Octa II hamulce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Jabar1975, To zglos sie jak bedziesz chcial sprzedac, roczne auto z ponad normatywnym przebiegiem, to moze zrobie zmiane, na nowszy model, chociaz ten kolor jakby to bylo niebieskie i mialo staly naped na 4 lapy - chyba wiesz o co mi chodzi :diabelski_usmiech

A wracajac do tematu, narazie wymiana ukladu hamulcowego na cos lepszego odpadla, bo byl maly problem naprawy gwarancyjnej oslony przegubu, gdzie ewidentnie dupy dalo ASO na przegladzie przy 15kkm, ale juz zostali uswiadomieni, ze akurat z ten klient ma swoja racje i to juz nie po raz pierwszy.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• greszczyn
      Elegance
      • 2005
      • 893
      • Nissan

Na tym chyba poprzestane bo i tak trzeba bedzie niedlugo sprzedac auto (moze kupic cos bardziej rozsadnego?)
      Jabar1975 - nie zosatawiaj nas :| . Chcesz taką ładną skodę ożenić ? Toż ...to.... zdrada .... lacze

W temacie hamulców :
      Wydaje mi się ...... iż zaciski i klocki należy powiedzmy ...co 15 tysiaków , rozebrać i przeczyścić .Tego niestety przez rok serwisowania auta tzw. SERWIS nie wykonał ani razu :evil: ( oni sprawdzają tylko grubość klocków na tzw. palec . Efektem tego jest coraz gorsze hamowanie ( cisniemy pedał , a efekty marne i w sytuacjach ..... np. czołowka ,....czy inny traktor .... lekko nie na miejscu :diabelski_usmiech )
      Dzisiaj wymieniłem (wreszcie ) klocki na EBC Green Stuf-y i ...... znowu poczułem pas bezpieczeństwa na klatce piesiowej . Klocki powiedzmy jeszcze nie dotarte , ale całkiem inaczej zaczął zachowywać się pedał hamulca ( wreszcie jak go lekko trącę .... to samochód zaczyna hamować , nie muszę się zapierać o fotel , trzymając jednocześnie kierownicę :diabelski_usmiech ). Także ważnym jest , - by klocek hamulcowy jaki by nie był ..... mógł się swobodnie poruszać , by.... nie był zapieczony , zardzewiały i... itd. :helm

Komentarz

• Jabar1975
        RS
        • 2006
        • 3331

Zamieszczone przez Maicroft
        chociaz ten kolor jakby to bylo niebieskie i mialo staly naped na 4 lapy - chyba wiesz o co mi chodzi :diabelski_usmiech
        Symetryczny AWD zaden tam pseudoquatro by vw :diabelski_usmiech
        Wlasnie nie wiem czy sprzedam o2 czy zostawie go ojcu a on sprzeda swoje celebrate z marca 2004 r ASZ by aligator (czarna perla) z przebiegiem !!!25kkm!!! i to zrobionym w austrii. Ale to juz OT, jak beda decyzje co robic to na pewno pojawi sie ogloszenie w odpowiednim dziale.
        Mam nadzieje ze nie bedzie problemu zebym podjechal na spontona jakims focusem czy innym? moze bulgoczacym ......?
        Czy na Greenach tez slychac wyrazniej ich prace? Nie mowie o piszczeniu bo tego nie ma ale o takim jakby odglosie tarcia? U mnie slychac jak opuszcze szyby. Ale uczucie nawet przy musnieciu hamulca jest naprawde niezle - taka powinna byc seria!!
        greszczyn, masz tylko z przodu czy z tylu rowniez?
        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• greszczyn
          Elegance
          • 2005
          • 893
          • Nissan

Mam przód i tył . Tarcze oczywiście seria . Co do odgłosów tarcia to... nie zwracałem na to uwagi . ( wolę słuchać muzy :wink: )

Dasz się przejechać tym bulgotem :wink: ?

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

ciiiiiiii............. bo nic nie wyjdzie

Komentarz

• misiekwaw
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 7715
              • Ford

Zamieszczone przez Jabar1975
              Zamieszczone przez greszczyn
              Dasz się przejechać tym bulgotem
              ciiiiiiii............. bo nic nie wyjdzie
              impreza :twisted:
              Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
              http://www.disi-tune.pl
              Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
              Był WRX
              Była Octa

Komentarz

• Jabar1975
                RS
                • 2006
                • 3331

gorzej jak sie skonczy tylko na focusie

Komentarz

• greszczyn
                  Elegance
                  • 2005
                  • 893
                  • Nissan

Niektóre bulgoty mają całkiem , całkiem "fajne" hamulce" , a nie jakieś tam : Green . Red czy inne stuf-y
                  Załączone pliki

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

no tak wilwood jest niezly ale wystepuje rowniez w wersji dla vw/audi - pewnie do skody podejdzie:
                    Profesjonalne części do rajdów, wyścigów, driftu i tuningu. Serwis samochodów sportowych i wyczynowych

Profesjonalne części do rajdów, wyścigów, driftu i tuningu. Serwis samochodów sportowych i wyczynowych

Komentarz

• onyx73
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 282

mialem 312 mm z przodu i jezdzilo sie ok dołzylem tarcze 256 mm na tył i czuje roznice na plus auto mniej dziobem nurkuje i jeszcze skuteczniej hamuje siada na cztery łapy jak sie depnie po hamulcach

Komentarz

Pracuję...