Myśle Maru 123, że się mylisz i wprowadzasz innych w błąd. Da się wymienić samą gałkę i zostawić stary mieszek z ramką, ja u siebie tak zrobiłem i jest "fabryka". Trzeba troszkę pokombinować z odczepieniem gałki od mieszka ale to jest tylko kwestia jednej opaski, nic trudnego.
Jest dokładnie tak jak mówisz. Ja mam gałkę od RS'a ale mieszek zostawiłem stary. Widać jak to wygląda w mojej galerii.
a czy można wstawić samą gałkę z O2 do O1? czy trzeba jakieś fiku miku robić?
wiesz co ja tak teraz montowałem u kolegi w Octavia I, kupil w sklepie www.vw-shop.pl i tam przychodzą mieszki z gumą na dole. Dodatkowo przyczepiliśmy mieszek takerami i jest jak oryginal i wygląda super!
Bo obszycie tej gałki z tej Octavia I to sporo roboty i nie wyjdzie dokładnie, bo mieszek trzymany jest mocno do gałki :/
Poszukuję chętnych na zakup gałki od Octavia II ze sklepu www.vw-shop.pl
Przy zakupie 5 sztuk jest fajny rabat.
Chętnych proszę o kontakt: [email protected]
Witam Wszystkich. Małe pytanko, czy gałka zmiany biegów wraz z mieszkiem skórzanym od Fabii I RS pasuje do Octavii I? Trzpień p&p oczywiście 12mm. Chodzi mi bardziej o wymiary typu długość czy kształt ramki. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Temat odkopany ale nie chce nowego zakładać, szukajka była w ruchu ale odpowiedzi mimo kilkunastu wątków przeczytanych nie znalazłem. No to do rzeczy, czy taka gała podejdzie do O1 TDI?
Silniki te same co w O1 więc podejrzewam że skrzynie też i średnicę trzpienia 12 mm będzie miała.
Z tego co kojarzę ktoś na forum u nas w O2 (tez 12 mm i gały do O1 pasują) taką ma ale za cholerę nie mogę znaleźć kto.
Pomożecie towarzysze i towarzyszki?
Silniki te same co w O1 więc podejrzewam że skrzynie też i średnicę trzpienia 12 mm będzie miała.
Z tego co kojarzę ktoś na forum u nas w O2 (tez 12 mm i gały do O1 pasują) taką ma ale za cholerę nie mogę znaleźć kto.
Pomożecie towarzysze i towarzyszki?
Ja mam taką gałkę zmiany biegów i kupiłem od tego gościa . Będzie wszystko pasowało oprócz mieszka. Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Lepiej leży w łapce i lepiej wygląda.
Dziś z powodzeniem i bez najmniejszych problemów udało mi się połączyć gałke zmiany biegów z Fabii 3/Octavii 3 z mieszkiem w Octavii 1.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Najlepsze jakie mi wyszło moim telefonem. Kapi też robił i poproszę aby tu wstawił.
Roboty jest może na pół godziny. Gałka nowa, oryginalna, w skórce.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Mieszek z ramką pasował do seryjnego miejsca? Czy mieszek przyklejałeś do oryginalnej ramki?
Mieszek jest oryginalny z oryginalną ramką. Jest w bardzo dobrym stanie więc nie było potrzeby go wymieniać. Gałka była plastikowa i wyślizgana już. Dlatego zaproponowałem koledze, że ją wymienię.
Kup teraz na allegro.pl za 39,99 zł - GAŁKA ZMIANY BIEGÓW AUDI A3 8L 1996-2003 SKÓRA 5/6 (6919707957). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!
Będzie pasowała ta 20mm ale nie wiem czy ten produkt jest odpowiedniej jakości. Raczej to kiepski zamiennik. Zastanów się.
Do O1 to wstawiało się oryginały:
Golf IV - 1J0711113 C (wraz z mieszkiem)
lub
Octavia I - FFA300002 (skórzana, tylko gałka)
"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz