Tak samo robiłem rozeznanie w kilku miejscach - tylko interesuje mnie lift 1.4 i odbiór od początku do połowy grudnia w zależności od dealera. Ja będę zamawiał poniedziałek lub wtorek.
Co zrobic
Zwiń
X
-
oczywiście to wszystko jest OT w stosunku do Twojego pytania, więc z góry przepraszam, ale nie mogę tego ścierpieć takich działań niestety, czy nie lepiej zwiększyć tą dawkę rozruchową w normalny sposób zamiast montować niewiadomego pochodzenia "urządzenie" z allegro :?: :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Kurcze sam neiwiem odrzałuję te kilkadziesiąt złotych czy jak zmienie dawkę na vagu to uzyskam kilka kucy wiecej i szkodnik zacnzie odpalac na ciepło ??
[ Dodano: Nie 18 Kwi, 10 20:06 ]
A może chociaż da mi ktoś podpowiedż jak to podłaczyć na próbę czy to wogóle działa do zcasu zmiany dawki??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jureczek1964Kurcze sam neiwiem odrzałuję te kilkadziesiąt złotych czy jak zmienie dawkę na vagu to uzyskam kilka kucy wiecej i szkodnik zacnzie odpalac na ciepło ??. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
ale co nie pali ci na ciepłym silniku czy co? o co chodzi?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Pewnie trzeba dlugo krecic jak auto cieple....
Te urzadzonko zapewne oszukuje syg z czujnika temp. Na probe wypnij czujnik to zobaczysz jak odpali
Jesli oszukuje tylko w momencie rozruchu to pal licho....najwyzej w lato bedzie Ci swieczki dogrzewac. Gorzej jak permanentie obniza temp ktora widzi ECU.
P.S grzanie swiec w tdi nie jest wymagane do odpalenia nawet na zimnym. Problemem jest mapa wtrysku w funkcji temp silnikapozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jureczek1964Czyli zaczac od wymiany czujnika?
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 15:43 ]
rob555 czy u cb w gdansku można zmienić programik np u mnie ? i jaki koszt?
Niesprawny czujnik skutkuje sztywna mapa na -35C i wtedy odpala jak zloto
Te cale urzadzenie podejrzewam ze wlasnie na tej zasadzie dziala...blokuje przez kilka sek po zaplonie odczyt i ECU mysli ze czujnik zdechl.
Oczywiscie moge Ci to zrobic...mapa zaplonu 400zl jak bys chcial w pakiecie z dodatkowymi rumakami to 900zl dla OCP.pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaale co nie pali ci na ciepłym silniku czy co? o co chodzi?www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
to jak podłączyć to urządzenie trzeba podłaczyć jeden kabel do masy drugi do napięcia to bezproblemowo ale trzeci kabel tzreba przeciąć i z dwóch stron przylutować 2białe kable do kabla niebiesko szarego co to za kabel tak jest wytłumaczone w instrukcji na podstawie BMW.... podpowiedzcie mi od czego jest ten niebiesko szary kabel i w której kostce mogę go znależć :???
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 20:07 ]
moje objawy to tak... :
- silnik na ciepło kręci jak zwariowany ale mija około 5-10 sek i załapuje ...
na zimno odpala od trącenia niewiem o co chodzi pomóżcie...
Komentarz
-
-
Odpioles zly czujnik...ten od temp jest przy glowicy w kierunku grodzi silnika.
Po jego odpieciu na cieplo zapali z pol obrotu az warkniepozdrawiam
Diagnostyka i tuning
www.tune-up.pl
Komentarz
-
-
www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
-
Dziękuję bardzo jutro sprawdze dziś już niechce mi sie rozgrzewać silnika
[ Dodano: Pon 19 Kwi, 10 21:52 ]
Życzę wszystkich dobrej nocy ....
[ Dodano: Wto 20 Kwi, 10 15:15 ]
Dziś na próbę chce podłaczyć to urządzenie jeżeli bedzie coś pomagało to będę z tym jeźdżił do czasu aż zrobie korekte mapy
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 20:22 ]
A jednak sie prezmogł•em i zmieniłem mape rozruchu czy to normalne że przy odpalaniu kłąb czarnwgo dymku ale później już wsyzstko ok??
[ Dodano: Czw 22 Kwi, 10 20:23 ]
gdy go przygazuje ani dymka nie rzuci a przy odpalaniu zadyma ;/
Komentarz
-
-
Nie powinien zakopcić nic więcej niż normalnie gdy go zawsze odpalałeś. Na pewno zrobiłeś korekte mapy czy zwiększyłeś tylko dawkę vagiem?www.DURASOFT.pl
-Hamownia podwoziowa
-Diagnostyka
-Filtry FAP/DPF
Komentarz
-
Komentarz