Zamieszczone przez karmel
Jakie wrażenia z powerflexa!?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Kiedyś była akcja grupowego zakupu powerflexa i z tego co widziałem pare osób jeździ z tym. Proszę o opinie jak się zawieszenie sprawuje, co to dało, czy są jakieś problemy itp. itd.
Zakładam nowy wątek, bo w poprzednich wątkach związny z powerflexem nikt specjalnie nic nie napisał jakie ma wrażenia.Leon FR 2.0TDI 170KM
-
-
Nexus6, a stuka bardziej przy wjeżdżaniu w dziury? To, że zwiecha będzie sztywniejsza to zrozumiałe, ale chodzi mi o pogroszenie komfortu jazdy w sensie zwiększenie hałasów i wspomnianych drgań.
Nexus6, zastanawia mnie jeszcze kwestia obciążenia innych elementów zawieszenia, bo przecież nie ma już miękich gumekale to chyba trzeba poczekać aż więcej pojeździsz
Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
do Nexus6
nie odpowiedziałeś czy jest głośniej, odpisałeś, że najbardzej dzieje się coś z plastykami (trzeszczą przeraźliwie?).
Jestem bliski decyzji o zakupie powerflexów do mojej octavi i to w najbiższym czsie. Na razie staram się rozwiać wszystkie swoje wątpliwości. Przeczytałem całe forum dotyczące zawieszenia, ale każdy użytkownik chwali swoje rozwiązania i nie mogę wyciągnąć jednoznacznych wniosków.
Może ktoś odpowie na takie pytanie, bardo cenię precyzję układu kierowniczego i brak przechyłów, kołysania (tego teraz moja skoda tego nie zapewnia), z drugiej strony bardo męczą mnie hałasy, szczególnie przenoszone z układu zawieszenia i trakcji, czy zakładając powerflexa nie pogorszę ogólnie sprawy.
Komentarz
-
-
u mnie na wiosce nikt nie ma auta z powerflex, pewnie się zdecyduję ale czy rodzina nie nazwie mnie zboczeńcem samochodowym to nie jestem pewien. W zeszłm roku kupiłem nowe opony contynental i stwierdziłem, że na nich auto zachowuje się jak galareta, wymieniłem na inny model (też contynental ale o wiele twardsze, sztywniejsze) i już wtedy krzywo patrzyli, czy tym razem to rónierz przerzyją, mam zamiar dołożyć do tego B6.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RR67u mnie na wiosce nikt nie ma auta z powerflexA jak nie na spota to 1-go na bemowo bedzie jeszcze wiecej klubowiczow pewno.
Poprawa/usztywnianie zawiasu jest dla kierowcy i bezpieczenstwa pasazerow ,a nie dla ich wygody i komfortu :wink:
Komentarz
-
-
samtech84, a wiesz konkretnie po co chcez włozyć elementy powerflexa do zawieszenia :?:
bo dzieki powerflexowi to trase z Wilczego Szańca do Mamerek robiłem z prędkością 20 km/h - szybciej sie nie dało na kocich łebkach :|
poza tym opowieści o ich trwałości są mocno przesadzone - nasze drogi wszystko załatwią :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz