Do kompletu brakuje mi wskaźnika EGT. No i pytanie: co wybrać? Budżet 500zł
Najłatwiej dostępny AutoGauge na silniku krokowym (peak i warning) - jakieś 340zł. Opinie o tej firmie są skrajne ale akurat o ich wskaźniku EGT źle nie mówia. Czy w komplecie można się spodziewać tulejki do wspawania w kolektor? I kolejne pytanie z montażem związane - żeby było fachowo to jak rozumiem demontaż kolektora wydechowego?
ja to mialem w octavce i dzialalo ok.. nie trzeba zdejmowac kolektora..
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
posiadam autogauge, wskazania są poprawne, sonda padła mi w tą zimę przy mrozach -30 po pół roku działania, wymieniłem ją i dalej jest ok (sonda koszt około 100zł), gadałem z chłopakiem co sprzedaje te zestawy powiedział, że sondy są praktycznie te same w różnych markach wskaźników. co do montażu to oddawałem do DGW i z tego co pamiętam to zdejmował kolektor.
ciśnienie doładowanie to proste podajze kanał 118 w grupie pierwszej, zadane cisnienie drugie rzeczywiste, jakby nie 118 to pomiędzy kanałem 110 i 120 napewno znajdziesz
co do AFR to ja nie wiem
kolektor da sie wyciagnac ale bedzie duzo graczki i obawiam sie ze trzeba bedzie turbo odkrecic wiec bo z kolektorem nie wyjdzie, ja bym montował na czwartym cylindrze zreguły on jest najbardziej narazony na wysoką temp
ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
No dokładnie w 115 są obie wartości a napięcie z szerokopasmówki odczytuje z grupy 33, odczyt póki co nie jest wyskalowany w wartościach AFR(co widać w moim avatarze).
Czwarty gar to od ten od strony koła zamachowego? Na weekend spróbuje dobrać się do kolektora. Dzięki za wskazówki
No dokładnie w 115 są obie wartości a napięcie z szerokopasmówki odczytuje z grupy 33, odczyt póki co nie jest wyskalowany w wartościach AFR(co widać w moim avatarze).
Czwarty gar to od ten od strony koła zamachowego? Na weekend spróbuje dobrać się do kolektora. Dzięki za wskazówki
z AFRem nie pomoge bo ja mam wskaznik który pokazuje bogato srednio ubogo
ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
podepne sie pod temat, są moze jakies dobre wskazniki dostępne na rynku np 3 w jednym? pytam poniewaz nie usmiecha mi sie montować 3 wskazników np na słupku, szukam lepszego miejsca moze z prawej strony konsoli albo własnie 3 in 1
taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl
Komentarz