Zamieszczone przez piotrek_os
Xenony do OCTAVI
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
w ramach ciekawostki, to nad soczewka swiatel mijania jest taki "dzyndzel" ktorym robi sie wersje eu lub gb dotyczy to O1
... i wszystko dobrze by sie skonczylo - jak w dobrej bajce gdyby nie swiatla drogowe
a co do poziomowania to zakupilem taki komplet na przednia i tylna os i czekam na motywacje do zamontowania jak zamontuje to sie podziele info. w tej chwili mam tak ze po zapaleniu zwiatel reflektory wedruja na max do gory natepnie max w dol i staja lekko ponizej polowy zakresu - tryb awaryjny.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pablo_doctorjest taki "dzyndzel" ktorym robi sie wersje eu lub gbOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Rozmawialiśmy już o tym kiedyś i przyznam się , że dokładnie nie sprawdziłem jak to u mnie wygląda.
Zobaczę i dam znać. Chociaż po strumieniu światła widzę , że świeci prawidłowo.
PS. czyli w lewej i prawej lampie ma byc po stronie silniczka?
Tutaj fotka paliozy ale nic nie widać
Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zastanawiam sie nad montazem xenonow, ale caly czas mnie meczy pytanie czy oryginalne sie roznia od moich soczewkowych , ktore juz mam. Bo jesli sie nie roznia to po co ten klopot skoro i tak i tak zestaw nie bedzie legalny bez samopoziomowania? Na probe wlozylem pozyczony zestaw hid H7 i wyglada to tak.Załączone plikiOctavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
alias27, no chyba że tak
[ Dodano: Nie 06 Gru, 09 15:02 ]
Zamieszczone przez alias27Zdjecie jest raczej przeswietlone, bo robilem komorka.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBalias27
Piotrek też robił komórką. Na drodze widać kiedy są xenony a kiedy hidy. Xenony nie są tak mocne jak hidy w soczewkach.Octavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBalias27, no chyba że tak
[ Dodano: Nie 06 Gru, 09 15:02 ]
Zamieszczone przez alias27Zdjecie jest raczej przeswietlone, bo robilem komorka.
Te wszystkie zdjęcia są prześwietlane - aparat jest czuły na światło i bardzo ciężko zrobić odzwierciedlić rzeczywisteświatła. Trzeba by zmniejszyć czułość aparatu. To co widzicie na zdjęciach, to xenony musiały by być chyba 100W Wiem po swoich zdjęciach, które tu wstawiałem- podobne efekty. Ale ta fotka zrobiona tel kom, to już maksymalnie prześwietlona
Komentarz
-
-
Podłącze się pod temat żeby nie zakładać nowego.
na stacji diagnostyczne przy przeglądzie wyregulowali mi śrubą prawe światło i teraz xenon zaraz po odpaleniu jedzie w dół potem góra ale czasami mieli dalej w dół jakby się zacinał i po kilu sek dopiero wraca do poziomu. Lewy xenon działa poprawnie - za każdym razem dół góra. Przed ta regulacją było ok.
Podpiąłem vag w celu zaadoptowania ustawień, ale nie mogę się połączyć z xenonami :evil:
Reszta funkcji vag działa bez problemu - mogę wejść na silnik, instruments, climatronik itd
O co biega?
Komentarz
-
-
inny kanal - niz napisany w vag-comie
na stronie ross-techa jest opis adaptajipablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBU mnie również jak u Piotrka. alias27, te hid-y są za mocne. Na drodze widać że xenony świecą światłem nierażącym , a hidy mają bardzo mocne światło.
Wg mnie to jedno i to samo.
HID stands for High Intensity Discharge. It refers to lighting technology thatHID Lights relies on an electrical charge to ignite xenon gas contained in a sealed bulb. The technology of HID automotive lamps is similar to that of common vapor-filled street lamps. HID lighting doesn't have a filament but instead creates light by igniting an arc between two electrodes. HID lights get their name from the intense white light produced by the electrical discharge. HID lamps are also called xenon lamps, referring to a gas inside the lamps. HID general lighting has been used for years in sports arenas and stadiums around the country.
Panoramix"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
Komentarz