Zamieszczone przez pstrykacz
A wypadek na DK86? Od razu byś wieszał kierowcę TIRa bo jedzie wiekszym to jest zły.
Stary, nie było mnie na miejscu w chwili wypadku, nie widziałem jak to się stało to tez sądów nie stawiam. Wiem, że za kierownicami tirów czasami siadają idioci lub ludzie którzy po prostu nie mają wyobraźni.
Ale jest druga strona medalu: to są ludzie którzy tam i w ten sposób na chleb zarabiają. I nie chcę tu słyszeć "trzeba było się uczyć to nie trzeba by było fajerą kręcić" bo nie w tym rzecz. Rzecz w tym że jak ktoś tobie robotę by dezorganizował, miałbyś prawo tak samo kurwami rzucać jak oni. Ktoś całe życie spędza w kabinie bo tak wybrał, to po pierwsze, a po drugie gdyby nie oni to byś nie miał w co się ubrać, co do garczka włożyć i z czego domu zbudować.
Pozdrawiam i życze bezstresowego wspólnego korzystania dróg.
Jeżdzę i dużym(raczej z nudów niż z zawodu) i małym wozem i znam tą sytuację z obu stron, tak więc myślę, że mam obiektywne zdanie na ten temat.
[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:45 ]
Zamieszczone przez shok
100% racji. Jest nawet tu wątek pt. "jak zlałem i jak dostałem baty czyli przygody na 400m" czy coś takiego. 99% przypadków działo się w mieście, w ruchu ulicznym i nikt mi nie powie że ścigali się do 60km/h i koniec....
Nie wiem czy wiecie, ale zawody na ćwiartkę organizowane przez SSS i jego jedna z edycji
memoriał im. Jana Wdowczyka to zawody ku pamięci mojego kolegi Jaśka, który zajmował się organizowaniem zawodów na ćwiartkę i wszystkim co wokół SSS się kręciło.
Jak zginął?? Nie pod pod litewskim TIRem, nie na A1 czy E& ale w centrum Wawy w beemce którą prowadził jego kolega i oczywiście chciał pokazać kto jest kim na drodze.
Tak więc panowie w kręconych furach, z pompami 11 i wielkimi dmuchawkami innymi hadrwareowymi sprzetami trochę pokory.... bo gdyby na ulicach śmierć siały tylko TIRy to mielibyśmy 90%zgonów komunikacyjnych mniej.
Na 100 przypadków "zginął pod TIRem" to 90% osobówek poszło nieprzepisowo. Takie są statystyki policyjne.
[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:49 ]
Zamieszczone przez pstrykacz
Komentarz