Zamieszczone przez lester
Wtryski by Aligator - wrazenia po montazu
Zwiń
X
-
Wtryski by Aligator - wrazenia po montazu
Witam serdecznie.
Jak pewnie niektorzy juz wiedza za namowa Michala, w moim AGieeRze zagoscily hybrydowe wtryski by Aligator. Zmontowane zostaly na podstawie moich starych wtrsykow AGR i wysterowane na 220bar.
Tak sie one prezentuja. W sumie od zwyklych roznia sie tylko koncowkami.
Dzis Marek poswiecil mi troche czasu i je zalozylismy.
Niestety spodziewanych przyrostow nie bylo. Autko tez troche mocniej zaczelo kopcic. Ewidetnie brakuje mu powietrza, a ori turbina jest na skraju swoich mozliwosci. :evil:
Po pewnych korektach "mechanicznych" oraz samego programu, hamowania wyplula to:
Wyniki sa pewnie troche zawyzone, gdyz temperatura otoczenia przy pomiarze, byla okolo +5C, jednak co wykres to wykres
Troche tez zdarzylem na nich pojezdzic. "Dupohamownia" odczula zdecydowana lekkosc autka Ciezko to troche okreslic, nie czuc raczej jakis zdecydowanych przyrostow mocy, jednak czuc ze silnik sie "nie meczy". Jadac w cztery osoby wogole nie czuc, zeby byl jakis dodatkowy ciezar. Do tego rozpedza sie bardzo plynnie, mozna powiedziec, ze juz sie nie zastanawia... Niestety Stefek Batory jest juz na trzecim biegu
Reasumujac odczuwam roznice na plus. Wolna chwila postaram sie zrobic pomiary akcelometrem, zobaczymy czy sa jakies zmiany.
Ogolnie rzecz biorac pierwszy kroczek zrobiony, teraz czas zrobic drugi wiekszy krok i zamnotowac to: 8)
Powyzszy sprzecik powinien juz dac tyle powietrza ile silnik tylko zapragnie tak wiec i nastepne przyrosty powinny byc wieksze.
W tej chwili jezdze na programie 130@336"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
-
-
Purchawa wiesz mam propozycje -
zmien sobie nick albo podpis na
"głodny mocy "...
ciekawie sie wykresik prezentuje, bedzie jeszcze korekta??"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
oczywiscie ze jestem glodny mocy...ale narazie na zime nic nie palnuje...
zeby mi index 190 w oponach nie wytrzymał :twisted: i tak dzielnie
sie spisuja przy v/maxie...ale nie wazne...
a trubina+wtryski + program = OCTA AGR 150+ :twisted:
bez kitu po uturbieniu chyba sie nie bedziesz zatrzymywal na
machanie lizakiem... :lol:
Komentarz
-
-
No no Piotrek - gratuluję !!!
Aż strach pomyśleć co będzie jak wymienisz turbo, czy hamulce też będziesz wymieniał ? Bo z tego co wiem to kiedyś miałeś to w planach.
Ja po nowym roku też oddam swoje wtryski (ALH) do Aligatora ciekawe jak to umnie wyjdzie, czas pokaże.
pozdrowienia dla wszystkich
Michał1.9TDI "AHF"
Master's Tuning
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSGratuluje modyfikacji.
Zastanawia mnie tylko, ze przy zerowym przyroscie mocy, silnik zaczal dymic.
Zobaczymy czy noje turbo cos pomoze. :?
Marek zdjal paliwa, zeby zmniejszyc Batorego. Nowe turbo da tyle powietrza ile bedzie trzeba
Zamieszczone przez MiKruSTe zdjecia turbiny to juz u siebie w domu robiles?
[ Dodano: 25 Lis 2004 09:36 am ]
Zamieszczone przez Marker26Aż strach pomyśleć co będzie jak wymienisz turbo, czy hamulce też będziesz wymieniał ? Bo z tego co wiem to kiedyś miałeś to w planach.
Teraz trzeba bedzie pomsylec nad jakimis bebnami Brembo na tyl, bo niestety wymiana calej belki troche kosztowna jest."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Załóż całą belkę - w porównaniu do "bębenków" jest kolosalna różnica (tylko ręczny jakby słabszy). Ja za swoją dałem 600PLN
A jak jest z wymiana ? Wyjmujesz - wkladasz, czy trzeba cos rzezbic ?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz