[O1] KLIMA - KLIMATYZACJA - montaż klimy... gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • perki
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez Viniu
    Zamieszczone przez perki
    teraz tylko musze podjac decyzje czy warto ladowac 3 tys do swojego auta ktory od dnia zakupu nigdy mnie nie zawiodl
    WARTO. Jak znasz wartość swojego auta, to sie nie zastanawiaj. Ja tak zrobiłem i dzisiaj dziękuję Bogu, że nie znalazł się kupiec na Octavkę sprzed montażu klimy (wówczas coś mnie podkusiłe, żeby spróbować sprzedać). Dzisiaj wiem, że mam pewne auto i z klimatronikiem
    dzieki wszystkim za opinie

decyzja zostanie podjeta niestety dopiero w marcu gdyz teraz jest drozej . Jakos sie przemecze a w zimie na psokojnie podejme decyzje . Szkoda tylko ze firma nie odpisuje na meile . ale to sie do nich przedzwoni po podjeciu decyzji

[ Dodano: Sro 14 Lip, 10 19:45 ]
    dzownilem , 3500 mi powiedzieli .... ciekawe czy dalo by rade jeszcze utargowac ze 200zl do piatku podejmuje decyzje ...

Komentarz

• Czarny
      Classic
      S_OCP Member
      • 2007
      • 39

Ja również polecam zakład TECH-MOT z Piotrkowa, właśnie wróciłem z profi zainstalowanym klimatronikiem, klima chodzi pięknie, podzespoły oryginalne, niektóre prawie nowe! Powiem tak nie jest to tania impreza, ale biorąc po uwagę ich części i prace jaką wykonują naprawdę na wysokim poziomie mając na uwadze fakt by wszystko od części po prowadzenie wiązki w oplocie by było tak jak w oryginale, są to słusznie zarobione a przeze mnie wydane pieniądze. Widać że chłopaki nie robią tego pierwszy raz. Jedyne co to trzeba uzbroić się w cierpliwość trochę to jednak trwa a samochód rozbebeszony na maxa. Dodam tylko że zaoszczędziłem trochę grosza bo moja stara chłodnica ciekła wiec przy instalacji została wymieniona, jednak radość z oszczędzonej kasy nie trwała długo gdyż pożegnała mnie policja z Piotrkowa mandatem na 300zł :lol: biednemu to zawsze wiatr w oczy, nóż w plecy i ch.. w du.. :evil:

Komentarz

• perki
        Classic
        • 2010
        • 8

Zamieszczone przez Czarny
        Ja również polecam zakład TECH-MOT z Piotrkowa, właśnie wróciłem z profi zainstalowanym klimatronikiem, klima chodzi pięknie, podzespoły oryginalne, niektóre prawie nowe! Powiem tak nie jest to tania impreza, ale biorąc po uwagę ich części i prace jaką wykonują naprawdę na wysokim poziomie mając na uwadze fakt by wszystko od części po prowadzenie wiązki w oplocie by było tak jak w oryginale, są to słusznie zarobione a przeze mnie wydane pieniądze. Widać że chłopaki nie robią tego pierwszy raz. Jedyne co to trzeba uzbroić się w cierpliwość trochę to jednak trwa a samochód rozbebeszony na maxa. Dodam tylko że zaoszczędziłem trochę grosza bo moja stara chłodnica ciekła wiec przy instalacji została wymieniona, jednak radość z oszczędzonej kasy nie trwała długo gdyż pożegnała mnie policja z Piotrkowa mandatem na 300zł :lol: biednemu to zawsze wiatr w oczy, nóż w plecy i ch.. w du.. :evil:
        montowalem dzien przed toba nawet chlopaki mowili ze skoda podjedzie w sobote

co mnie zaskoczylo to Ci mlodzi panowie .. bardzo mlodzi . mialem chwile zawachania gdy ich zobaczylem . Ale zlozyli autko cudnie . Niestety narazie na dworzu 17 stopni wiec nie ma jak cieszyc sie klima mi tez chlodnica pocila sie i dostalem inna za pare zlotych .

Chlopaki ktorzy rozbebeszyli mi autko pelen szacun , jednak wlasciciel malo rozmowny , na moje pytania na koniec dziwnie i jakby niechetnie odpowiadal . Prosilem o sprawdzenie przy mnie bledow , uslyszalem ze nie ma zadnych itp . Dowiedzialem sie jak robi sie samodiagnostyke climatronica i mam blad czujnika temp zewnetrznego . I teraz bede musial co jest przyczyna , mimo iz wszystko smiga .

ALe podsumujac polecam ten zaklad . Auto rozebrali na czynniki pierwsze a potem zlozyli tak jak w orginale . trwalo to 14 godzin ale w miedzyczasie zajmowali sie jeszcze innymi autami

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Zamieszczone przez mati160
          u mnie nie chodzi o dziecko (na to jeszcze za wcześnie) ale o dziewczynę :-)
          Hehe, chcesz zeby jej suty na okraglo staly? MSPANC :diabelski_usmiech
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Czarny
            Classic
            S_OCP Member
            • 2007
            • 39

U mnie to trwało około 9 godz. no bo sobota mniejszy ruch

Zamieszczone przez perki
            mam blad czujnika temp zewnetrznego . I teraz bede musial co jest przyczyna , mimo iz wszystko smiga .
            Tak to fakt u mnie też wyskakuje błąd 4FA mechanizm/silnik nastawy klapy ale wszystko działa, klapa otwiera i zamyka może wystarczy tylko skasować. Widać trzeba żądać na miejscu diagnostyki :!:

Co do chłodnicy wymienioną miałem w cenie nic nie dopłacałem bo oryginalnie była zamontowana mała chłodnica, więc i tak do niczego.

Komentarz

• perki
              Classic
              • 2010
              • 8

U mnie to trwało około 9 godz. no bo sobota mniejszy ruch

Zamieszczone przez perki
              mam blad czujnika temp zewnetrznego . I teraz bede musial co jest przyczyna , mimo iz wszystko smiga .
              Tak to fakt u mnie też wyskakuje błąd 4FA mechanizm/silnik nastawy klapy ale wszystko działa, klapa otwiera i zamyka może wystarczy tylko skasować. Widać trzeba żądać na miejscu diagnostyki :!:

Co do chłodnicy wymienioną miałem w cenie nic nie dopłacałem bo oryginalnie była zamontowana mała chłodnica, więc i tak do niczego.
              ja doplacilem 100zl ale wzialem stara i reszte czesci wiec pare zlotych sie zwroci na allegro .

teraz tylko czekac na upaly i delektowac sie chlodem

Komentarz

• Viniu
                Rider
                • 2008
                • 517

Co do chłodnicy wymienioną miałem w cenie nic nie dopłacałem
                Ja również dostałem nową chłodnice w cenie
                Pozdrawiam

Komentarz

• zuberek
                  Classic
                  • 2010
                  • 33

Czy jest zakład montujący klimy w Białymstoku lub okolicach?? Do Piotrkowa trochę daleko i jeżeli załatwić montaż to można pojechać, gorzej jeżeli coś się zepsuje.......
                  Tak jak kolega wcześniej wspominał w woj. Lubelski w Borkach jest warsztat montujący tylko ciekawi mnie jakie ma opinie?
                  TDi Rules

Komentarz

• Viniu
                    Rider
                    • 2008
                    • 517

zuberek, czyżbyś miał OII bez klimatyzacji ??
                    Pozdrawiam

Komentarz

• zuberek
                      Classic
                      • 2010
                      • 33

no niestety tak mi sie trafiła
                      Kupiłem ją niedawno od znajomego, a skusił mnie przebieg 55 kkm i do tego na pewno nie bita i w dobrej cenie. Ale klimy mi brakuje tym bardziej, że poprzednio śmigałem fiestą z klimą to jakby przyzwyczajenie pozostaje.
                      TDi Rules

Komentarz

• DOBI
                        Drive
                        • 2008
                        • 95

mnie namiezali w mondeo ale tylko mi pogrozili cb uratowało mi D_pe
                        narazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl

Komentarz

• perki
                          Classic
                          • 2010
                          • 8

no ja juz miesiac smigam na klimie od nich i jedno powiem

warto bylo , cud miod malina , odpukac smiga ladnie . Jedynie co musialem zrobic to ustawic lampy bo po 14 godzinach troche szpary byly nierowne

Komentarz

• MichalGa
                            Classic
                            • 2010
                            • 1

witam,

montowałem 2 tygodnie temu klimę w Borkach, jak na razie nic nie trzeszczy, klima pracuje bez zastrzeżeń. Pojawił się mały problem, zaciął się zawór rozpręzający gaz, ale został wymieniony.
                            Na czas montażu dostałem auto, czas montażu jeden dzień.
                            Także warto polecić ten zakład.

Komentarz

• zuberek
                              Classic
                              • 2010
                              • 33

Temat powraca!! Ktoś jeszcze montował klimę w borkach??
                              TDi Rules

Komentarz

• jedrekl
                                Classic
                                • 2011
                                • 3

hadrianoss, Witam, mam pytanko czy zakladales klime w Piotrkowie Tryb, boj ja tez chce u nich montowac i prosił bym o opinie.
                                Dzieki pozdrawiam.

Komentarz

• Enriquez
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 7685
                                  • Superb III (3V3)

chłopaki remont właśnie robią warsztatu, ale klimę pewnie założą bez gadania. Jak chcecie mogę się podpytać co i jak bo jutro tam będę.
                                  Pozdrawiam
                                  Marcin

Komentarz

• jedrekl
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 3

Juz dzwonilem i czekam na telefon od nich, jak zbiora czesci.
                                    Pozdrawiam

Komentarz

• goralto
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 60

Skoro temat znów w górze to przy okazji ja jeszcze zapytam.
                                      Znacie jakiś dobry zakład montujący klimatronica do O1 w promieniu do 200km od Szczecina?

Komentarz

• przemek88
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 613

Zamieszczone przez jedrekl
                                        Juz dzwonilem i czekam na telefon od nich, jak zbiora czesci.
                                        Pozdrawiam
                                        a wiesz ile wstępnie Cie to wyniesie? Montują nowe oryginalne czy zamienniki?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• jedrekl
                                          Classic
                                          • 2011
                                          • 3

Koszt to 3000 tys, za uzywane czesci skody

[ Dodano: Sro 20 Kwi, 11 22:31 ]
                                          Jestem juz po montazu klima dziala , za 3000 tys. Zrobili przez 2 dni , za to jest czysto i nie widac ze
                                          cos bylo robione pod maska. Polecam warsztat w Piotrkowie.
                                          Pozdrawiam

Komentarz

• etop
                                            Classic
                                            • 2010
                                            • 21

montaż klimy

witam jestem obecnie zainteresowany montazem klimy, mam octaskę AGR czy ktos w ostatnim czasie dokonał tego zabiegu i moze sie pocvhwalic ile mu wyszło za robote i czesci?
                                            Ptrzypuszczam ze wokresie letnim jest drozej?
                                            czytałem temat wczesniej mowa była o 2tys 2,5 a teraz ktos pisze ze 3 klocki?
                                            ceny poszły w gore przez inflacje czy renomę firmy?
                                            etop
                                            AMBIENTE 115KM

Komentarz

• przemek88
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 613

a Ja mam do was takie pytanie czy do O1 podejdzie klima z leona z 2000r ?

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

przemek88, tak. Nagrzewnice jak i wszystkie weze + kompresor sa takie same.
                                                Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• homich
                                                  Classic
                                                  • 2011
                                                  • 4

Montaż klimy w O1

Zamieszczone przez jedrekl
                                                  Koszt to 3000 tys, za uzywane czesci skody

[ Dodano: Sro 20 Kwi, 11 22:31 ]
                                                  Jestem juz po montazu klima dziala , za 3000 tys. Zrobili przez 2 dni , za to jest czysto i nie widac ze
                                                  cos bylo robione pod maska. Polecam warsztat w Piotrkowie.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Witam wszystkich!
                                                  Dzięki za opinie - bardzo to pomaga przy podejmowaniu decyzji za 3K
                                                  Właśnie umawiam się na montaż klimy w Piotrkowie. Dam znać jak poszło!

Komentarz

• cirrus
                                                    Classic
                                                    • 2011
                                                    • 1

Witam,

Jakie macie opinie o zakładzie z Bielska Białej?

Warto tam jechać zamontować klimatyzacje?

Do Piotrkowa mam trochę daleko i szukam jakiegoś zakładu bliżej Krakowa.

Z góry dzięki za pomoc

cirrus
                                                    cirrus

Komentarz

Pracuję...