[O1] przeróbka anglika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariuszo
    Classic
    • 2011
    • 6

[O1] przeróbka anglika

Zamieszczone przez piramida
    Zamieszczone przez OctaviaRS TDi
    piramida, wygląda to SUPER!! machnąłbyś jeszcze zaciski na czerwono
    i co jeszcze? myslisz ze nie mam nic innego do roboty niz czyscic i malowac zaciski, do tego koła trzeba sciągnąć, ehhhh

a tak na serio to chyba dopiero na wiosne bo teraz mi sie nie chce :szeroki_usmiech
    trza było kazać pomalować jak zmieniali zawieszenie
    nie wiem czemu Maru123 się jeszcze nie wypowiedział, ale furkę mógłbyś już umyć
  • malylipa
    Classic
    • 2010
    • 27

[O1] przeróbka anglika

Chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt przeróbki anglika Skody Octavii I. Czy ktoś może mi polecic zakład mechaniczny w łódzkiem. Chodzi mi o zakład mechaniczny po którym mógłbym zarejestrować auto na polskie blachy.

Komentarz

• lukanio63
      Ambiente
      • 2009
      • 202

Z tego co sie orjentowalem, to O1 przeklada sie bardzo dobrze. Polecam lektore TUTAJ . Sam zastanowialem sie nad przekladka mojej O1. Masz juz auto, czy dopiero zastanawiasz sie nad kupnem?
      Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
      Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
      Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jest duzo firm ktore robia takie rzeczy.

Cena od 3-6tys.

Jak grzebiesz sam, to majac "wlasna" robocizne zamykasz sie spokojnie 5 tys z rejestracja i przekladka ktora ma rece i nogi, z wymienionymi reflektorami, nie lutowana wiazka itd.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• malylipa
          Classic
          • 2010
          • 27

Mam Octavie od 3 lat - jeździłem nią w Irlandii. Przyjechałem do Polski i nie chcę jej sprzedawać. Dzięki za info chłopaki. Jeszcze tylko jakiś adres pożądnych mechanikiów by mi się przydał.

Komentarz

• Rogalotti
            Drive
            • 2007
            • 86

Mam w domu kontakt do osoby bardzo ogarnietej w przekładkach min. octavii.

Prosze napisz PW a ja wieczorem ustale dla Ciebie kontakt.

Chłopak jest z Piotrkowa Tryb wiec blisko Ciebie.

Pozdrawiam.
            // R-PERFORMANCE 0-694-046-807 //

Komentarz

• prezesus
              Classic
              • 2008
              • 31

A co z papierami, było jakieś zamieszanie z tymi samochodami ze nie można rejestrować "anglików"?
              www.komputronik.pl

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9941
                • Ford

A przepraszam że podepnę się po temat, ale skoro już mowa o "anglikach", to zapytam. Otóż sąsiad z osiedla sprowadził kilka miesięcy temu Vectrę kombi i przerobił ją na europejczyka. Auto z bodajrze 2001 roku w dość ciekawej wersji (2.2, wnętrze z kubełkami, fajne alumki, klimatronik, itp.). Pech chciał, że ktoś w niego wjechał w tylny lewy narożnik. Efekt to pogięta podłużnica, dach, błotnik, pokruszona szyba boczna, itp. Ale TU sprawcy odmawia naprawy powołujac się na fakt, iż taka naprawa przekroczy wartość auta i chce mu oddać pieniądze. Tyle tylko, że traktuje ten samochód jako wersję nie-europejską tylko przerobionego anglika a co za tym idzie, za auto nie chce dać kilkadziesiąt tysięcy, tylko zaledwie kilka... Spotkaliście się kiedyś z takim podejściem? Wiem, TU sprawcy ma obowiązek przywrócić auto do stanu poprzedniego, ale co w tym konkretnym przypadku?
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pedro
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 178

Zamieszczone przez Rogalotti
                  Chłopak jest z Piotrkowa Tryb
                  czy to może firma zakładająca klimatyzacje?
                  Pozdrawiam
                  pedro

Komentarz

• Rogalotti
                    Drive
                    • 2007
                    • 86

Tak dokładnie, bodajże z ulicy cynamonowej jeżeli nie przekręciłem nazwy.
                    // R-PERFORMANCE 0-694-046-807 //

Komentarz

• zbigniew jachna
                      Classic
                      • 2008
                      • 25

Przedkładka Skoda Octavia 1

Witam Panowie
                      Przywiozlem Skodę ponownie jak wy i od wielu miesiecy szukam solidnego warsztatu gdzie nie odwala typowej dla tego kraju chały...(na szybko i byle jak aby zarobić...)
                      była wzmianka na temat niejakiego Kristoff'a z Wrocławia Nie ma nic wiecej oprócz pozytywnego jednego komentarza;(...ktos z Panów vs. klubowiczów wie wiecej na temat tego warsztatu badz samego wlasciciela??? a co najwazniesze jaki to adres owego warsztatu??? zajade i podpytam go sam co mnie interesuje
                      Mam do przerobienia Skoda Octavia 1 rocznik 2001 silnik 2.0 L Benzyna
                      zakochałem sie w tym autku i nie zamienie go na zaden inny
                      Skoda to super auto!!!
                      Pozdrawiam wszystkich
                      Zbigniew
                      zj.blues

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Masz zdolnosci i miejsce, zrob sam :twisted:

Najwieksze drutowanie to bedzie wiazka elektryczna, albo kupic zamiennik kontynentalny albo przerabiac wersje angielska
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Viniu
                          Rider
                          • 2008
                          • 517

Zamieszczone przez Rogalotti
                          z ulicy cynamonowej
                          ul. Cytrynowej W czasie kiedy ja montowałem u nich klimę, to robili przekładkę Passata B6
                          Pozdrawiam

Komentarz

• pedro
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 178

Zamieszczone przez Viniu
                            ul. Cytrynowej W czasie kiedy ja montowałem u nich klimę
                            również rozmawiałem na ten temat, Panowie z Piotrkowa przerabiali również Octavie
                            Pozdrawiam
                            pedro

Komentarz

• guciek81
                              Drive
                              • 2009
                              • 46

Witam, ja mam przerabiona Octavie I przwiozlem jako dobytek z Anglii. Jak mieszkasz blisko Kielc zapraszam na priv.

Komentarz

• zbigniew jachna
                                Classic
                                • 2008
                                • 25

przekładka Octavia 1

Dzieki wielkie Panowie za zainteresowanie lecz malo konkretów
                                mieszkam we Wroclawiu i interesuje mnie konkretny warsztat we Wrocku, gdzie zrobie przekładke w mojej Skodzince
                                Ps. kolego ''M''gdybym umiał zrobic to sam nie pytałbym innych w ogóle nie było by mnie tu i zapewne juz bym nia jezdził...
                                myśle iz skoro inni jezdza po przekładkach to nie mieli wiekszych problemów z wiazkami jak stwierdziłes lub calokształtem takowej przekładanki...wychodze iz fajnie jak ktos sie zna na 1 rzeczy a dobrze
                                ja takowy obrałem i nie jest to mechanika...
                                Pozdrawiam wszystkich
                                zj.blues

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

No widzisz, ale swoim postem uczulilem Cie na cos waznego w przekladce z czym potem najczesciej sa problemy - elektryka
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• zbigniew jachna
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 25

Dzięki Maicroft
                                    Stąd moja prośba odnosnie takowej na forum,gdzie w koncu mam do czynienia z fachowcami oraz znawcami rzemiosła,którzy moga mi doradzić co i gdzie oraz za ile i w koncu czy warto tu czy może u kogoś innego...a priori

[ Dodano: Sro 07 Kwi, 10 21:11 ]
                                    Ps.''Jest duzo firm ktore robia takie rzeczy''...jak stwierdzasz...
                                    znasz konkretne może adresy zaufane,gdzie sie moge udac z moja Oktavka???
                                    zj.blues

Komentarz

• Maicroft
                                      Moderator
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2004
                                      • 25757
                                      • Audi

W moim rejonie chlopaki robia generalnie tylko Passaty i znam goscia co robi bardzo dobrze Freelandery kolo Zawiercia. Z innymi nie mialem stycznosci, tak wiec nie pomoge. Szwagra OI zrobilismy i jezdzi. Instalacja byla od dawcy wiec problemu az takiego nie bylo, w sumie zabraklo nam tylko podszybia, gdzies sie zgubilo oraz jednego wezyka do wysprzeglika, cala reszte mielismy w komplecie na przekladke.
                                      Spritmonitor.de

Komentarz

• zbigniew jachna
                                        Classic
                                        • 2008
                                        • 25

Dzięki za odpowiedz
                                        nie mam jeszcze żadnych części do przekładki (interesują mnie nowe)...w mojej Skodzie kokpit lśni od nowości jak również silnik oraz reszta jest w idealnym stanie,stąd ogromne obawy przed używanymi częściami - notabene ludzmi wykorzystującymi ten fact...znając ten kraj trudno jest komukolwiek zaufać na tyle by oddać nowe autko i otrzymać zwrotnie wrak...czytając już różne posty na innych forach ludzie pisali koszmarne rzeczy odnośnie swoich autek już po przekładkach i ech...wielu nie rozumie,że te samochody to nieżadko całe ich dobytki,na które długo odkładali( nawet jak na UK
                                        Pozdrawiam!

[ Dodano: Czw 08 Kwi, 10 22:00 ]
                                        Witam klubowiczów
                                        chciałbym zapytać czy Kolega malylipa znalazł już na swoim terenie jakichś godnych zaufania mechaników,którym oddałby swoje autko do przekładki???...bez obawy,że zwrotnie otrzyma wrak...
                                        przyznam szczerze,że ja mam takie obawy notabene wciąż jestem na etapie poszukiwania warsztatu sugerując się wyłącznie opiniami innych post factum liczę na Waszą pomoc,gdyż nie mam wielkiego doświadczenia w mechanice stąd szlag mnie trafia na myśl,iż oddając swoją Skodę,która jest w stanie doskonałym zarówno wizualnym jak również sprawnościowym miałaby takową już nie być po eksperymentach jakiegoś laika...ech
                                        Pozdrawiam tu obecnych i tych co zapewne skrytykują moją wypowiedz oraz tych,którzy coś dodadzą od siebie i pomogą mi znależć warsztat na terenie Wrocławia z bardzo dobrymi opiniami

[ Dodano: Pią 09 Kwi, 10 21:35 ]
                                        heyo jest tam kto?
                                        proszę o info odnośnie pewnego i sprawdzonego już warsztatu gdzie moge przerobić swoją Skode Octavię 1 rok 2001 2.0 L Benzyna
                                        Dzięki i pozdrawiam klubowiczów! :wink:
                                        zj.blues

Komentarz

• malylipa
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 27

Za 7 dni odstawiam moje cacko do warsztatu w Bełchatowie. Chłopaki się tym specjalizują. Po około 3 tygodniach mam mogę jechać po blachy. Po zakończeniu operacji dam Ci znać czy są godni polecenia - narazie to ich ktos mi polecił.
                                          Jeżeli chodzi o Wrocław... szukaj.

Komentarz

• zbigniew jachna
                                            Classic
                                            • 2008
                                            • 25

Wielkie dzięki za odpowiedz klubowy Kolego :wink:
                                            owszem jestem bardzo ciekawy tego jak potraktuja Twoje autko(oby jak najlepiej czego serdecznie życzę)i czekam na kilka słów odnosnie chłopaków i samego warsztatu oraz jego fachowosci...a priori
                                            szukam szukam i ja we Wrocku warsztatu,gdzie i ja chciałbym oddać swoje autko in factum swój dobytek.Dam znać i ja jak sprawy sie mają.
                                            Pozdrawiam!
                                            zj.blues

Komentarz

Pracuję...