Przy uruchamianiu warto chyba wyłączyć całą elektrykę (radio, ogrzewanie lusterek i tylnej szyby) i włączać ją dopiero po udanym rozruchu silnika.
chips + box
Zwiń
X
-
chips + box
słuchajcie Szanowni , może ktoś to robił :lol: . dzis rano zabrałem do pracy mojego syna zeby sie troche rozerwał chłopak a nie tylko nauka i nauka :wink: , no i wymyslił coś takiego / bo on też głodny mocy , bedzie robił prawko za miesiąc , ciekawe ile podejść zrobi :diabelski_usmiech / a gdyby do czipa Pana Marka podpiąć jeszcze mój boxsik . co Wy na to?
paru z Was przechodziło z boxa na chipa i może go tez kusiło , chyba że cała sprawa jest niemozliwa. leszekO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
-
-
Nie ryzykowałbym na twoim miejscu takiego rozwiązania, boxy są z założenia stworzone dla parametrów silników seryjnych bez modyfikacji, wtedy masz gwarancję ich "poprawnego" działania. Wirusa już masz napisanego dla osiągnięcia możliwie jak najlepszych parametrów przyrostu mocy i momentu obrotowego. Dokładanie do tego box'a może więcej zaszkodzić niż pomóc, silnik może przejść w tryb awaryjny od razu albo i w ogóle nie odpalić. Ja wcześniej miałem kilka boxów i przejście na wirusa wyznaczyło tylko jeden właściwy kierunek - tylko wirus, żadnych dokładek boxowych. Dokładać sobie już możesz tylko hardware czeszki (wtryski, nowa dmuchawa, pompa paliwa itd) i idącą za tymi zmianami korektę wirusa. Wtedy poczujesz przyrost mocy i zaspokoisz głód. :diabelski_usmiech
Odpuść sobie wrzucanie boxa na wirusa
pozdrawiamaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
Komentarz