Zamieszczone przez piotrek_gdy
[O2] [O2 FL] Antena dachowa
Zwiń
X
-
Czy w skodzie podobnie jak w VW jest kabel do anteny + 2 kabel do wzmacniacza?
Jeżeli antena którą chcesz założyć nie posiada wzmacniacza to można ją podłączyć plug&play, jedynym niegroźnym mankamentem jest błąd wyrzucany na VAGu przez fabryczne radio oraz możliwe pogorszenie odbioru w stosunku do anteny ORI. Dodatkową kwestią jest kompatybilność złączek.
Gdy antena posiada wzmacniacz z zewnętrznym zasilaniem to temat podłączenia wymaga większych kombinacji.
Nie wiem jak w O2, ale zakładam, że podobnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoDo OIIFL to jeszcze ma sens, bo ma ona dwie anteny i najwyżej weźmie sygnał z drugiej.. Ale do OII to raczej się nie sprawdzi, bo rekin to nie jest antena FM więc będzie raczej kiepski odbiór.
O ile dobrze wyczytałem są anteny typu rekin FM np. taka http://allegro.pl/item865867726_audi..._fm_rekin.html
mylę się?z Octavią od grudnia 2009
Komentarz
-
-
O2FL Combi ma jedną antenę w tylnej prawej szybie a druga na dachu- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
No tak, ale ja nie mam kombi. Zapomniałem dodać.
Niestety antena standardowa jest za wysoka, parkuje na platformie o wys. 150cm. Tylko rekin wchodzi w grę, gdyż krótki bat 9cm też jest za długi i przy wyjeżdzaniu wyrwało ten krótki bat razem z gwintem z gniazda antenowego.z Octavią od grudnia 2009
Komentarz
-
-
fioter, z tego co wiem to fabryczne rekiny to nie są anteny FM. A o tej to cokolwiek ciężko powiedzieć bo jest ucięta Koledzy którzy robią soft do tunerów FM powiedzieli, że z takiego kikuta to nic się nie da wycisnąć. Najczęściej w przypadku rekinów anteny FM są ukryte w szybach i podsufitkach.
Komentarz
-
-
fioter, sprawdź, ale wydaje mi się że OIIFL liftback też ma 2 anteny (można to sprawdzić odkręcając badyla na dachu, albo odpinając od niego kabel, a radio powinno dalej dobrze odbierać). Wtedy możesz odkręcić kabel przy kikucie i tam dokręcić jakąś normalną antenę i schować ją w podsufitkę, a w miejsca badyla wkręcić rekina.
Komentarz
-
-
ZTCMW to tylko wersje Combi mają dwie anteny, ale nie zaszkodzi sprawdzić. Można też przy radiu zobaczyć ile jest wtyczek od anten.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoRadio ma wejście na 2 anteny więc bez sensu by było jakby jedno było nie obsadzone.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
A ja mam Ambiente liftback z instalacją fabrycznie ciągniętą (kupiłem ze Swingiem) i z pewnością mam dwie anteny FM. Wiem, bo po założeniu navi, próbowałem jedną wykorzystać do tunera TV. Na pozostałej radio grało bez problemu. IMVHO, jedna jest na dachu, druga to dwie pionowe kreski w ogrzewaniu tylnej szyby.
Komentarz
-
-
2 anteny ma się kiedy zamówiło się zestaw 8 głośników do autka. Jeśli ma się standardowe 4 to niestety, jest tylko 1 antena... i bez znaczenia czy to kombi czy liftbackrestauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
Komentarz