[O1] KLIMA - KLIMATYZACJA - montaż klimy... gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • homich
    Classic
    • 2011
    • 4

Po montażu

Właśnie wróciłem z Piotrkowa i jestem zadowolony. Razem z klimatyzacją Panowie zmienili mi też chłodnice bo była nieco zjedzona a akurat przód auta był rozebrany. Całość zajęła niecałe 12h.
    Przy okazji - polecam restaurację Hospoda Vojak Svejk przy Szewskiej. Pyszne jedzenie i miła atmosfera!

Komentarz

• zbyszekk
      Classic
      • 2008
      • 26

jaką klimę montowałeś - ja myślę o manualnej

Komentarz

• homich
        Classic
        • 2011
        • 4

Zamieszczone przez zbyszekk
        jaką klimę montowałeś - ja myślę o manualnej
        Montowałem automatyczną. Poza sezonem cena jest atrakcyjna a komfort jest chyba troszkę większy. Zimą łatwiej o stałą temperaturę w samochodzie, więc unikamy już przegrzewania się w aucie a latem również zdrowiej, bo ustawiamy ustaloną temperaturę i można zadbać o to, żeby za bardzo się nie wychładzać względem temperatury zewnętrznej.
        Btw - dziś okazało się, że przydała się faktura za ten montaż przy okazji podpisywania ubezpieczenia na kolejny rok - jako dowód na podwyższenie wartości auta do AC.

Komentarz

• zuberek
          Classic
          • 2010
          • 33

Ja mam zamontowaną klimę w Borkach niedaleko Radzynia Podlaskiego
          Jak na razie wszystko działa dobrze
          Duży plus za roczną gwarancję
          TDi Rules

Komentarz

• czernobyl
            L&K
            • 2008
            • 1276
            • Octavia III (5E3)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

właśnie wróciłem po montażu z piotrkowa. manual do o1 1.6bfq
            klima działa - sprawdzone przy odbiorze przez chwilę, ale przy dzisiejszej pogodzie nie było gdzie za bardzo sprawdzić.
            moje umiejętności mechaniczne są znikome, więc po otwarciu maski jak dla w środku musiałaby być zamontowana lodówka abym zauważył różnice no dobra, koło prawego reflektora widać jakiś wystający dynks oraz dwa wentyle na chłodnicy zamiast jednego. w środku jedyna zmiana to zamiast jednego dużego przycisku do zamkniętego obiegu są dwa - AC oraz obieg zamknięty. plus dla nich za chęć poradzenia sobie z moimi dokładkami (przekaźniki na światła + instalacja z przekaźnikami na dzienne) - nawet mi ładnie wszystko pochowali i oczywiście podłączyli z powrotem. instalacja LPG też nie stanowiła problemu (na pewno działa po złożeniu - zrobiłem dziś ~250km)
            nauczony przeróżnymi szachrajstwami na świecie powiem tak - wydam opinię o całości najwcześniej po sezonie letnim.
            w ogóle dziś stała w środku rozbebeszona srebrna o1 - może kogoś z forum?

Komentarz

Pracuję...