no ale ogólnie to zaprezentowałeś się niewiele lepiej, jeśli nie gorzej
jak ktoś złośliwie jedzie jak święta krowa lewym pasem czy przyspiesza w czasie gdy go wyprzedzasz to jest po prostu złośliwym s%$* , ja staram się nie utrudniać życia innym użytkownikom, ktoś usilnie chce mnie wyprzedzić zjeżdżam do prawej i tyle, nie parkuje auta na zakazach jak święta krowa i nie wyprzedzam w sytuacjach/miejscach gdzie mógłbym spowodować jakieś zagrożenie......czasami po prostu poziom akceptacji debilizmu powoduje że tracę panowanie nad sobą i chcę za wszelką cenę pokazać $%^& że zrobił źle ops:
Jaka octavia najlepsza do chipowania jaki model. Zamierzam kupić ale nie wiem jaki model silnika mam wybrać aby później nie mieć problemu z modyfikacją a żeby miała kopa :-). Na pewno musi to być Diesel 110 koni rocznik najlepiej po lifcie po 2001.. Może macie jakąś godną polecenia do ok 18000 może być kombi w końcu to ma być autko rodzinne.
NIGDY W ŻYCIU ASV-a
MAM TAKIEGO I CAŁY CZAS SĄ PROBLEMY Z NIM
Ostatnio padła mi turbina
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
nie ma ma co narzekac na asv bo widac trafila sie taka sztuka. to jak w totolotku jeden na milion;P ja mam asv plus byla wizyta u aligatora i jest tak jak w podpisie i jest dobrze
Spot Graniczny Małopolska - Podkarpacie, piątek 23.11.2012r. godz. 18.00, Pogórska Wola, Zajazd u Kazika, 521 km DK4 Tarnów - Dębica
jak chcesz modyfikowac to bierz alh + wtryski 216 + chip i masz granice 150 KM a modyfikacje zamkna sie w 2tys.
Nie jest to specjalnie uzasadniona finansowo modyfikacja, samym dobrym programem zrobisz ponad 140koni bez dymu więc czy dla tych 5-6koni jest sens kupować te wtryski? Moim skromnym zdaniem bez inwestycji w 11mm i większe turbo kompletnie NIE.
Zamieszczone przez mikolaj93
Zamieszczone przez gregorianin
ASV
NIGDY W ŻYCIU ASV-a
gregorianin chodzi o to ze 90km jednostke taniej jest dostac niz 110. A po zalozeniu wtryskow i zrobieniu chipa w alh uzyska sie lepszy efekt niz w ahf na samym chipie.
gregorianin chodzi o to ze 90km jednostke taniej jest dostac niz 110. A po zalozeniu wtryskow i zrobieniu chipa w alh uzyska sie lepszy efekt niz w ahf na samym chipie.
W tej cenie kupisz ASV lub AHF, chociaz trzeba szukać - wiadomo, najważniejszy jest stan autka. Koszt zrobienia chipa z wymianą wtrysków w ALH da niewiele więcej niż w ASV samego softu i będziesz na gorszych hamulcach - jeśli jeszcze je chciałbyś upgreadować to robi się z tego raczej mało uzasadniona finansowo opcja.
Jaka octavia najlepsza do chipowania jaki model. Zamierzam kupić ale nie wiem jaki model silnika mam wybrać aby później nie mieć problemu z modyfikacją
Każde TDI na pompie możesz zrobić na ponad 200KM (poszukaj opisów modyfikacji Octavii Purchawy, DGW lub mojej) - kwestia tylko kosztów.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Witam wszystkich ! Panowie potrzebuje nr. turbosprężarki bo moja się posypała i nie wiem jaki jest nr. przy kupnie a nie chce kupić tej co nie trzeba dzwoniłem do zwykłego sklepu motoryzacyjnego a nawet do serwisu nie mogą mi podać bo to podobno są chronione dane .
octavia 2003r 1,9 TDI 110 km kod silnika ASV
Z góry wielkie dzięki
pozdrawiam i życzę jak najmniej usterek
NIGDY W ŻYCIU ASV-a
sam posiadam ASV na chipie 147 KM i osobiście sobie chwalę
Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
p.s nie upieram sie ze asv jest niezawodny tylko że akurat ja nie narzekam
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
...
Komentarz