Royce Rolls Silver Wraith 1946-1959??
Skoda Octavia sedan 81kw/110km ASV
Zwiń
X
-
Skoda Octavia sedan 81kw/110km ASV
Chciałbym się dowiedzieć o najlepszy tuning takiej bryki ( interesuje mnie Chip ,filtr stożkowy . itp)
Interesuje mnie:
1. gdzie najlepiej zrobić ?
2. koszty?
3. osiągi?
4. wpływ na spalanie ?
5. opłaca się tuningować ?
Auto jest z rocznika 2004 na karku ma 190tyś KM.
-
-
to tak jak mojeZamieszczone przez sobo1991Auto jest z rocznika 2004 na karku ma 190tyś KM.
ten sam rok i przebieg
polecam Rogal mineralna jesli chodzi o program a jak wymiana turbo,wtrysków itp.to Dobrygrzeswawa od nas z forum1. gdzie najlepiej zrobić ?
zależy:Zamieszczone przez sobo19912. koszty?
-sam program to pewnie do 1400zł
-turbo ASZ lub ARL :?: od 500zł za smiecia(nietwierdze ze wszystkie takie są ale większość w tej cenie) do 1500zł w zajebistym stanie
-wtryski 216-tki lub 230-tki :?:
-Big IC ok 2000zł u DGW
zalęży jak wybierzesz etap pracZamieszczone przez sobo19913. osiągi?
-sam program-ok135PS Nm niepamietam
-ASZ +216tki i SMIC -160PS 330Nm tak jak u mnie
-ARL+230tki +bigIC -ile wyjdzie,nie wiem ale pewnie sporo tak jak u kolegi TMa
--- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24124
żadnego,zalezy tylko od stylu jazdy po przeróbkachZamieszczone przez sobo19914. wpływ na spalanie ?
zależy co rozumiesz przez słowo czy sie oplaca,ale na pewno jeździ się sympatycznieZamieszczone przez sobo19915. opłaca się tuningować ?
sobo1991poczytaj forum to się duzo dowiesz :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
to jeszcze podrąże temacik.
Czy jak zapodam ARL czy ASZ to wszystko będzie ładnie pasowało? Czy jakieś szbkozłączki , czy coś takiego potrzebne jeszcze?
Po samej zmianie turbinki jest skoczek mocy ? (Asz 130, Arl 150?) potrzebny jest nowy programik?
Co sądzicie o wgraniem programiku na własną rękę. Gdzie znaleźć dobry programik =)
Komentarz
-
-
tak jak napisałeś będzie potrzebna szybko złączka,obecnie nie wiem kto je posiada ale jak napiszesdz na forum że kupisz to na pewno sie znajdziesobo1991"]Czy jak zapodam ARL czy ASZ to wszystko będzie ładnie pasowało?
raczej nie aż taki żebyś odczuł ,chyba że dupohamownia sprawi że się zajarasz to wtedy bedziesz sobie wmawiał ze jest dużo...Zamieszczone przez sobo1991Po samej zmianie turbinki jest skoczek mocy ?
potrzebny i jeszcze dodam że beż większego IC to i tak niema sensu zakładać ASZ a juz tym bardziej ARLa bo bedziesz miał gorąco w dolocie a co za tym idzie słabe osiągi(*jak się myle niech ktoś mnie poprawi)Zamieszczone przez sobo1991potrzebny jest nowy programik?
sobo1991, co rozumiesz przez.....
Każde auto potrzebuje innego programu,że ktoś ma ASV to nie znaczy ze wgrasz jego program i bedzie zajebiście jeżdziło....Zamieszczone przez sobo1991wgraniem programiku na własną rękę-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sobo1991gdzie dostanę nówke ASZ lub ARL turbinke. Proszę o pomoc (link do sklepu)Pogadaj z misiek^wro o ile mnie pamięć nie myli to ktoś zrezygnował z kupna jego turbawki. Więc ma do wzięcia T-ASZ + szybkozłączka, cena coś ok 1400zl - nie pamiętam dokładnie.Zamieszczone przez sobo1991Czy jak zapodam ARL czy ASZ to wszystko będzie ładnie pasowało? Czy jakieś szbkozłączki , czy coś takiego potrzebne jeszcze?
Pomysł zły, nawet bardzo. Chcesz nacieszyć się bezproblemowym modem podjedź do sprawdzonego tunera.Co sądzicie o wgraniem programiku na własną rękę. Gdzie znaleźć dobry programik =)
Poza tym użyj szukajki i google.pl na pewno znajdziesz wiele informacji.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Oprócz turbo potrzebna jest tzw. czerwona rura. Do kupienie na allegro za ok. 200 zł (w ASO chyba ok. 500 zł).Zamieszczone przez sobo1991to jeszcze podrąże temacik.
Czy jak zapodam ARL czy ASZ to wszystko będzie ładnie pasowało? Czy jakieś szbkozłączki , czy coś takiego potrzebne jeszcze?
Po samej zmianie turbinki jest skoczek mocy ? (Asz 130, Arl 150?) potrzebny jest nowy programik?
Co sądzicie o wgraniem programiku na własną rękę. Gdzie znaleźć dobry programik =)
Aby poczuć różnicę potrzebny jest nowy program, ale żeby był sens wsadzać nowe turbo to trzeba też wsadzić większe wtryski. Na seryjnych wtryskach i turbo ASZ/ARL uzyskasz niewiele więcej niż na seryjnym turbo po programie.
Komentarz
-
Zależy jakie wtryski chcesz. Możesz kupić te od VW Transportera 2.5TDI (AHY) 151KM czyli popularne 216. Możesz również zakupić końcówki 216 lub 230 i przerobić dzięki temu swoje wtryski. Koszt to:
230 Fratelli - 225,00 zł.
216 Fratelli - 135,00 zł.
216 SEVEN DIESEL - 115,00 zł.
216 Bosch zestaw naprawczy (przekładka,trzpień, końcówka)- 230,00 zł.
u:
Do tego musisz doliczyć wizytę u pompiarza.
Możesz jeszcze poszukać na forum vwgolf.pl osobnika o nicku cowboy, u niego opcja "do montażu" kosztuje coś ok 1600zł.
W Dynosofcie Wrocław oraz Katowice 230 kosztują 1500zł (taką otrzymałem informację).
Możesz również polować na okazję gdy sprzedaję ktoś z for o VAGach (VW, Audi, Skoda, Seat). Na OCP ktoś nie dawno sprzedawał 216 za 800zł.W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
U cowboya 216-ki kosztują 1150 (komplet do zamontowania, więc swoje z ASV możesz sprzedać za kilka stówek). 230-ki kosztują u niego ok. 1500 zł.Zamieszczone przez UdeskyMożesz jeszcze poszukać na forum vwgolf.pl osobnika o nicku cowboy, u niego opcja "do montażu" kosztuje coś ok 1600zł.
W Dynosofcie Wrocław oraz Katowice 230 kosztują 1500zł (taką otrzymałem informację).
Możesz również polować na okazję gdy sprzedaję ktoś z for o VAGach (VW, Audi, Skoda, Seat). Na OCP ktoś nie dawno sprzedawał 216 za 800zł.
Komentarz
-
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
No przecież padły już informację:A teraz znacie kogoś z Warszawy lub okolic kto by się podjoł wszystkiego:
-Montaż turbiny ARL
-wymiana wtryskiwaczy na 230
-programik(chip)
Najlepiej i za rozsądną sumkę
Rogal mineralna jesli chodzi o program a jak wymiana turbo,wtrysków itp.to DobrygrzeswawaW Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
Funkiel nówka turbo to tak jak napisał _tm_ ok 3000zł. Nówki wtryski to ok 1000zł/szt więc komplet 4000zł.Zamieszczone przez sobo1991A może jeszcze znacię hurtownie gdzie by te wszystkie części zakupiś. Czy bardzie opłaca kupować odzielnie na tz´okazji´
Szukaj raczej po forach. Turbo 130KM od ASZta sprzedaje Misiek^wro, zagadaj do niego. Ewentualnie szukaj po allegro.pl jakiś po regeneracji lub z udowodnionym małym przelotem, możesz również pogadać z neck99 może będzie miał jakieś turbawki na zbyciu. Jeszcze jest nie jaki Karambol z Białegostoku (chyba), który również jest dobry w zagadnieniu turbawek:
Co do wtrysków już masz info. Albo szukasz 216 używanych od Transportera, albo od kogoś okazyjnie, lub kupujesz nówki końcówki od kogoś kogo ci podaliśmy i jedziesz z tym do pompiarza w celu ustawienia ciśnienia (ok 50zł/szt=200zł/kpl) - minusem jest to, że przerabiane są twoje wtryski. Ewentualnie już gotowy zestaw na przykład od cowboya:
Myślę, że jak pogadasz z DobryGrześWawa, to załatwi ci wszystkie części w dobrych cenach.W Polsce nie ma kryzysu.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Chyba nikt już nie robi. Pozostaje kupno używanego, ale to też niezbyt często spotykany towar.Zamieszczone przez TymonChyba że zapoda wydajniejszy w miejsce seryjnego, ale nie wiem czy jeszcze ktoś je robi :P
Komentarz
Komentarz