schemacik instalacji elektrycznej do skody octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzidkowo
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez Morgoth
    Z Tobą to i tak pewnie jeszcze będę gadał na temat serwisów w Wawie
    na ten temat to jest ze mną BARDZO krótka rozmowa :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez Morgoth
    VW czy Skoda?
    VW
  • zsamsel
    Classic
    • 2009
    • 1

Witam! mam skodzinke 1 i mam centralny zamek ale nie mam pilotów. kupiłem juz je (nawet niedrogo) ale teraz musze to włożyć, tzn nadajnik i w ogóle wpiąć się w instalację. czy ktoś może mi pomóc, tzn powiedzieć jak sie rozbiera boczki oraz jak przebiega instalacja elektryczna żeby można było się w nią wpiąć.... Proszę :-)

Komentarz

• Paweł-SK
      Ambiente
      • 2009
      • 125

kolego boczki rozbiera się za pomocą torxów i krzyżaka, dookoła całego boczka masz chyba po 7 torxów, lewy przód musisz sciagnac panel elektrycznych szyb, pod tym masz 3 śruby krzyżakowe, w reszcie boczków masz po 2 krzyżaki pod rączkami, musisz je umiejętnie i delikatnie "wyszarpać" trzymają się na zaczepach Przy sciąganiu pamietaj zeby sciagnac cięgno klamki i ewentualnie odepnij lampki w drzwiach o ile masz takie Niestety z tematu elektryki jestem zielony

Komentarz

• mbart20
        Drive
        • 2009
        • 90
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BGU 1.6 MPI 102 KM

Re: schemacik instalacji elektrycznej do skody octavii

Zamieszczone przez zsamsel
        Witam! mam skodzinke 1 i mam centralny zamek ale nie mam pilotów. kupiłem juz je (nawet niedrogo) ale teraz musze to włożyć, tzn nadajnik i w ogóle wpiąć się w instalację. czy ktoś może mi pomóc, tzn powiedzieć jak sie rozbiera boczki oraz jak przebiega instalacja elektryczna żeby można było się w nią wpiąć.... Proszę :-)
        witam
        mam podobny problem tez muszę się za to zabrać. Jak potrzebujesz to mam rozpiskę do octavii z 2000r która otrzymałem ze sterownikiem. Jak potrzebujesz to daj znać
        www.kalt.net.pl - klimatyzacja, chłodnictwo

Komentarz

• Jeżyk
          Rider
          • 2009
          • 691

Tu masz schematy drzwi 8)http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#412764
          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• domin799
            Classic
            • 2009
            • 11

centralny zamek

Nie ma potrzeby demontowania boczkow aby podpiac sterownik na pilota do centralnego zamka wystarczy zdjac polke pod kierownica i wpiac sie pod odpowiednie kabelki od sterownika zamka centralnego. Ja to zrobilem bez schematu instalacji elektrycznej po prostu metoda prob doszedlem do tego ktore z przewodow steruja zamkiem centralnym i odpowiednio je dopasowalem do sterownika na pilota.

Komentarz

Pracuję...