Zamieszczone przez andriu21tg
Xenony do OCTAVI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
-
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Jeśli się "przymierzasz" do roboty to zerknij TUTAJ...
Praktycznie bezproblemowo zalozone i mozna to wykonac samemu w garazu. Przy zdejmowaniu zderzaka pod reflektorami sa plastikowe kolki rozporowe- raczej jednorazowki, wiec jakby ktos ich szukal to maja nr: N 903 591 01 (2szt na strone = w sumie 4szt sa potrzebne)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgco do prawa ostatnio czytalem to... Starsze samochody w bogatszych wersjach miały xenon np astra G czy vecta B
...
Nawet takową posiadami żaden z kolegów z vectra-unlimited.pl nie ma wersji oryginalnej bez sprysków i samopoziomowania.
P.S. Bo była mowa że tylko ksenon w soczewkach... przecież w starych mercedesach E jest zwykła lampa z ksenonem
Komentarz
-
-
Xenonki założone
Duże podziękowania dla kolegi kowal 2002 za przestawienie w kompie oraz pomoc w założeniu.
Podziękowania również dla piotrek_os oraz AdamB za wszystkie sugestie odnośnie zakupu i montażu.
Światełka muszę jeszcze dokładnie ustawić i pobawić się z regulacją reczną wysokości. Róznica jest kolosalna. Nawet takiej się nie spodziewałem. 80% wypadów za miasto po ok 300km robię nocą więc to jeden z lepszych zakupów.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWciekawa teoria, ale lista wyposażenia i konfigurator na stronie producenta nic o tym nie wiedzą
A myślałem, że są fabrycznie montowane, bo widziałem takowe u znajomego w OII FL. Ale ostatnio się z nim widziałem i się okazało, że sam przerabiał lampy i wrzucał soczewki bi-xenonowe (nie pamiętał od czego, ale wydawało mu się, że od MK5 lub Passata B6).
[ Dodano: Czw 26 Lis, 09 14:16 ]
Zamieszczone przez pstrykaczAle ta lampa w W211 była specjalnie pod ksenon zrobiona, tak samo jak w ostatnich Primerach
Komentarz
-
-
jestem po pierwszej nocnej trasie. łącznie ponad 600km. Nareszcie wszystko widzę
Najbardziej podoba mi sie oswietlenie pobocza. Światełka miałem ustawione ciut za wysoko. I kilka razy "dostałem" o tym informację. Lekka korekta w dół i jest juz ok.
Poobserwowałem autka z samopoziomowaniem i o ile na dołkach lampy latają góra dół i samopoziomowanie imo nic nie daje to już przy hamowaniu i przyspieszaniu efekt jest zgoła inny.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamjestem po pierwszej nocnej trasie. łącznie ponad 600km. Nareszcie wszystko widzę
Najbardziej podoba mi sie oswietlenie pobocza. Światełka miałem ustawione ciut za wysoko. I kilka razy "dostałem" o tym informację. Lekka korekta w dół i jest juz ok.
Poobserwowałem autka z samopoziomowaniem i o ile na dołkach lampy latają góra dół i samopoziomowanie imo nic nie daje to już przy hamowaniu i przyspieszaniu efekt jest zgoła inny.(wystarczy np. w garażu poruszać autem przy włączonych światłach - nie nadąża poziomować).
Komentarz
-
-
A ja mam takie pytanie a nie chce mnozyc tematow:
Czy ktos Szanownych Kolegow mial okazje porownac budowe lamp do O2 w wersji ksenon i zwyklych na zarowke , ale z soczewka?
Czy jedyne roznice to silniczek poziomowania i rodzaj gniazda na zrodlo swiatla, czy zmiany dotycza tez soczewki i odblysnika???
Pytam oczywiscie dlatego, ze u mnie jest lampa z soczewka i spryskiwacze nie ma tylko reflektora xenon. Jakbym mial wymieniac jak co niektorzy na lape xenon, ale bez instalowania samopoziomoawania to zastanawiam sie ogole nad sensem. Czy takiego samego efektu nie osiagne montujac zarniki H7???
Chodzi mi o efekt czyli o wzgledy techniczne, a nie o wzgledy prawne bo te juz znam.Octavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamSebastian_S,
mam wrażenie , że przy samopoziomowaniu światła nie lecą tak bardzo do góry przy przyspieszaniu, a to chyba jest najbardziej nieprzyjemne dla tych jadących z przeciwka.Przy normalnej jeździe to i bez poziomowania nie pójdą. Zresztą może w 2 ulepszyli... Każdy ma swoje odczucia. Niedługo porównam do nowego passka, to zobaczę jak to tam będzie wyglądało
.
Zamieszczone przez alias27A ja mam takie pytanie a nie chce mnozyc tematow:
Czy ktos Szanownych Kolegow mial okazje porownac budowe lamp do O2 w wersji ksenon i zwyklych na zarowke , ale z soczewka?
Czy jedyne roznice to silniczek poziomowania i rodzaj gniazda na zrodlo swiatla, czy zmiany dotycza tez soczewki i odblysnika???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez Sebastian_SJak mocno przyśpieszysz, to polecą do góry
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_SDokładnie, przy przyśpieszaniu nie ma aż tak wielkich różnic
[ Dodano: Wto 01 Gru, 09 21:57 ]
alias27, wyjmij lampę żarówkę z niej i zrób zdjęcie soczewki i przesłony od tyłu lampy. to Ci powiem czy jest tak samo. W załączeniu foto xenonu wprawdzie anglika ale idea taka sama.Załączone plikiOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alias27Zamieszczone przez Sebastian_S[To może niech ktoś zrobi zdjęcie xenonowej, a ty sobie zrób normalnej - wstawcie na forum i porównacie - ak chyba najszybciej będzie.
Z zewnatrz to one sa na 100% identyczne, ale czy to ta sama konstrukcja optyki , czy nie?
Komentarz
-
Komentarz