jeden ruch wycieraczek po spryskaniu szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cukier311
    Classic
    • 2010
    • 25

lucasrally, jestem bardzo ciekaw. Ja chcę otrzymać tą prawdę.
    Na chwilę obecną jednak widzę to tak:
    1. W umowie jest napisane, że kupujący zapoznał się ze stanem samochodu itp. Skoro się zapoznaliście, to znaczy, że go przebadaliście, oceniliście i zaakceptowaliście. Przypominam, ze to samochód używany, a nie nowy. Handel używkami to co innego niż nowymi. To Wy, jako Autoryzowany Serwis powinniście być specjalistami i znać się na samochodach marki Skoda jak nikt inny. Jesteście bezpośrednim przedstawicielem producenta, specjalistami, ekspertami, a nie turkiem z giełdy, który raz handluje skodą, innym razem mercedesem, a innym jeansami :!:
    2. Wasz poziom serwisu jest marny, skoro nie potrafiliście znaleść takiej usterki.
    3. Podejście do klienta jest na poziomie urzędowym. Pismo z pieczątkami do biednego Kowalskiego i żądanie kasy.
    4. Z 2 i 3 wynika, że do Was na serwis to nigdy nie przyjadę (jak mi się zepsuje w tym rejonie)
    5. Na podstawie tej sytuacji - niezależnie od rozstrzygnięcia - zatraciłem różnicę pomiędzy komisem przydrożnym, a komisem przysalonowym. Jak widać "Program Sprawdzone Auto" to fikcja i nie różni się niczym oprócz zawyżonej ceny.

Zamieszczone przez lucasrally
    Prośba do szczerze zainteresowanych, prosze o kontakt.
    Jeżeli są jakieś fakty rzucające inny obraz tej sytuacji to ujawnij je publicznie, bo zarzuty w tym wątku są wobec was poważne i bez wyprostowania tej sytuacji na waszą korzyść może was kosztować wielu klientów i wielu niezarobionych tysięcy przewyższających te 2
  • rafik11
    Rider
    • 2009
    • 448

Mam prośbę jak atywuje (o ile się da) funkcje jednego przetarcia szyby po spryskaniu szyby. Dokładnie to chodzi mi o to ze jak spryskam szybę to wycieraczki wykonują chyba cztery przetarcia szyby a potem się wyłączają, w seacie widziałem ze wykonują jeszcze jeden ruch po odczekaniu paru sekund. I właśnie chodzi mi o aktywowanie tej funkcji. Byłem w serwisie i nie poradzili sobie z tym, tzn. nie udało im sie tego znaleźć. W związku z tym proszę powiedzcie gdzie to sie aktywuje, chodzi mi o VCDS serwisowy ASO, w którym miejscu maja tego szukac?

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

wchodzisz do 09 i wybierasz coding, z tym że nie główny moduł tylko wisher. Zobacz też ten post:

jest na końcu.

coś masz cienkie ASO

działa jak się jedzie.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

dzięki ale te okna które pod tym linkiem sa pokazane n ie zgadzają mi sie z tymi co widziałem w serwisowym monitorze jak siedziałem razem z mechanikiem. Chłopaki w serwisie sa ok tylko ja trochę wymyślam, a raczej inni klienci nie kombinuja tak. To okienko które pokazało się na monitorze to pokazywało takie duze ikony które się klikało jak chciało sie cos zmienić. Jak dziś kodował czujnik płynu od spryskiwaczy to wszedł w ustwaienia zegarów i tam wybrał opcje czujnika i kliknął na monitorze ze koduje i tyle. Mam nadzieje ze dobrze to opisałem , a i komunikaty sa po polsku. Chodzi mi o to zeby im podpowiedziec gdzie maja szukac.

Komentarz

• Andys
          Elegance
          • 2007
          • 762

rafik11, opisujesz okno VASa. Zamiast odwiedzać ASO i robić im korepetycje, znajdź w swojej okolicy kogoś z VCDSem i skorzystaj z opisu Enriquez, chyba będzie prościej.
          Pozdrawiam,
          Andys

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

rafik11,

pokaż im moje screeny, to może znajdą.
            Niestety nie dysponujemy VASem, aczkolwiek wcale nam tego nie szkoda :twisted: , bo to program dla słabszych.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• rafik11
              Rider
              • 2009
              • 448

to jeszcze zapytam -czy jesli ktoś z kolegów z forum VCDS-em zakoduje ten tryb wycieraczek to czy zostanie ślad ze ktoś łączył się nieoryginalnym oprogramowaniem z moim autkiem. Chodzi mi o to że potem mogą nie uznać gwarancji w razie jakiejś usterki bo ktoś już "grzebał"?

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

nikt w to nie będzie wnikał.
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

Pracuję...