felga 17" do O1?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bear.Paw
    Drive
    • 2009
    • 55

blackrs, dzisiaj założyłem na swoją o1 7x17 et 38 na gumach 215/45 i jest rewelacja. Zero ocierek, koła nie wystają poza obrys (bo nie mają prawa- wszystko wyliczone ! ;P:P:P). Dla osób nie do końca pewnych "czy koła podpasują" polecam ten link : http://www.opony.com.pl/opony/opony_...imageField.y=9 . Tam dopasujecie sobie opony żeby były jak najbliżej oryginału. 225/45 przy szerokości 7" zalecana jest warunkowo, najlepsza szerokość felgi pod 225/45 r 17 jest 7,5x17 .
    AUM sprzedany, sentyment do Was został...

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no widzisz ja w sobote bede wiedział czy zakąłdam 17 czy 18 te na któryuch jeździłem w tamtym zezonie

[ Dodano: Czw 01 Kwi, 10 23:58 ]
      hmm wiecei na oponeo wszedłem obadać oponki i tam jest zakaldka że sie wchodzi we własny model samochodu i pokazuje jakie opony powinny być. no po wybraniu mego samochodu standard pokazał 205/55/16 ale co dziwnie obok napisane opocjonalne 205/50/17 hmm i co o tym myśleć tu taki rozmiar nie padał wogule. to u nich jakiś blad an stronie czy jak
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• DJTOMEK
        Ambiente
        • 2009
        • 192

blackrs, dobrze pokazalo - 205/50/17 jest alternatywa dla 225/45/17 ! jak masz alu 7j to wtedy nie musisz pakowac 225 tylko zakładasz 205 i po problemie, przy kołach 8j wtedy pasuje juz 225 !
        wysokosci tych opon są niemal takie same więc nie ma przekłamań na liczniku
        familly car na 17 zool ;-)
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=389936#389936

Komentarz

• miguello
          RS
          • 2008
          • 1849

Zamieszczone przez blackrs
          co o tym myśleć tu taki rozmiar nie padał wogule
          Trzeba uważniej czytać :P

padał wielokrotnie, wszędzie gdzie była mowa o oponach do 17"

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ależ ty miguello czepliwy :P nie widziałem nigdzie wcześnije ok dzieki za odpowiedz djtomek
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• oizo
              Rider
              • 2010
              • 394
              • Octavia I combi (1U5)
              • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Słyszałem gdzieś na forum ze w Octavi jest problem z biciem kół przy et mniejszym niż 35(strzelam bo nie pamiętam) powiedzcie mi czy to prawda? i jak z tą szerokością opon przy ESP. Myślałem też o 205/55/16 przód i 225/50/16 tył odpowiednio 7,5 i 9 cali felgi

co o tym myślicie
              Moja furka
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29517

Komentarz

• mario_op
                Ambiente
                • 2005
                • 112

17" jest OK, ale z oponami 215/45 licznik przekłamuje bardziej niż z seryjnymi. Mają o parę % mniejszy obwód od 225/45 i 195/65 15". Ale jazda nawet na seryjnym zawieszeniu i z serią pod maską jest o niebo lepsza niż na zwykłych "kartoflakach" ;-)
                COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• paulina_88
                  Classic
                  • 2010
                  • 19

ja myślę nad tymi, ale już zmieniłam opony i trochę nie chce mi się od nowa ich przekładać
                  ale felgi fajne

Komentarz

• krystian-netcar
                    Classic
                    • 2010
                    • 3

witam,
                    felgi DEZNET RE nie są złe - kwestia gustu oczywiście. Do skody Octavii jednak lepiej pasują DEZENT F, która mają inny, IMHO lepszy lakier od RE. Felgi DEZENT F są błyszczące, mają jednolity srebrny lakier, a DEZENT RE mają lakier perłowy, który jest mniej atrakcyjny i błyszczący.

DEZENT F nie są drogie, 15" od 283zł wysyłka gratis

NetCar.pl - opony i felgi!

Komentarz

• paulina_88
                      Classic
                      • 2010
                      • 19

dzięki za radę, teraz muszę jeszcze przekonać męża ale na autku wyglądają super

Komentarz

• Miguel
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 89
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Czy któś jeździ na takim zestawie w O1: felgi 17, 7 cali z ET 35 lub ET 40 i opony 215/45/17?

Czy przy takim zestawie lepiej wziąć ET 35, czy 40?
                        ASZ 240+ supported by DGW.
                        Prowadzę - jestem trzeźwy!
                        Jest nas coraz więcej!

Komentarz

• truski8
                          Drive
                          • 2013
                          • 60

Odgrzeje kotecika ;-))
                          Chodzi mi o takie cos, chce kupic fele http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-m...173811524.html 17" 8j i właśnie ET można sobie wybrać ;-) jakie ET będzie najlepsze ?? Samochód to Octavia I HB 1.9 tdi 90km :twisted: :twisted: i opona myślę 215/45 co wy na to ?? ;-))

Komentarz

• Arek_pl
                            Classic
                            • 2013
                            • 21
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

A nie uważacie że 17 do o1 to troche przesada? tym bardziej na nasze polskie drogi

Komentarz

• kamil92x
                              Rider
                              • 2010
                              • 701
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

truski8, Przynajmniej 35
                              Octavia ASZ/RS
                              Jetta A5

Komentarz

• truski8
                                Drive
                                • 2013
                                • 60

Zamieszczone przez Arek_pl
                                A nie uważacie że 17 do o1 to troche przesada? tym bardziej na nasze polskie drogi
                                Ale ja w Kopenhadze mieszkam ;-))) tu jest ciut lepiej :szeroki_usmiech z drogami hehe

Komentarz

• Arek
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 3143

ja mam 17 i uważam ze sie da i w Polsce na takich jeździć

Zamieszczone przez truski8
                                  Octavia I HB 1.9 tdi 90km :twisted: :twisted: i opona myślę 215/45 co wy na to ?? ;-) )
                                  Ja mam taki rozmiar i jest ok ale lekka gleba by sie przydała :diabelski_usmiech
                                  Ja co prawda mam ten rozmiar na innej mocy ale myślę ze az tak bardzo Ci nie zamuli dupowoza
                                  -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• truski8
                                    Drive
                                    • 2013
                                    • 60

Zamieszczone przez Arek
                                    ja mam 17 i uważam ze sie da i w Polsce na takich jeździć

Octavia I HB 1.9 tdi 90km :twisted: :twisted: i opona myślę 215/45 co wy na to ?? ;-) )
                                    Ja mam taki rozmiar i jest ok ale lekka gleba by sie przydała :diabelski_usmiech
                                    Ja co prawda mam ten rozmiar na innej mocy ale myślę ze az tak bardzo Ci nie zamuli dupowoza
                                    No właśnie lekko się boje że będę musiał go pchać na takim felunku hihihi
                                    Nie a tak na poważnie jak jest na takich felach z ładownością auta ?? Bo nie ukrywam że jak przyjeżdżam na wakacje to wracam załadowany :diabelski_usmiech i obawiam się że nie załaduje auta :-/
                                    Arek awracając do ET jakie masz u siebie ?? Czy fele masz również 17" 8j ??

Komentarz

• Arek
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 3143

Arek awracając do ET jakie masz u siebie ??
                                      et 35 17'jest a czy 8j to nie wiem ops:

Nie a tak na poważnie jak jest na takich felach z ładownością auta ??
                                      mi sie zdarza wozić ciężkie rzeczy i dlatego zostało ori zawieszenie i daje rade
                                      -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• zepter00
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2304

A co mają felgi do ładowności samochodu? :wink:
                                        Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Sekundka
                                          Rider
                                          • 2012
                                          • 251

same felgi niewiele chyba że są wykonane z najtańszego jakościowo aluminium
                                          sam mam 205/40 w 17 calach plus zamontowane -40 i jeżdżę jakoś po polsce...dosłownie po POLSCE i jak się ma głowę na karku to da się z normalnymi prędkościami jeździć... co do komfortu samych kół opinie są podzielone, wiele zależy od samej opony ale nie jej profilu lecz marki i typu..bo opona z profilem 60 może być gorsza w odczuciu niż 40 i to piszę z własnej opinii i doświadczenia..co do spadku mocy ..hmm 90km pod maską i całkowity brak różnicy na tym aktualnym zestawie, wcześniej przez krótki okres miałem 8j 17" z oponami 225/45 i gdyby nie niskie et które miało 32 i powodowało że przednia opona zrywała lakier nawet z lusterek to może bym je zostawił lecz przy tej oponie czuć było już lekkie pogorszenie, ale podkreślam nie było ono jakoś super diametralne względem serii 195/65/15

Komentarz

• guteq
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 39

Witam, Panowie nie chce zakłądać nowego tematu, więc napisze tutaj. Jestem w trakcie zakupu felg 18x8 z oponami 215/35 ewentualnie pokusze się na opony 225/35, rozstaw śrub 5x112 ET44. Mam pytanie jakie dostanse zmieniajace rozstaw na 5x100 musze zakupić na przód i tył aby koło równe było z nadkolem. Dodam ze do auta dojdzie gwint i auto pójdzie maxymalnie ile sie da w dół. To ze gwint musże zakupic z odpowiednim dodatkowym osprzętem to juz sie dowiedziełem. Interesuje mnie tylko ten dystans, nie chce mi sie zmieniac piasty w mojej oktavi. Zwłąszcza ze tarcze klocki wsio jest nowe wiec szkoda dodatkowych kosztów
                                            Laurin&Klement

Komentarz

• czakpl
                                              Classic
                                              • 2012
                                              • 32

Gdzie spotkac takie alu, bardzo bym je przygarnal 17"

Edit: To chyba ich nr 1U0601025P

Komentarz

• Biszczu
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 5567

Panowie odkopaliście temat w którym od 3 lat nic się nie działo
                                                "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...