[O1] Moja Octa dostała prezent - skóra na kierownicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • INSTAL ZGIERZ
    Classic
    • 2010
    • 19

niestety moze patrol skladal sie z zakompleksionych bylych milicjantow z DDR'u...

Mojemu Ojcu jak kiedys jechal Maluszkiem przez wschodnie Niemcy to zrobili taka kontrole jakby przemycal (w Maluchu - gdzie????) tony narkotykow. Na koniec gestapowiec wyciagnal feniga i za jego pomoca... mierzyl bieznik opony.... Dodam, ze obok przejezdzaly rozne truchla (to bylo zaraz po zjednoczeniu) made in Demokratische Deutsche Republik typu kopcacy trabant, wartburg i inne koszmarki, ale to my wzbudzilismy podejrzliwosc tego idioty. Facet z kilkunastoletnim synem w pomaranczowym Maluchu na polskich blachach.... (tak, czarnych jeszcze). Dodatkowo raczyl nas opryskliwym tonem i manierami rodem z filmow o oprawcach z SS....
    nie przejmuj sie - moze mu jakis Turek napluje do kebaba ;-P
    Sławek Szumski
  • Viniu
    Rider
    • 2008
    • 517

Wczoraj swojej Skodzince zafundowałem skromny prezent, o którym myślałem już od dłuższego czasu - nówka świńska czarna skóra na kierownicy

Różnica w trzymaniu kierownicy jest nieporównywalna:
    - po pierwsze dużo większa grubość daje lepszy chwyt,
    - po drugie sama skóra w sobie - nawet przy spoconych rękach nic się nie ślizga

Jak dla mnie rewelacja i żałuję, że dwa lata temu, tuż po zakupie tego nie zrobiłem.

Koszt ?? 160zł, Czas ?? 5 godzin.

Jutro wrzucę kilka fotek
    Pozdrawiam

Komentarz

• akolo
      Drive
      • 2010
      • 71

wrzuc, ciekawi mnie jak to wyglada

Komentarz

• Skfarek
        RS
        • 2010
        • 4795
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Viniu
        Koszt ?? 160zł, Czas ?? 5 godzin.
        to sam obszywałeś czy komuś zleciłeś? Jak zlecone to cena bardzo dobra, ja za taniej niż 250 zł w kraku nie znalazłem :wink:
        Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
        6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
        Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Viniu
          Rider
          • 2008
          • 517

Skfarek, zadanie zlecone tapicerowi w Zielonej Góry. Początkowo miał problem z odpięciem poduchy, więc podjechaliśmy do salonu, tam odpięli i później poszło jak z płatka

akolo, zaraz wyjdę do auta i pstryknę. Uprzedzam, że sprzęt służbowy to zwykła małpka, ale może coś wyjdzie. 10 min i wracam

[ Dodano: Sro 18 Sie, 10 13:58 ]

Jeszcze po robocie nie czyściłem wnętrza, nie kremowałem skóry, więc nie wygląda jeszcze idealnie, ale jak pisałem, różnica w prowadzeniu jest duża
          Pozdrawiam

Komentarz

• Pavvlik
            Drive
            • 2009
            • 76

Mnie się podoba
            Może sam poszukam kogoś kto się tym zajmuje, we Wrocławiu powinien ktoś taki być.

Zróbmy akcje, wysyłamy zbiorczo kierownice i zniżka dla OCP :lol:

Komentarz

• giiiienek
              Ambiente
              • 2007
              • 242

We Wrocławiu masz na Rychtalskiej dobrego tapicera samochodowego, brama za wiaduktem kolejowym. Rychtalska czyli boczna jedności. Grzegorz Sławiński tel. 600125553.
              I zrobi ci lepiej niż koledze z forum, na łączeniu nie powinno być zgrubienia i nie powinno być widać sladów od markera.

Komentarz

• Viniu
                Rider
                • 2008
                • 517

Zamieszczone przez giiiienek
                nie powinno być zgrubienia
                To fakt... liczyłem, że będzie mniejsze. Ale nie można mieć wszystkiego
                Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...