1.8tsi-Rs.Co wybrac?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mirek_p11
    RS
    • 2010
    • 6630
    • Volkswagen
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez tomek
    piotrek_gdy, o rabatach to lepiej mówić procentowo, bo kwota 20tys od 100tyś, a 140tyś to duża różnica
    ja na autko dostałem 17% i 5000 zł więc jest możliwy dobry rabat,ale trzeba mieć dobrego negocjatora

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
    Fotki

Komentarz

• tomek
      L&K
      • 2005
      • 1078

masz na myśli: cena katalogowa - 5000 (to z cennika) - dodatkowy rabat 17% :?:
      W sumie to by wychodziło około jak nie więcej 20% :!:
      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• mirek_p11
        RS
        • 2010
        • 6630
        • Volkswagen
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez tomek
        masz na myśli: cena katalogowa - 5000 (to z cennika) - dodatkowy rabat 17% :?:
        W sumie to by wychodziło około jak nie więcej 20% :!:
        jest o co walczyć bo jest to realne można jeszcze powalczyć o korzystne warunki leasingowe i pare oczek zejść.

Fotki
        Fotki

Komentarz

ale 17% to chyba nie dla gościa, który po raz pierwszy kupuje Skodę :?:
          :roll:

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

Mirek, wiem że jest o co walczyć, ale odpowiedz mi na pytanie, czy dostałeś:
            cena katalogowa - 5000 (cennikowe) - 17% :?:
            I nie mówię tutaj o ofercie leasingu, tylko o gotówce.

Nie chce mi się wierzyć w taki rabat dla samochodu zamawianego do produkcji i dla Kowalskiego. Chyba, że jesteś grupą uprzywilejowaną - może lekarze, adwokaci itp mają dodatkowy rabat :?:
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez JanuszB
              7% to chyba nie dla gościa, który po raz pierwszy kupuje Skodę
              jak napisał Mirek- trzeba tylko dobrze negocjować- reszta ..... jest milczeniem :diabelski_usmiech
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

panowie zamiast operowac procentami to zapodajcie konktretne ceny wtedy bedzie razniej :szeroki_usmiech
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mirek_p11
                  RS
                  • 2010
                  • 6630
                  • Volkswagen
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez tomek

Nie chce mi się wierzyć w taki rabat dla samochodu zamawianego do produkcji i dla Kowalskiego. Chyba, że jesteś grupą uprzywilejowaną - może lekarze, adwokaci itp mają dodatkowy rabat :?:
                  tak jak napisałem wcześniej 5000 - 17% a jak gotówka to masz jeszcze szansę coś z wyposażenia dodatkowego wyrwać np. opony zimowe. Opcja była dla samochodu z produkcji a po zmianie na samochód z placu ( na sam. z produkcji czas oczekiwania 4 miesiące i nie mogłem dłużej czekać ) rabat został identyczny. zakup drugiej skody a reszta to dobry negocjator czyli moja żona

Fotki
                  Fotki

Komentarz

• arturo_freestyl
                    Rider
                    • 2010
                    • 704

Zamieszczone przez mirek_p11
                    Zamieszczone przez tomek

tak jak napisałem wcześniej 5000 - 17% a jak gotówka to masz jeszcze szansę coś z wyposażenia dodatkowego wyrwać np. opony zimowe. Opcja była dla samochodu z produkcji a po zmianie na samochód z placu ( na sam. z produkcji czas oczekiwania 4 miesiące i nie mogłem dłużej czekać ) rabat został identyczny. zakup drugiej skody a reszta to dobry negocjator czyli moja żona
                    to jaka kwote wydałes na nia? a ja sie cieszylem z rabatu 5000 i -8% ops:

[ Dodano: Sob 02 Paź, 10 23:21 ]
                    Zamieszczone przez paweł2
                    Witam.Mam taki dylemat,na co sie zdecydowac.Nowy Rs,albo roczny 1.8tsi?Wiadomo roznica w cenie jest,delikatnie mowiac spora,ale mnie bardziej interesuje ile z tego 1.8,sie wycisnie,i jakie beda,tego koszty?
                    ja tez mialem podobny dylemat tylko ze

-nowa RS - ok 96kzł
                    -nowy elegance 1.8tsi - ok 77kzł

wybrałem opcje tansza bo jakos szkoda mi było kasy, fabrycznie 1.8 tsi ma gify i wychodza ok 180ps po chipie masz ok 220ps i juz bdzie ciekawie

p.s
                    jak nie bierzesz tej 1.8 daj znac na priva bo byłbym chetny
                    Octavia FWD 370KM/460Nm + NX
                    ET 14,607 - Bemowo 2011
                    ET 13,482 - Ryki 2012
                    ET 13,014 - Ełk 2013
                    ET 12,939 - Ryki 2015
                    0-200km/h - 13,2s
                    2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja dostałem -5000 i -10% ale na samochód z zamówienia. Słyszałem, że na samochody z placu można naprawdę dużo większe rabaty wyłapać .
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Waciak
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 173

W życiu nie wziąłbym samochodu tzw. testówki
                        Dostałem na 3 godziny RS do testów z salonu i tylko ja wiem jak w pipę dostała
                        Więc kupno takiego auta to może być strzał w kolano...choć nie musi :diabelski_usmiech
                        Życie zaczyna się po...wyżej 4 tyś obrotów

Komentarz

• adriand
                          Drive
                          • 2008
                          • 85

Passat pewnie bedzie po nowym roku,wiec trzeba zaczekac,ale chociaz bede mial czas pomyslec,co zrobic z tym 1.8tsi :diabelski_usmiech
                          Poczytaj troche wpisow zwirka na http://sevencoins.pl/?tag=18-tsi
                          Generalnie w zaleznosci od giftow, programu i pb95/98 bo chiptuningu masz 205-225KM
                          Potem w gore to juz kwestie mechaniczne jak turbo i IC - w zasiegu jest 280-290.

Druga opcja to superb 1.8/2.0 TSI kombi :-)
                          Ja jak dokladalem do octavi elegance to okazuje sie ze superb wychodzil niewiel drozej.

Komentarz

• paweł2
                            L&K
                            • 2010
                            • 1405

Gdybym mial mozliwosc kupic Superba 2.0tsi,np rocznego za np 70k to byla by wymazona oferta.
                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Gdybym mial mozliwosc kupic Superba 2.0tsi,np rocznego za np 70k to byla by wymazona oferta.
                              heh za rok pewnie spotka sie takie oferty :szeroki_usmiech taki superb 4x4 zrobiony na 320KM bedzie robił robote
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• arci9
                                RS
                                • 2004
                                • 2007

Zamieszczone przez piramida
                                heh za rok pewnie spotka sie takie oferty :szeroki_usmiech taki superb 4x4 zrobiony na 320KM bedzie robił robote
                                to chyba bliżej "stówki" , no i jak kolega piszę, roczna to raczej najwcześniej za rok

Komentarz

• tomek
                                  L&K
                                  • 2005
                                  • 1078

2.0tsi nie ma 4x4
                                  Zamieszczone przez adriand
                                  Ja jak dokladalem do octavi elegance to okazuje sie ze superb wychodzil niewiel drozej.
                                  Ja jak liczyłem, to S2 wychodził co najmniej 20 tysięcy więcej od RSki, więc już sporo, tym bardziej ze osiągi są na poziomie O2 1.8tsi, wiec dla mnie ze względu na osiągi trzeba porównywać O2 1.8tsi do S2 2.0tsi, i tutaj różnica to już pewnie ze 30 tysięcy
                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• paweł2
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1405

Podejrzewam ze Superb 2.0tsi,bedzie szybciej tracil na wartosci niz RS.
                                    Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• zys
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 196

Waciak, a wiesz jak ja ze starym sie dorwałem do Rs w Carsedzie to nigdy w życiu nie chciał bym go mieć później
                                      Octavia II 1.9 TDI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                      Octavia II RS 2.0 TFSIhttp://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                      Hurtownia Hydrauliczna http://www.eska.biz.pl

Komentarz

• piotrek_gdy
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 7723
                                        • Volkswagen
                                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez zys
                                        jak ja ze starym sie dorwałem do Rs w Carsedzie to nigdy w życiu nie chciał bym go mieć później
                                        zys, i czego to ma dowodzić?
                                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• zys
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 196

niczego tylko to że raczej mało kto jeżdżąc samochodem z jazdy próbnej , jeździ delikatnie

Komentarz

• abstinent
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 4842
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zys, a ja śmiem twierdzić na odwrót, z tym że nie tyczy się to odmian sportowych, min RS-a

Komentarz

• zys
                                              Ambiente
                                              • 2007
                                              • 196

no tak ale mi chodziło o RSa

Komentarz

• Waciak
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 173

Zamieszczone przez abstinent
                                                zys, a ja śmiem twierdzić na odwrót, z tym że nie tyczy się to odmian sportowych, min RS-a
                                                Ta... 1.8 TSI dla porównania i ciekawości także katowałem
                                                Życie zaczyna się po...wyżej 4 tyś obrotów

Komentarz

Dla mnie zakup auta testowego to strzał w kolano.
                                                  Przed zakupem miałem okazję jeździć golfem 1,4 TSI 160km, OIFL 1,4TSI 122km i 1,8TSI
                                                  Wszystkie dostały ostro w palnik, w 2 przypadkach sami sprzedawcy bez ceregieli butowali zimne auto. Krzyż na drogę wszystkich chętnym na auta testowe

Znajoma kupowała nowego C-Maxa, zanim odebrała auto musiała załatwic formalności z kredytem przez 2 dni auto miało nakulane tysiaka więcej 8)

Dzisiaj byłem z kumplem na jeździe próbnej golfem 1,4 TSI nie miał lekko :P

Komentarz

• jago7270
                                                    Elegance
                                                    • 2008
                                                    • 815

Zamieszczone przez kross12
                                                    Krzyż na drogę wszystkich chętnym na auta testowe
                                                    i tu się z kolegą nie zgodzę
                                                    ja kupiłem auto dokładnie tą:http://www.autowizja.pl/page.php?770
                                                    jej cena była 110 tyś.zł a ja za 4 miesięczną z przebiegiem 20 tyś.km kupiłem za 70 tyś.zł,gwarancja liczona od zera czyli w zasadzie nowe auto,jak do tej pory(95 tyś.km) ma prawie wszystkie bolączki każdej O2 z DSG,czyli nie ma zasady czy auto fabrycznie nowe z zerowym przebiegiem czy kupowane jako testowe,
                                                    teraz to już zupełnie inne auto niż pokazane na zdjęciach w teście i motorek jakiś taki inny :diabelski_usmiech
                                                    Jacek

Komentarz

Pracuję...