Mirek, wiem że jest o co walczyć, ale odpowiedz mi na pytanie, czy dostałeś:
cena katalogowa - 5000 (cennikowe) - 17% :?:
I nie mówię tutaj o ofercie leasingu, tylko o gotówce.
Nie chce mi się wierzyć w taki rabat dla samochodu zamawianego do produkcji i dla Kowalskiego. Chyba, że jesteś grupą uprzywilejowaną - może lekarze, adwokaci itp mają dodatkowy rabat :?:
Nie chce mi się wierzyć w taki rabat dla samochodu zamawianego do produkcji i dla Kowalskiego. Chyba, że jesteś grupą uprzywilejowaną - może lekarze, adwokaci itp mają dodatkowy rabat :?:
tak jak napisałem wcześniej 5000 - 17% a jak gotówka to masz jeszcze szansę coś z wyposażenia dodatkowego wyrwać np. opony zimowe. Opcja była dla samochodu z produkcji a po zmianie na samochód z placu ( na sam. z produkcji czas oczekiwania 4 miesiące i nie mogłem dłużej czekać ) rabat został identyczny. zakup drugiej skody a reszta to dobry negocjator czyli moja żona
tak jak napisałem wcześniej 5000 - 17% a jak gotówka to masz jeszcze szansę coś z wyposażenia dodatkowego wyrwać np. opony zimowe. Opcja była dla samochodu z produkcji a po zmianie na samochód z placu ( na sam. z produkcji czas oczekiwania 4 miesiące i nie mogłem dłużej czekać ) rabat został identyczny. zakup drugiej skody a reszta to dobry negocjator czyli moja żona
to jaka kwote wydałes na nia? a ja sie cieszylem z rabatu 5000 i -8% ops:
[ Dodano: Sob 02 Paź, 10 23:21 ]
Zamieszczone przez paweł2
Witam.Mam taki dylemat,na co sie zdecydowac.Nowy Rs,albo roczny 1.8tsi?Wiadomo roznica w cenie jest,delikatnie mowiac spora,ale mnie bardziej interesuje ile z tego 1.8,sie wycisnie,i jakie beda,tego koszty?
ja tez mialem podobny dylemat tylko ze
-nowa RS - ok 96kzł
-nowy elegance 1.8tsi - ok 77kzł
wybrałem opcje tansza bo jakos szkoda mi było kasy, fabrycznie 1.8 tsi ma gify i wychodza ok 180ps po chipie masz ok 220ps i juz bdzie ciekawie
p.s
jak nie bierzesz tej 1.8 daj znac na priva bo byłbym chetny
Octavia FWD 370KM/460Nm + NX ET 14,607 - Bemowo 2011 ET 13,482 - Ryki 2012 ET 13,014 - Ełk 2013 ET 12,939 - Ryki 2015 0-200km/h - 13,2s 2 v-ce Mistrz Polski FWD TURBO PROFI 2015 1/4Mili
W życiu nie wziąłbym samochodu tzw. testówki
Dostałem na 3 godziny RS do testów z salonu i tylko ja wiem jak w pipę dostała
Więc kupno takiego auta to może być strzał w kolano...choć nie musi :diabelski_usmiech
Passat pewnie bedzie po nowym roku,wiec trzeba zaczekac,ale chociaz bede mial czas pomyslec,co zrobic z tym 1.8tsi :diabelski_usmiech
Poczytaj troche wpisow zwirka na http://sevencoins.pl/?tag=18-tsi
Generalnie w zaleznosci od giftow, programu i pb95/98 bo chiptuningu masz 205-225KM
Potem w gore to juz kwestie mechaniczne jak turbo i IC - w zasiegu jest 280-290.
Druga opcja to superb 1.8/2.0 TSI kombi :-)
Ja jak dokladalem do octavi elegance to okazuje sie ze superb wychodzil niewiel drozej.
Ja jak dokladalem do octavi elegance to okazuje sie ze superb wychodzil niewiel drozej.
Ja jak liczyłem, to S2 wychodził co najmniej 20 tysięcy więcej od RSki, więc już sporo, tym bardziej ze osiągi są na poziomie O2 1.8tsi, wiec dla mnie ze względu na osiągi trzeba porównywać O2 1.8tsi do S2 2.0tsi, i tutaj różnica to już pewnie ze 30 tysięcy
Dla mnie zakup auta testowego to strzał w kolano.
Przed zakupem miałem okazję jeździć golfem 1,4 TSI 160km, OIFL 1,4TSI 122km i 1,8TSI
Wszystkie dostały ostro w palnik, w 2 przypadkach sami sprzedawcy bez ceregieli butowali zimne auto. Krzyż na drogę wszystkich chętnym na auta testowe
Znajoma kupowała nowego C-Maxa, zanim odebrała auto musiała załatwic formalności z kredytem przez 2 dni auto miało nakulane tysiaka więcej 8)
Dzisiaj byłem z kumplem na jeździe próbnej golfem 1,4 TSI nie miał lekko :P
i tu się z kolegą nie zgodzę
ja kupiłem auto dokładnie tą:http://www.autowizja.pl/page.php?770
jej cena była 110 tyś.zł a ja za 4 miesięczną z przebiegiem 20 tyś.km kupiłem za 70 tyś.zł,gwarancja liczona od zera czyli w zasadzie nowe auto,jak do tej pory(95 tyś.km) ma prawie wszystkie bolączki każdej O2 z DSG,czyli nie ma zasady czy auto fabrycznie nowe z zerowym przebiegiem czy kupowane jako testowe,
teraz to już zupełnie inne auto niż pokazane na zdjęciach w teście i motorek jakiś taki inny :diabelski_usmiech
Komentarz