Jak w temacie. Bliżej jesieni chciałbym wymienić amortyzatory i sprężyny ale żeby nie było za prosto to z tyłu na komplet z kombi jak można,z przodu chciałbym podnieść,wiem że są jakieś podkładki wtedy jest wyższy i też komplet amorków i sprężyn. I tu się rodzi pytanie - chciałbym żeby była twardsza niż oryginał.Wuec co polecacie? A może jakieś linki.....
Amortyzatory i sprężyny
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mark711 Zobacz wpisPodwyższenie porada:
https://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/69
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mark711 Zobacz wpisWg mnie normalnie. Ja podziadowałem i wyszło jak zwykle, przód pikuje, dupa u góry. Projekt na dziada mi wyszedł.
Komentarz
-
-
Ja u siebie wymieniałem pęknięte sprężyny z przodu, ale nie założyłem tulejek i zostawiłem stare amorki. Po roku wylały tylne amorki, wymieniłem i efekt taki że tył wyżej niż przód. No podziadowałem na tulejki i nowe amorki na przód, a mają już 12 lat. Czy buja, no nie wiem. Kombi to ogólnie tapczan, mi odpowiada, sunę jak emeryt, dla mnie auto wystarczające, do luksusów nie zwyczajny. Z wad co mi przeszkadza od początku w wozidle to fotel, siedzę w nim jak troll, trzymania garba w okolicy lędzwi to te fotele nie mają.
Zatem jak masz kasę to rób na bogato, bo ja to teraz mogę chudego szczura do grilla chłodnicy przyczepić na podsumowanie projektu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mark711 Zobacz wpisJa u siebie wymieniałem pęknięte sprężyny z przodu, ale nie założyłem tulejek i zostawiłem stare amorki. Po roku wylały tylne amorki, wymieniłem i efekt taki że tył wyżej niż przód. No podziadowałem na tulejki i nowe amorki na przód, a mają już 12 lat. Czy buja, no nie wiem. Kombi to ogólnie tapczan, mi odpowiada, sunę jak emeryt, dla mnie auto wystarczające, do luksusów nie zwyczajny. Z wad co mi przeszkadza od początku w wozidle to fotel, siedzę w nim jak troll, trzymania garba w okolicy lędzwi to te fotele nie mają.
Zatem jak masz kasę to rób na bogato, bo ja to teraz mogę chudego szczura do grilla chłodnicy przyczepić na podsumowanie projektu.
Komentarz
-
-
Cześć! Czy możecie podpowiedzieć mi w jaki sposób mogę usztywnić zawieszenie z przodu i z tyłu w Octavii 1U5 1,6 benzyna, rok 2003? Nie zależy mi na jej obniżeniu, tylko żeby była sztywniejsza. Nie chcę montować zawieszenia gwintowanego, bo jest to zbyt kosztowne rozwiązanie i szukam tańszej alternatywy. Może sprężyny albo amortyzatory jakieś dedykowane o twardszej charakterystyce (z innego modelu albo jakaś inna opcja)? Macie jakiś pomysł?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Neeskee Zobacz wpisCześć! Czy możecie podpowiedzieć mi w jaki sposób mogę usztywnić zawieszenie z przodu i z tyłu w Octavii 1U5 1,6 benzyna, rok 2003? Nie zależy mi na jej obniżeniu, tylko żeby była sztywniejsza. Nie chcę montować zawieszenia gwintowanego, bo jest to zbyt kosztowne rozwiązanie i szukam tańszej alternatywy. Może sprężyny albo amortyzatory jakieś dedykowane o twardszej charakterystyce (z innego modelu albo jakaś inna opcja)? Macie jakiś pomysł?
Komentarz
-
Komentarz