Xenony do OCTAVI

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luca
    Rider
    • 2004
    • 524

Zamieszczone przez djczas
    całe lampy kupowałem w hsk auto 3000 zł
    częsci do poziomoawania w aso w krakowie interauto
    i tam montowałem
    ogólny koszt to 7000 zł i mam wszystko na gwaranicji całą instalacię
    Rozumiem że gwarancja i ogólnie wszystko z tym zwiazane kosztuje, ale kwota nie jest mała :shock: :shock: :shock:
    Za te pieniądze o których piszesz miał bym 3 kpl lamp ksenonowych z przetwornicami,
    Dobra regulacja i działąjące silniczki od ustawienia świateł w zupełności załatwiają sprawę.

Ja zamontowałem rok temu, i również mam gwarancje, nie ma wiekszych problemów na szczęście i swieci bardzo przyjemnie a o to mi głównie chodzi i na dodatek nie oślepia....... no czasami jak sobie włącze bi......to wtedy znaczy z drogiiiiiiiiiiiiiiii
    Pozdrawiam
    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
    www.dynosoft.pl

Komentarz

• Laszlo
      Classic
      • 2005
      • 30

ale jak ktos ma pełny xenon z poziomowaniem i spryskami może w miejsce h1 wstawic sobie jakiegoś xenona kita
      Myślę, że nie trzeba. Dużo jeżdżę w nocy więc kupiłem OII z ksenonami. Rewelacja oczywiście. Włączając długie nie czuję żadnej potrzeby aby były to także ksenony... jasno jak w dzień i daleko widać... Można spokojnie darować sobie biksenony... chyba, że są jakieś inne powody mienia biksenonów

Komentarz

• BioBogon
        Elegance
        • 2005
        • 921

chyba, że są jakieś inne powody mienia biksenonów
        niezły lans
        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Zamieszczone przez Laszlo
          ale jak ktos ma pełny xenon z poziomowaniem i spryskami może w miejsce h1 wstawic sobie jakiegoś xenona kita
          Myślę, że nie trzeba. Dużo jeżdżę w nocy więc kupiłem OII z ksenonami. Rewelacja oczywiście. Włączając długie nie czuję żadnej potrzeby aby były to także ksenony... jasno jak w dzień i daleko widać... Można spokojnie darować sobie biksenony... chyba, że są jakieś inne powody mienia biksenonów

Tez twierdze, ze w I xenon z w polaczeniu ze zwyklymi dlugimi robi przed autem sciane swiatla jak w dzien i widac to co trzeba. A np jadac tylko na xenonach i wlaczajac przeciwmgielne to ja zadnej zasadniczej roznicy nie widze. Oswietli mi to tylko pod zderzakiem bardziej i to by bylo na tyle. Xenon bardzo dobrze doswietla prawe pobocze, a to sie przydaje na takich co to wracaja bardzo chwiejnym krokiem do domu
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Laszlo
            Classic
            • 2005
            • 30

Zamieszczone przez Maicroft
            Xenon bardzo dobrze doswietla prawe pobocze, a to sie przydaje na takich co to wracaja bardzo chwiejnym krokiem do domu
            Dla mnie - jako nocnego marka za kierownicą - zbawienna okazała się jaskrawość i jasność xenonów. To tak jakby w górach oglądać panoramę przy lekiej mgiełce (zwykłe lampy) lub przy mroźnym klarownym powietrzu... Wyraźnie mniej mi się oczy męczą... Tak się akurat stało, że miałem wypad za granicę i startowałem w nocy starym autem, wracałem po południu aby odebrać swoją nową Octę i za parę godzin o 3 w nocy ruszałem do Gdańska... ksenony+ściemniające lusterko spowodowały, że zamiast standardowej krótkiej przerwy o świtaniu jechałem dalej... Dopłata była 2800 do ksenonów ale polecam zdecydowanie tym, co nocą starują w trasy. Warto.

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

ja sie tak juz przyzwyczaiłem do xenona że nie potrafie jeżdzić autem na h4 lub innej halogenowj czyli h cos

Komentarz

• wasyl
                L&K
                • 2005
                • 1084

No niestety hyba fabryczne xenony sobie daruje to duży koszt ! Ale w krakowie dorwałem słowaka co miał ładnie zrobione xenony w miejsce standartowych halogenów. Dwie przetwornice + żarówki h1 xenon wraz z okablowaniem i wszystko się podłącza do standatowej instalacji halogenów. Bardzo ładnie świeci :szeroki_usmiech Wiem że w nocy będzie kupa i lepiej włączyć H4 ale tak do zmierzchu to ładny lans za małe pieniądze.... :wink: Co o ty myślicie , dam fotki w niedziele :|
                ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                www.wasilewski-foto.pl
                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

po co pchac kase w cos co nieda efektu tylko aby się pokazać prawie taki sam koszt jest dalekosięgów helli

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

wasyl, Wasyl kupujesz dwie ori lampy xenona, spryski juz masz, a poziomowanie podlaczasz pod guzik ktory teraz masz.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Sebastian_SComp
                      Drive
                      • 2004
                      • 78

wasyl, Wasyl kupujesz dwie ori lampy xenona, spryski juz masz, a poziomowanie podlaczasz pod guzik ktory teraz masz.
                      I za takie podłączenie upie... policjant może zabrać dowód rejestracyjny. Ksenon musi mieć samopoziomowanie.

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

a chłopaki w niebieskich ubrankach juz sie uczą na temat xenonów bo do folii mają już światło mierże

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

A jak taki glupol to sprawdzi?? Bujnie autem czy jak?? Z tego co wiem to i tak nie chodzi a samopoziomowanie chodzi stopniowo. Dobrze to widac przy zapalaniu samochodu jak lampy robia test i jada gora-dol
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

widzisz maicroft sam sobie odpowiedziałeś w każdym aucie oprócz laguny reflektor się porusza podczas właczania zapłonu jak się nie poruszy to bedzie już niedługo lipa z dowodem rejestracyjnym

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Akurat z Laguna tez mialem do czynienia i tam ten madry komputer ustawial raz swiatla, a potem juz nie bardzo chcial to zmieniac.

A co do automatyki przy zapalaniu, sadze ze dla elektronika ktory ma wiedze, nie bedzie to problemem zrobic cos takiego, zeby przy zapalaniu silnika system silniczkow w reflektorze testowal dzialanie.
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
                                RS
                                • 2005
                                • 9612

i tu sie z toba zgodze polak potrafi tyle że na zachodzie policja może cię wziąść na najbliższą stację dignostyczną i sprawdzić czy jest sprawna instalacja

Komentarz

• Luca
                                  Rider
                                  • 2004
                                  • 524

Ja tam mam zrobione bi, świeca rewelacyjnie a o to chodziło bo czesto w nocy pomykam i nie mam samo poziomowania tylko pod regulacje jak wcześniej, policja mnie kontrolowała wiele razy nawet ostatnio miałem mały pościg i jakos dowodu mi nie zabrali a samochód im sie podobał nawet :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

teks Policjanta "Panie to znikajacy punkt " :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech e tam to rodzinne Czeskie kombi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ,
                                  Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

bi tzn masz kita za h1 włożonego

Komentarz

• Luca
                                      Rider
                                      • 2004
                                      • 524

Hej, nie mam przerobione lampy i wsadzony Bi xenon od A6, swieci aż miło, i ni kogo nie oślepia, dobrze ustawione i wszystko gra. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                                      Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• Laszlo
                                        Classic
                                        • 2005
                                        • 30

Zarowke moze i da sie wymienic samemu, tylko trzeba wyjac reflektor (bo latwiej) no i potem trzeba je ustawiac i dlatego mowia zeby robic to w serwisie.
                                        Przy okazji zapytałem w serwisie dlaczego właśnie przy ksenonach każą w instrukcji do ASO... Chłopcy nic o ustawianiu nie powiedzieli tylko zasugerowali, że jak opanuję sztukę wyjmowania reflektora to wystarczy pamiętać tylko o tym, aby nie wyciągać ksenona na siłę a jedynie lekko przekręcić i wyciągnąć z wyczuciem.... chodzi oczywiście o samo H8. Tak sobie myślę, że skoro są samopoziomujące się to o jakie ustawienie by niby chodziło ???

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Ustawienie automatyczne robi gora dol, a recznie mozna ustawic prawo lewo oraz ponownie gora dol, zeby przy obi silniczkach spuszczonych na dol i na gorze swiatla swiecily na tej samej wysokosci.
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• rekin
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 398

Akurat z Laguna tez mialem do czynienia i tam ten madry komputer ustawial raz swiatla, a potem juz nie bardzo chcial to zmieniac.

.
                                            ciekawa teoria
                                            W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

• andriu79
                                              Ambiente
                                              • 2008
                                              • 239

witam
                                              jakas banda ostatnio zbila mi leflektor w mojej octavce II (octavia ma 3 lata) wymienilem leflektor na nowy,ale widze roznice w blasku miedzy nowym a trzyletnim, drodzy klubowicze czy ten nowy z biegiem czasu zblednieje i bedzie mial blask jak stary bo zastanawiam sie nad wymiana drugiego

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Zamieszczone przez rekin

.
                                                ciekawa teoria
                                                Nie teoria a fakty Kolego. Ot tak to sobie producent zrobil w Lagunie z 2001 roku, tej po liftingu juz oczywiscie
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• andriu79
                                                  Ambiente
                                                  • 2008
                                                  • 239

witam
                                                  jakas banda ostatnio zbila mi leflektor w mojej octavce II (octavia ma 3 lata) wymienilem leflektor na nowy,ale widze roznice w blasku miedzy nowym a trzyletnim, drodzy klubowicze czy ten nowy z biegiem czasu zblednieje i bedzie mial blask jak stary bo zastanawiam sie nad wymiana drugiego

Komentarz

• rekin
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 398

Zamieszczone przez rekin

.
                                                    ciekawa teoria
                                                    Nie teoria a fakty Kolego. Ot tak to sobie producent zrobil w Lagunie z 2001 roku, tej po liftingu juz oczywiscie
                                                    nie wiem czy mogę pisać bo już dostałem ostrzeżenie

ale za ryzkuje jeszcze raz

w renault-ach poziomowanie świateł wykonywane jest za każdym uruchomieniem silnika nawet jak masz nie zapolone światła w innych markach poziomowanie zaczyna się dopiero po włączeniu świateł.

Ale jak zwrócisz uwagę na progach spowalniających które są na ulicy ( wtedy najlepiej widać ) jak w Lagunie układ samopoziomujący reaguje.
                                                    Podczas jazdy jest to po prostu słabo widoczne dlatego wydaje ci się że nic się nie dzieje
                                                    W moich żyłach płynie etylina a sercem jest Turbina

Komentarz

Pracuję...