Zamieszczone przez mogrochal
Wirusowanie Octavii II z 2008 roku
Zwiń
X
-
Wirusowanie Octavii II z 2008 roku
Mam pytanie do wszystkich forumowiczów, czy orientuje się ktoś co się dzieje z emisja Co2 po wirusie :roll: .
Pytam się o to bo mam plany dla mojej Octavii, a przy przeglądzie, u mnie sprawdzają emisje CO2. Jak jest za duża nie dają MOTU (przeglądu) :evil: .
Cóż maja tu pomysły w Anglii
-
-
to sprawe może rozwiązac albo wczytywanie programu ori na przegląd albo box .....sam wybierzesz co ci bardziej leżynarazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
jak co to tylko v-tech tylko w octavi jest takie ciulate dojscie do wtyczek więc musisz nerwy mieć ze stali ale da rade .....wirus jest lepszy jak jest tuner blisko ciebie to wrzucenie programu ori to no problem...narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
kolego, na przeglądy wpadaj do polski, przynajmniej turbinkę przedmuchasz na niemieckich atostradachsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
heh nie miałem szans ostatnio w Niemczech sprawdzić mojego maleństwa śnieg padał i tylko 110jechalem dalej sie balem ale ekonomia spoko była 5l na 100km
[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 23:06 ]
a w Polsce można gdzieś sprawdzić emisje co2, bo jak tam po wirusie może będzie okej
i nie będzie wielkiej różnicy :lol:
Komentarz
-
-
Proponuje zakupić coś takiego. http://vtech.pl/v-tech-rts-teraz-sam...eniac-jego-moc
Sam się nad tym zastanawiam. Po wyrzuceniu DPF norma emisji spalin drastycznie się zmieni :twisted: Będziesz miał:
1) ori program - albo program do przegladow
2) chip - do jazdy na codzień
3) jak jeszcze dopłacisz to wirus do wieczornych podbojów miasta :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Z tego co zrozumiałem ze strony V-tech - możesz kupić samo urządzenie. Koszt 850 zł i chyba każdy tuner może na ten sprzęt wgrać soft - tzn. wgrywa ten seryjny i ten stworzony przy wirusowaniu, a potem sam sobie wgrywasz co Ci pasuje przez gniazdo diagnostyczne.
V-tech RTS jest przenośnym programatorem, umożliwiającym odczytywanie i zapisywanie programów z i do sterownika silnika (ECU) przez gniazdo diagnostyczne.
Z pomocą V-tech RTS możesz dowolnie wybierać pomiędzy programem oryginalnym i jednym z dwóch programów zmodyfikowanych (chipów). Wszystkie są przechowywane w programatorze i nie potrzebujesz notebooka czy PC, żeby przeprogramować auto. Przypinasz programator do gniazda OBD w kabinie samochodu i wybierasz program. Twoje auto może zmienić swoje oblicze w kilka minut!
Komentarz
-
-
Nie mialem tego urzadzenia w reku ale napewno Vtech sie zabezpieczyl i zrobil tzw SLAVE czyli nikt inny poza Vtechem nie wgra nic zmienionego.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
Komentarz