schemacik instalacji elektrycznej do skody octavii
Witam! mam skodzinke 1 i mam centralny zamek ale nie mam pilotów. kupiłem juz je (nawet niedrogo) ale teraz musze to włożyć, tzn nadajnik i w ogóle wpiąć się w instalację. czy ktoś może mi pomóc, tzn powiedzieć jak sie rozbiera boczki oraz jak przebiega instalacja elektryczna żeby można było się w nią wpiąć.... Proszę :-)
kolego boczki rozbiera się za pomocą torxów i krzyżaka, dookoła całego boczka masz chyba po 7 torxów, lewy przód musisz sciagnac panel elektrycznych szyb, pod tym masz 3 śruby krzyżakowe, w reszcie boczków masz po 2 krzyżaki pod rączkami, musisz je umiejętnie i delikatnie "wyszarpać" trzymają się na zaczepach Przy sciąganiu pamietaj zeby sciagnac cięgno klamki i ewentualnie odepnij lampki w drzwiach o ile masz takie Niestety z tematu elektryki jestem zielony
Re: schemacik instalacji elektrycznej do skody octavii
Zamieszczone przez zsamsel
Witam! mam skodzinke 1 i mam centralny zamek ale nie mam pilotów. kupiłem juz je (nawet niedrogo) ale teraz musze to włożyć, tzn nadajnik i w ogóle wpiąć się w instalację. czy ktoś może mi pomóc, tzn powiedzieć jak sie rozbiera boczki oraz jak przebiega instalacja elektryczna żeby można było się w nią wpiąć.... Proszę :-)
witam
mam podobny problem tez muszę się za to zabrać. Jak potrzebujesz to mam rozpiskę do octavii z 2000r która otrzymałem ze sterownikiem. Jak potrzebujesz to daj znać
Nie ma potrzeby demontowania boczkow aby podpiac sterownik na pilota do centralnego zamka wystarczy zdjac polke pod kierownica i wpiac sie pod odpowiednie kabelki od sterownika zamka centralnego. Ja to zrobilem bez schematu instalacji elektrycznej po prostu metoda prob doszedlem do tego ktore z przewodow steruja zamkiem centralnym i odpowiednio je dopasowalem do sterownika na pilota.
Komentarz