Witam wszystkich mam nastepujący problem nie działa mi spriskiwacz reflektorów. Nie wysuwaja sie dysze i nie leci płyn. Czy ktoś juz miał tego rodzaju usterkę.
Witam. mam następujące pytanie do was koledzy, Posiadam occte 1,9TDI 110KM 1999 rok, wersja przed liftowa, jest praktycznie pełne wyposażenie w niej, i z tego co sie dowiedzialem jest Moduł komfortu 2, i z tąd moje pytanie, czy podejdzie mi budzik z duzym wyswietlaczem, taki jak : http://allegro.pl/item778456586_licz...sel_f_vat.html
Jak tamten licznik ma PIN i masz swoj PIN to mozesz zmienic, wtyczki pasuja, tylko trzeba go przekodowac pod Twoje klucze itd
Wtyczki pasują ale w roku 2000 i 2001 były (małe) zmiany wejściowych/wyjściowych sygłaów z licznika. Rok 2004 to pewnie licznik juz z CAN-BUS czyli 1U0 920 XXX a twój o ile się nie myle ma numer 1U0 919 XXX czyli CAN-BUS komfort brak .
CAN BUSa jako takiego w OI nie ma, to co jest to namiastka Prawdziwy mamy w OII dopiero
To jest poprawna terminologia CanBus komfort - po polskiemu..., a na nim jest Licznik, Radio, Telefon, Moduł komfortu, Elektryczne szyby, Elektryczne fotele.
OII posiada bardziej rozbudowany CanBus komfort.
EOT.
witam ja posiadam octavie 1.9 tdi 2000r numr licznika 1U2 919 034 G atu w wersji angielskiej czy musze szukac licznika z takimi samymi numerami czy moze to byc cos nowszego
witam ja posiadam octavie 1.9 tdi 2000r numr licznika 1U2 919 034 G atu w wersji angielskiej czy musze szukac licznika z takimi samymi numerami czy moze to byc cos nowszego
Powinieneś szukać licznika o numerach 1Ux 919 xxx czyli bez CANa
http://cgi.ebay.ie/SKODA-OCTAVIA-99-genuine-clocks-part-num-1U2-919-033-J_W0QQitemZ290097746926QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsP arts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item438b2c53ee#ht_4 934wt_1096 czyli cos takiego powinno hulac
Nie.To jest do silników AEH,AKL.(benzyna)
A z jakiego powodu chcesz zmieniać zestaw wskaźników?
A z jakiego powodu chcesz zmieniać zestaw wskaźników?
1. nie dzialaja wskazniki
2. nie dziala wyswietlacz z rawej strony
3. silnik gasnie o 3 sekundach mysle ze siadlo immo
albo jakis modul w liczniku bo auto stoi od czasu jak mi wyswietlacze zgasly
[ Dodano: Nie 25 Paź, 09 19:15 ]
sorki za isownie ale jescze na dodatek mi komuter siadl a na drugim mi klawiatura szwankuje sorki i z gory dzieki za omoc
Jeśli ktoś wymontowywał zestaw wskaźników,mógł niedbale założyć prawą wtyczkę i dlatego immo szwankuje.Rozumiem,że do tej pory oprócz padniętych wskazówek i wyświetlaczy silnik pracował.Skorzystaj z porad kolegi Shico i może obejdzie się bez wymiany.
dzieki za odowiedz ale juz szeralem o tych watkach
wtyczki sarawdzalem dzisiaj rano wymontowalem licznik i wmontowale ale dalej nic wyswietlacz od mfa nie dziala, immo juz wczesniej dawalo znaki o sobie a w czwartek wysiadlo calkie.
Coz bede szukal dalej
I takie male ytanko ktory to symbol oznacze ze licznik jest do disela
I takie male ytanko ktory to symbol oznacze ze licznik jest do disela
Po prostu sprawdziłem w ETCE i ona wypluła info,że ten który chciałeś kupić jest do benzyny.
Do Twojego silnika jest 1U1 919 034 G.Jeśli masz ESP z literką D.
Kolega Grygi sprzedaje taki licznik nowy z zakodowaniem w podobnym budzecie co ten z allegro
. Witam jestem tu nowy poszukuje licznika maxidot do o2 2007 1.9 tdi 105 koni silnik bxe przed fl
[ Dodano: Wto 25 Lut, 14 07:15 ]
Cytat:
Kolega Grygi sprzedaje taki licznik nowy z zakodowaniem w podobnym budzecie co ten z allegro
. Witam jestem tu nowy poszukuje licznika maxidot do o2 2007 1.9 tdi 105 koni silnik bxe przed fl
Czy ktoś może pomoc z góry dziekuje
Komentarz