Zamieszczone przez karmel
Jakie wrażenia z powerflexa!?
Zwiń
X
-
Mam TOUR-a Combi 1.9 AXR i napisalem CI ze silnik jest ok. Program mozesz zrobic bo w ASO nawet nie sa w stanie sprawdzic czy masz czy nie . Wiec w czym masz jeszcze problem ? 1.6 mialem w Leonie , silnik ok ale spalani enie na poziomie jaki by mnie zadowalal, 1.8 T ja takich mocy nie potrzebuje. Teraz srednie spalanie mam na poziomie 6.2 wiekszosc miasto, trasa 5.4/5.6 w zaleznosci jak jade. 1.9 TDI AXR nic dodac nic ujac jest qll silniczkiem.Tagi: Brak
-
-
Kiedyś była akcja grupowego zakupu powerflexa i z tego co widziałem pare osób jeździ z tym. Proszę o opinie jak się zawieszenie sprawuje, co to dało, czy są jakieś problemy itp. itd.
Zakładam nowy wątek, bo w poprzednich wątkach związny z powerflexem nikt specjalnie nic nie napisał jakie ma wrażenia.Leon FR 2.0TDI 170KM
-
-
Nexus6, a stuka bardziej przy wjeżdżaniu w dziury? To, że zwiecha będzie sztywniejsza to zrozumiałe, ale chodzi mi o pogroszenie komfortu jazdy w sensie zwiększenie hałasów i wspomnianych drgań.
Nexus6, zastanawia mnie jeszcze kwestia obciążenia innych elementów zawieszenia, bo przecież nie ma już miękich gumek
ale to chyba trzeba poczekać aż więcej pojeździsz
Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
do Nexus6
nie odpowiedziałeś czy jest głośniej, odpisałeś, że najbardzej dzieje się coś z plastykami (trzeszczą przeraźliwie?).
Jestem bliski decyzji o zakupie powerflexów do mojej octavi i to w najbiższym czsie. Na razie staram się rozwiać wszystkie swoje wątpliwości. Przeczytałem całe forum dotyczące zawieszenia, ale każdy użytkownik chwali swoje rozwiązania i nie mogę wyciągnąć jednoznacznych wniosków.
Może ktoś odpowie na takie pytanie, bardo cenię precyzję układu kierowniczego i brak przechyłów, kołysania (tego teraz moja skoda tego nie zapewnia), z drugiej strony bardo męczą mnie hałasy, szczególnie przenoszone z układu zawieszenia i trakcji, czy zakładając powerflexa nie pogorszę ogólnie sprawy.
Komentarz
-
-
u mnie na wiosce nikt nie ma auta z powerflex, pewnie się zdecyduję ale czy rodzina nie nazwie mnie zboczeńcem samochodowym to nie jestem pewien. W zeszłm roku kupiłem nowe opony contynental i stwierdziłem, że na nich auto zachowuje się jak galareta, wymieniłem na inny model (też contynental ale o wiele twardsze, sztywniejsze) i już wtedy krzywo patrzyli, czy tym razem to rónierz przerzyją, mam zamiar dołożyć do tego B6.
Komentarz
-
-
Wpadnij na spota do wawy ,pare osob ma powerflex-a u siebie ,wiec moze ktos ci zademonstrujeZamieszczone przez RR67u mnie na wiosce nikt nie ma auta z powerflex
A jak nie na spota to 1-go na bemowo bedzie jeszcze wiecej klubowiczow pewno.
Poprawa/usztywnianie zawiasu jest dla kierowcy i bezpieczenstwa pasazerow ,a nie dla ich wygody i komfortu :wink:
Komentarz
-
-
samtech84, a wiesz konkretnie po co chcez włozyć elementy powerflexa do zawieszenia :?:
bo dzieki powerflexowi to trase z Wilczego Szańca do Mamerek robiłem z prędkością 20 km/h - szybciej sie nie dało na kocich łebkach :|
poza tym opowieści o ich trwałości są mocno przesadzone - nasze drogi wszystko załatwią :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-

Komentarz