[O1] ASV-110kucy pytanie o sterownik silnika?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xchaotic
    Classic
    • 2010
    • 4

Zamieszczone przez paysker
    dołacze sie do tematu a wie ktoś moze ile kosztuje modul do samopoziomowania w aso?? ile by to u niech wyniosło??

dowiadywałem się kiedyś - bardziej w ramach humoreski - i cena jaką zapodali była - zgodnie z oczekiwaniami - kosmiczna więc bez zbytniej krępacji zanabyłem tutaj a że to graty oryginalne to tym bardziej bez żalu....

...co do diagnostów, być może jest coś w temacie, bo jak podjechałem na kontrolę i ewentualną - jak mię się zdawało - korektę ustawień i jak się "szerlok" jorgnął że dostawiane, to zrazu dowód chciał inkasować.....więc informuję, że a i owszem dostawiane :szeroki_usmiech ale z samopoziomowaniem, no to gmerał przy pozostałości ręcznej regulacji w postaci pokrętła i gmerał.....i nic ani drgną, no to jeszcze raz przypominam szanownemu diagnoście, że owoż pokrętło nie funguje bo samopoziomowanie jest..to - po ustaleniu rozbieżności nomenklaturowych że jednak samo czy auto-poziomowanie to to samo otrzymałem zapytanie a'la opi.rdol w stylu to po co mi to pokrętło jak nie funkcjonuje....no cóż...hmmm...tak....no to mi zabił ćwieka se myślę albo psotnik-żartownik albo - jak nic - j.bnął się w skrzynkę na listy....ale na spokojności wyjaśniłem panu iż jeżeli tylko będę miał ochotę to sobie wokół tegoż ustrojstwa kwiat paproci posadzę a jemu penis do tego.....no to się zabrał za ustawianie....1 min.....2 min.... krzyczy i woła wykonując gest wodza indiańskiego (czyt. eeeee chono).... podchodzę zatem....a miszczu krzyczy, że ustawia ustawia a tu doopa ani drgnie, zepsute znaczy.....no nic myślę......poczta jak nic.... i tłumaczę jak komu dobremu, że zgadza się nic bo nie jest to śruba regulacyjna jeno silnik krokowy.....żesz qrwa mać....po prostu "der szpecjalist".... :szeroki_usmiech
  • dany1135
    Classic
    • 2009
    • 13

Witam mam pytanie co do sterownikow silnika ? Mam problem ze swoim sterownikiem ASV -110koni. i sie zastanawiam czy moge podmienic z golfa 4 tylko ze ten jest AHL-90 koni. A to kompletne nomery .
    ASV-038906012CL soft.00002
    AHL-038906012M -soft 00002
    z gory dzieki za odp.?

Komentarz

• S3 CHRIS
      Elegance
      • 2006
      • 979
      • Octavia I (1U2)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w/g ETKI sie nie zamieniaja mysle ze ten moze byc ale z twoim softem najlepiej zapytaj firmy tuningowe
      ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• hermioli1
        Rider
        • 2009
        • 322

Ja w swoim szkodniku też podmieniłem kompa. Tylko ja wziąłem drugi komp ze skody a nie z golfa. Zamiast końcówki 12CL, a w tym podmienionym miałem..... już teraz nie pamiętam. Tylko po podmianie sterowników trzeba jeszcze zrobić klon pamięci i coś z immo.
        W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
        Babka utonęła do góry kudłatką.
        Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
        Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!

Komentarz

• dany1135
          Classic
          • 2009
          • 13

panowie dzieki za odp. dodam ze powodem podmiany jest problem z odpalaniem na cieplym silniku. Wszystkie tematy z tym zwiazane przerobilem zaczynajac od aku czujnika tem. rozrusznika filtrow itd. i nadal to samo. Wiec pozostaja mi mapy ale tu w hiszpani sa za ci..... . i nie wiedzą o co chodzi jak im tlumacze. Dodam ze bledow nie ma i mam golfa wlasnie z tym nr. sterownika i sie zastanawiam czy to by pomoglo?

Komentarz

• Zoltar
            Rider
            • 2005
            • 722

Na pewno są firmy, które Ci to zrobią
            www.soft-car.pl
            www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
            - Wyłączanie DPF
            - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• dany1135
              Classic
              • 2009
              • 13

Wielkie dzieki dla kolegi Zoltara Pomogl mi na odleglosc 3000km. Mieszkam w Hiszpani i mialem problem ze swoja Skodzinka chodzi o odpalanie na cieplym,podniusl mi dawke startowa i przy okazi programik bez auta u siebie w garazu i bez sterownika , zrobil mi to przez uzycie meila. Rewelacja octawka pali od kopa i nie wspomne o tym jak sie zbiera .Polecam jako Tuningowca .I wielki punkcik sie nalezy.Pozdrawiam i zycze duzo klientow dla www.soft-car.pl.

Komentarz

• tkisiel
                Classic
                • 2008
                • 21

Podłączę się do tematu, czy do sterownika który jest u mnie w ASV 038906012CL pasowałby wsad od sterownika 038906012T?? Tamten jest od seata Toledo

Komentarz

• dany1135
                  Classic
                  • 2009
                  • 13

raczej nie mi wsadzil jeden klijet wsad od Golfa i komp mi sie posral .ale kolega Zoltar bardzo mi w tym pomogl.Dodam ze wsad mialem idetyczny jak ty i mi podmienil na 038906012L i sie niepowiodlo odpalal i gasl. Ale niech sie wypowiedza fachowcy :szeroki_usmiech

Komentarz

• rob555
                    Rider
                    • 2006
                    • 748

Po diabla wsady podmieniac? A jak juz to trzeba immo zaadoptowac - wtedy gasnac nie bedzie :wink:
                    pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                    hybrydowe wtryski i turbiny
                    programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                    www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

Pracuję...