Eibach Pro Kit - pytanie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leopard
    Classic
    • 2009
    • 8

Zamieszczone przez pstrykacz
    Zamieszczone przez 4x4BKF
    Załadowany wóz ma to do siebie że jest ultrastabilny w jeździe na wprost
    Tak, ultra stabilny, widać to po wczorajszym wypadku na 86 pod Tychami, gdie pełny TIR z bułgarskim kierowcą wypierdolił się i przygniótł mała osobówkę. Dużo w tym wypadku było szczęścia. A tego Litwina to powinni rozstrzelać zanim zabije kogoś na drodze :twisted:
    Kolego pstyrykacz, czy kolega ma problemy z rozumieniem czytanego tekstu?? Napisałem chyba jasno o zachowaniu ciężarówki na drodze.
    A wypadek na DK86? Od razu byś wieszał kierowcę TIRa bo jedzie wiekszym to jest zły.
    Stary, nie było mnie na miejscu w chwili wypadku, nie widziałem jak to się stało to tez sądów nie stawiam. Wiem, że za kierownicami tirów czasami siadają idioci lub ludzie którzy po prostu nie mają wyobraźni.

Ale jest druga strona medalu: to są ludzie którzy tam i w ten sposób na chleb zarabiają. I nie chcę tu słyszeć "trzeba było się uczyć to nie trzeba by było fajerą kręcić" bo nie w tym rzecz. Rzecz w tym że jak ktoś tobie robotę by dezorganizował, miałbyś prawo tak samo kurwami rzucać jak oni. Ktoś całe życie spędza w kabinie bo tak wybrał, to po pierwsze, a po drugie gdyby nie oni to byś nie miał w co się ubrać, co do garczka włożyć i z czego domu zbudować.

Pozdrawiam i życze bezstresowego wspólnego korzystania dróg.

Jeżdzę i dużym(raczej z nudów niż z zawodu) i małym wozem i znam tą sytuację z obu stron, tak więc myślę, że mam obiektywne zdanie na ten temat.

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:45 ]
    Zamieszczone przez shok
    Jak rozbije sie "Tir" , autobus ,samolot to wielkie halo.Jak dziennie setki osobówek to cisza.Przestancie juz bic piane.Co jest bardziej niebezpieczne taki tir jadący 120km/h na autostradzie.( te 140 licznikowe to ok 120km/h w realu) Czy osbowka w miescie 150-170km/h bo wlasnie ktos załozył Big turbo :?: Moim zdaniem osobówka.

100% racji. Jest nawet tu wątek pt. "jak zlałem i jak dostałem baty czyli przygody na 400m" czy coś takiego. 99% przypadków działo się w mieście, w ruchu ulicznym i nikt mi nie powie że ścigali się do 60km/h i koniec....
    Nie wiem czy wiecie, ale zawody na ćwiartkę organizowane przez SSS i jego jedna z edycji
    stowarzyszenie sprintu samochodowego, sprintu, samochodowego, sss, wyÂcigi, wyscigi, modlin, bemowo, sprint, zloty, samochody, tuning, 400, metrow, metrów, 1/4, mili, jedna czwarta mili, mila, dragracing, quartermile, prêdko¶æ, przyspieszenie, moc, tor, zawody, sprint, audi, 1.8T, 2.2T, turbo, nitro, drag, streetracing, vtg, nielegalne, podtlenek, azotu, n2o

memoriał im. Jana Wdowczyka to zawody ku pamięci mojego kolegi Jaśka, który zajmował się organizowaniem zawodów na ćwiartkę i wszystkim co wokół SSS się kręciło.

Jak zginął?? Nie pod pod litewskim TIRem, nie na A1 czy E& ale w centrum Wawy w beemce którą prowadził jego kolega i oczywiście chciał pokazać kto jest kim na drodze.
    Tak więc panowie w kręconych furach, z pompami 11 i wielkimi dmuchawkami innymi hadrwareowymi sprzetami trochę pokory.... bo gdyby na ulicach śmierć siały tylko TIRy to mielibyśmy 90%zgonów komunikacyjnych mniej.

Na 100 przypadków "zginął pod TIRem" to 90% osobówek poszło nieprzepisowo. Takie są statystyki policyjne.

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:49 ]
    Zamieszczone przez pstrykacz
    Zamieszczone przez 4x4BKF
    Załadowany wóz ma to do siebie że jest ultrastabilny w jeździe na wprost
    Tak, ultra stabilny, widać to po wczorajszym wypadku na 86 pod Tychami, gdie pełny TIR z bułgarskim kierowcą wypierdolił się i przygniótł mała osobówkę. Dużo w tym wypadku było szczęścia. A tego Litwina to powinni rozstrzelać zanim zabije kogoś na drodze :twisted:
    Pstrykacz, przyjedź do mnie, dam Ci giwerę i jedź załatw Litwina skoro taki osąd wydałeś. No chyba że nie wierzysz w to co piszesz.
  • plasma555
    Ambiente
    • 2008
    • 161

Witam,
    mam szybkie pytanie: Czy sprężyny poniżej pasują do O1 Combi ?

Numer : EW1540002HA i EW1540001VA

Do jakich jeszcze aut pasują? GOLF IV, PASSAT, LEON P1, BORA ?

Zostały kupione od Octavii Sedan.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam,
    Jasiek
    Noclegi w Centrum ZAKOPANEGO :
    http://www.apartamentycentrum.zakopane.pl
    Better, faster, stronger...
    http://www.polskajazda.pl/Profil,For...el,Tigra/32213
    1.6 16V ....... 2.0 16V ....... 2.8 V6T ....... 1.9 TDI+ ...... EJ20T BUG ... Ej25 LEgaś

Komentarz

• Noc
      Ambiente
      • 2008
      • 120

ja mam u siebie w octavii zawieszenie gwintowane eibach od bory kombi i pasuje P&P i do passata raczej nie pasuje
      Założony gwint WEITEC :-D

Komentarz

• Sev
        L&K
        • 2007
        • 1295

Noc, to że pasuje wymiarami nie znaczy że pasuje właściwościami, liftback ma lżejszy tył, sprężyny do kombi są inne.

Sprężyna czy gwint dedykowany to hatchbacka, liftbacka nie sprawdzi się na dłuższą metę w kombi.
        6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
        Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Noc
          Ambiente
          • 2008
          • 120

Zamieszczone przez Sev
          gwint dedykowany to hatchbacka, liftbacka nie sprawdzi się na dłuższą metę w kombi.
          a w drugą stronę z kombi do hatchbacka też się nie sprawdzi? pojeżdżę trochę to powiem co i jak na razie po 5 tys km wszystko ok
          Założony gwint WEITEC :-D

Komentarz

• locaj85
            Rider
            • 2009
            • 482

a ile bedzie ciezszy tyl w combi?? 10 kg??
            jakos ja woze na codzien w bagazniku jakies 100 kg to by znacyzlo ze przy zaladowanym bagazniku musialbym zmieniac sprezyny....

mogą być jedynie twardsze o ile auto ma zwiekszona ladownosc osi... ale to tylko moje rozumowanie..

Komentarz

• Sev
              L&K
              • 2007
              • 1295

locaj85, temat pary amortyzator-sprężyna niejednokrotnie już był wałkowany...
              6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
              Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• PiotrekSBI
                Drive
                • 2012
                • 61

Odkopie Temat
                Panowie chce kupic eibach pro kit do mojej octavi kombi 2005r 1,9tdi
                znalazlem najtaniej na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=2885406274
                tylko w aukcji nie pisze ze pasuje do mojego auta tzn silnika
                znowu patrzac na dane producenta sprezyny beda pasowac

wiec rodzi sie pytanie czy podany zestaw sprezyn bedzie pasowac czy tez nie,
                nie chce kupowac w ciemno zeby okazalo sie ze jednak nie bedzie to pasowac

Komentarz

• Mr0czny
                  Elegance
                  • 2009
                  • 948
                  • Octavia III (5E3)
                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

PiotrekSBI,

napisz do sprzedającego żeby ci podał numer zestawu i wszystko będzie jasne

Komentarz

• PiotrekSBI
                    Drive
                    • 2012
                    • 61

W zależności od nacisku na przednią oś, Octavia 2 kombi z silnikem 1.9TDi.
                    do 1050kg :
                    Eibach -30mm 539zł (promocja)- na magazynie
                    Apex -35mm 493zł - na magazynie
                    od 1050 do 1100kg :
                    Eibach -30mm 629zł - na zamówienie
                    Apex -35mm 496zł - na magazynie

Proszę o zachowanie ciągłości korespondencji.

Pozdrawiamy
                    Dars Tuning

tylko jak to sprawdzic ktora wersja ma byc jesli wyjdzie ze do 1050kg to i tak chyba mozna sie skusic o wersje 1050 do 1100kg

Komentarz

• Roballo
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 124

A do O II FL Kombi 2.0 TDI jakie sprężyny polecacie
                      Pozdrawiam Roballo

Komentarz

• PiotrekSBI
                        Drive
                        • 2012
                        • 61