2.0 TDI BKD na gwarancji - Program, Powerbox?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek21
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez Big
    Wystarczy przecież nagrać jego wyczyny z tablicą rejestracyjna na rejestratorze i ... odpuścić. Po czym ustalic właściciela pojazdu i wysłać mu zaproszenie za komendę
    u tu sie mylisz kolego bo wystarczy ze wlasciciel po wie ze nie ma pojecia kto jechal akurat tym samochodem bo uzytkuje go pare osob i wtedy jest ju umorzenie. ostatnio byla tka sparwa i poczytaj sowie wyrok Sadu Najwyższego . od tego momentu wszystkie sprawy zostaja umarzane o ile nie mozna ustalic sparwcy
    a polonezy jeszcze sie zdarzaja
  • cosmo
    Classic
    • 2009
    • 35

Witam,

jako świeżak na OCP chciałbym zapytać czy warto pisać program pod roczną Octavię II FL z silnikiem 2.0 TDI BKD będącej na gwarancji?

Z tego co wyczytałem, to raczej odradzacie stosowania powerboxów - chyba, że v-techa. Też mi bliżej do indywidualnego programu, ale obawiam się ewentualnej utraty gwarancji. Jak Wy rozwiązujecie ten problem? Załóżmy, że jesteście w trasie, rozsypie wam się autko, nie macie opcji i musicie oddać do serwisu i co? Wiadomo, że nikt programu na szybko nie podmieni na oryginał...

I jeszcze jedna sprawa. Do kogo się najlepiej zgłosić w tej sprawie? Rogal, Masters?

Będę wdzięczny za opinie.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

No risk no fun :twisted:

Z pewnych wzgledow ostatnio duzo osob jezdzi do Rogala http://www.mrmotors.pl/
      Spritmonitor.de

Komentarz

• aldam
        L&K
        • 2006
        • 1036

Boxa odpuść. Widziałem kilka wykresów i wygląda to beznadziejnie. Jest strzał w górę i nic więcej. Szkoda sprzęgła.
        A to link dla ciebie
        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• cosmo
          Classic
          • 2009
          • 35

Dzięki Chłopaki. Boxa właściwie już nie rozważam. Jedyny problem to kwestia rocznej gwarancji, która mi jeszcze pozostała. Sam już zgłupiałem czy robić czy nie

A możecie podpowiedzieć w jakich przypadkach sprawdzają soft w serwisie? Bo rozumiem, że przy banalnych naprawach raczej się w takie rzeczy nie bawią.

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez cosmo
            A możecie podpowiedzieć w jakich przypadkach sprawdzają soft w serwisie?
            najczęściej wtedy kiedy chcesz skorzystać z gwarancji z różnych powodów
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...