chips + box

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octakrk
    Drive
    • 2005
    • 67

chips + box

Przy uruchamianiu warto chyba wyłączyć całą elektrykę (radio, ogrzewanie lusterek i tylnej szyby) i włączać ją dopiero po udanym rozruchu silnika.
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

chips + box

słuchajcie Szanowni , może ktoś to robił :lol: . dzis rano zabrałem do pracy mojego syna zeby sie troche rozerwał chłopak a nie tylko nauka i nauka :wink: , no i wymyslił coś takiego / bo on też głodny mocy , bedzie robił prawko za miesiąc , ciekawe ile podejść zrobi :diabelski_usmiech / a gdyby do czipa Pana Marka podpiąć jeszcze mój boxsik . co Wy na to?
    paru z Was przechodziło z boxa na chipa i może go tez kusiło , chyba że cała sprawa jest niemozliwa. leszek
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bernardo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1083

Nie ryzykowałbym na twoim miejscu takiego rozwiązania, boxy są z założenia stworzone dla parametrów silników seryjnych bez modyfikacji, wtedy masz gwarancję ich "poprawnego" działania. Wirusa już masz napisanego dla osiągnięcia możliwie jak najlepszych parametrów przyrostu mocy i momentu obrotowego. Dokładanie do tego box'a może więcej zaszkodzić niż pomóc, silnik może przejść w tryb awaryjny od razu albo i w ogóle nie odpalić. Ja wcześniej miałem kilka boxów i przejście na wirusa wyznaczyło tylko jeden właściwy kierunek - tylko wirus, żadnych dokładek boxowych. Dokładać sobie już możesz tylko hardware czeszki (wtryski, nowa dmuchawa, pompa paliwa itd) i idącą za tymi zmianami korektę wirusa. Wtedy poczujesz przyrost mocy i zaspokoisz głód. :diabelski_usmiech
      Odpuść sobie wrzucanie boxa na wirusa
      pozdrawiam
      aczkolwiek...
      NajtFukinPatrol North-West
      Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
      WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Zdecydowanie odradzam taki eksperyment.
        W programie masz juz dolane paliwa, dodatkowa dawka jezeli nawet pompa i wtryski dadza rade, moze byc bardzo szkodliwa.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

ok , dzięki , tak pytałem w sumie bardziej z ciekawości
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...