dodatkowy moduł. Jednak pytałem o oryginalne (fabryczne) rozwiązanie :wink:

Komentarz

• awiacek
                Ambiente
                • 2007
                • 152

OK, wiem, że można zrobić to przez dodatkowy moduł. Jednak pytałem o oryginalne (fabryczne) rozwiązanie :wink:
                Oryginalnym fabrycznym rozwiązaniem jest moduł w formie przekażnika.
                Załączone pliki

Komentarz

• laurin
                  Rider
                  • 2009
                  • 727

i można to podpiąć w OI?? Jak tak to gdzie i jaka cena tego przekaźnika :-)

Komentarz

• awiacek
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 152

Zamieszczone przez laurin
                    i można to podpiąć w OI?? Jak tak to gdzie i jaka cena tego przekaźnika :-)
                    Ja załozyłem do swojej OI, będzie pasować również do S1.
                    Podpinasz się do przewodów przy włączniku świateł awaryjnych. Przekaźnik można zamontować sobie w dowolnym miejscu, ja założyłem go w uchwycie dla przekażników pod kierownicą (nie lubię gdy mi się coś lata po samochodzie - a dodatkowo można go w łatwy sposób wyjąć i 3xblink już nie działa).
                    Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mam wolny jeden przekaźnik (ale bez podstawki i kabelków ... resztę można sobie dokupić w ASO za parę groszy), info na PW

Komentarz

• Krzycho-63
                      Rider
                      • 2007
                      • 628
                      • Superb II (3T4)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez laurin
                      i można to podpiąć w OI?? Jak tak to gdzie i jaka cena tego przekaźnika
                      Można podpiąć.Kosztowało to w aso ok 160 pln(zależy w którym).W komplecie jest wiązka kabli z wtyczkami i schemat montażu.
                      Skoda Superb II Ambition
                      2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• kropeck
                        RS
                        • 2009
                        • 2319
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Pewnie powiem oczywistą oczywistość, ale w mojej O2 AMBIENTE (data prod. 2005r.) jest to do włączenia w VCDS'ie. O ile pamiętam, to albo moduł komfortu, albo zestaw wskaźników elektrycznych.
                        Pozdrawiam,
                        Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• radik79
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 222
                          • Octavia III (5E3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

A jak w Octavce wchodzi się w te dodatkowe funkcje maxi-dot
                          ponieważ nie mam kierownicy wielofunkcyjnej, to żeby wejść w ustawienia muszę przytrzymać przycisk (ten do przełączania się pomiędzy różnymi funkcjami kompa), potem z menu wybieram setup, potem lights&Vision no i tam mam dwa checkboxy do zaznaczania day light oraz comf. indic (czy coś takiego), to drugie to właśnie komfortowa praca kierunków.

Pozdrawiam.
                          ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

Pracuję...