Tak samo robiłem rozeznanie w kilku miejscach - tylko interesuje mnie lift 1.4 i odbiór od początku do połowy grudnia w zależności od dealera. Ja będę zamawiał poniedziałek lub wtorek.
Co zrobic
Zwiń
X
-
oczywiście to wszystko jest OT w stosunku do Twojego pytania, więc z góry przepraszam, ale nie mogę tego ścierpieć takich działań niestety, czy nie lepiej zwiększyć tą dawkę rozruchową w normalny sposób zamiast montować niewiadomego pochodzenia "urządzenie" z allegro :?: :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Kurcze sam neiwiem odrzałuję te kilkadziesiąt złotych czy jak zmienie dawkę na vagu to uzyskam kilka kucy wiecej i szkodnik zacnzie odpalac na ciepło ??
[ Dodano: Nie 18 Kwi, 10 20:06 ]
A może chociaż da mi ktoś podpowiedż jak to podłaczyć na próbę czy to wogóle działa do zcasu zmiany dawki??
Komentarz
-
-
Ja mogę doradzić tyle, że jeśli masz problem z rozruchem, to napraw samochód, a nie kupuj takie "chipy"Zamieszczone przez Jureczek1964Kurcze sam neiwiem odrzałuję te kilkadziesiąt złotych czy jak zmienie dawkę na vagu to uzyskam kilka kucy wiecej i szkodnik zacnzie odpalac na ciepło ??. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
ale co nie pali ci na ciepłym silniku czy co? o co chodzi?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Pewnie trzeba dlugo krecic jak auto cieple....
Te urzadzonko zapewne oszukuje syg z czujnika temp. Na probe wypnij czujnik to zobaczysz jak odpali
Jesli oszukuje tylko w momencie rozruchu to pal licho....najwyzej w lato bedzie Ci swieczki dogrzewac. Gorzej jak permanentie obniza temp ktora widzi ECU.
P.S grzanie swiec w tdi nie jest wymagane do odpalenia nawet na zimnym. Problemem jest mapa wtrysku w funkcji temp silnika
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Czujnika nie wymieniaj...jak ciezko odpala to znaczy ze jest sprawny :diabelski_usmiechZamieszczone przez Jureczek1964Czyli zaczac od wymiany czujnika?
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 15:43 ]
rob555 czy u cb w gdansku można zmienić programik np u mnie ? i jaki koszt?
Niesprawny czujnik skutkuje sztywna mapa na -35C i wtedy odpala jak zloto
Te cale urzadzenie podejrzewam ze wlasnie na tej zasadzie dziala...blokuje przez kilka sek po zaplonie odczyt i ECU mysli ze czujnik zdechl.
Oczywiscie moge Ci to zrobic...mapa zaplonu 400zl jak bys chcial w pakiecie z dodatkowymi rumakami to 900zl dla OCP.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
No właśnie, pokazałeś nam urządzenie które kupiłeś ale nie wiadomo jakie właściwie masz objawy... Zacznij od tego, łatwiej będzie wszystkim którzy chcą pomóc.Zamieszczone przez piramidaale co nie pali ci na ciepłym silniku czy co? o co chodzi?www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
to jak podłączyć to urządzenie trzeba podłaczyć jeden kabel do masy drugi do napięcia to bezproblemowo ale trzeci kabel tzreba przeciąć i z dwóch stron przylutować 2białe kable do kabla niebiesko szarego co to za kabel tak jest wytłumaczone w instrukcji na podstawie BMW.... podpowiedzcie mi od czego jest ten niebiesko szary kabel i w której kostce mogę go znależć :???
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 20:07 ]
moje objawy to tak... :
- silnik na ciepło kręci jak zwariowany ale mija około 5-10 sek i załapuje ...
na zimno odpala od trącenia niewiem o co chodzi pomóżcie...
Komentarz
-
-
Odpioles zly czujnik...ten od temp jest przy glowicy w kierunku grodzi silnika.
Po jego odpieciu na cieplo zapali z pol obrotu az warknie
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo jutro sprawdze dziś już niechce mi sie rozgrzewać silnika
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 21:52 ]
Życzę wszystkich dobrej nocy ....
[ Dodano: Wto 20 Kwi, 10 15:15 ]
Dziś na próbę chce podłaczyć to urządzenie jeżeli bedzie coś pomagało to będę z tym jeźdżił do czasu aż zrobie korekte mapy
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 20:22 ]
A jednak sie prezmogł•em i zmieniłem mape rozruchu czy to normalne że przy odpalaniu kłąb czarnwgo dymku ale później już wsyzstko ok??
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 20:23 ]
gdy go przygazuje ani dymka nie rzuci a przy odpalaniu zadyma ;/
Komentarz
-
-
Nie powinien zakopcić nic więcej niż normalnie gdy go zawsze odpalałeś. Na pewno zrobiłeś korekte mapy czy zwiększyłeś tylko dawkę vagiem?www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-

Komentarz